1 yılKibir insanın kendinde büyüklük yokken kendini büyük gösterme çabasıdır, olmayan bir şeyle övünmesi yani. Madem bütün büyüklükler Allahtan, onda kibir olması söz konusu değildir. Daha büyük gösterecek bir şey yok haşa , çünkü bütün büyüklükler Ona ait.🙃
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Hayir Allahu Teala hazretleri kendisini Kurani keriminde tanitiyor en yuce en büyük en güçlü en cömert çünkü öyle Kullarina kendisini tanitiyor su örneği unutma sen zaten yoktun biz yoktuk uken Cenabi hak bize neden ululuk hasa egoluk yapsin bir marangoz nasil yaptığı sandalyeye egoluk Taslamiyorsa Allahta bize ayni sekilde iki dkda lavaboya kosan kullariz aciziz yani tamamiyle Allaha muhtacız
019 Yorumla
Soran1 yılYalan söylemediğinin garantisi var mı
Soran1 yılBiraz benim gibi derin düşünsen allahın iyi niyetli olmadığını anlayacaksın
Soran1 yılAllah neden dert veriyo herkese o zaman cennet deme bana bu kadar uzun imtihan olmamalı
- 1 yıl
(Çünkü) Göklerde ve yerde Kibriya (büyüklük ve ululuk) O'na aittir. O, Üstün ve Güçlüdür, Hüküm ve Hikmet sahibidir. Göklerde ve yeryüzünde büyüklük ancak O'na mahsustur, o güçlüdür, O'nun gücüne hiçbir güç erişemez, O yaptığı herşeyi yerli yerince yapandır. Göklerde ve yerde büyüklük, azamet O'na mahsustur. Bak casiye 37 Allah cc kendisini tanitiyor bütün inse cinse alemlere
Soran1 yılBen tanrı olsam sürekli kendimi övmem veya birinin bana secde etmesini istemem. Kişi kendinde eksik olana ihtiyaç duyar
Soran1 yılAllah o kadar iyi ki kötülükten gözü dönmüş olağanüstü kötü kalpli tehlikeli bir iblisi bize musallat ediyor. 7/24 bize vesvese verdiriyor. Çok iyi tanrı canım
Soran1 yılŞeytan bana musallat olmuş eyvallah gerçekleri bilenlere hemen böyle kalıp uydurun
- 1 yıl
Sen gerçeği bilmiyosun gözlerin perdelenmis yirt onu ilim kiliciyla Allah cc kuranda kendisini tanitiyor ayağınızı denk alin diyor bilhassa. Sizin basinizda ya ebedi cehennem ya da cennet var secimi size bırakıyorum birdaha ne kadar yalvarsabizda dünyaya geri dönüş yok buyuruyor Kitabında
Soran1 yılHayır yanlış biliyorsun. Ben bu yaşıma kadar allahı sürekli düşünmüş imanı kuvvetli birisiyim
Düşüne düşüne onun gerçek yüzünü buldum. Sen imanın zayıf olduğu için onun gerçek yüzünü bilmiyorsun
Soran1 yılYüzeysel bakıyorsun. Allah diyo ya onalr dunya hayatının görünen yüzünü bilir sadece diye. Sen de allahin görünen yüzünü biliyorsun gerçek yüzü benim dediğim yüz
Soran1 yılAçtı işte. Açmasa bilemezdim. Kim olduğumu da zamanı gelince öğreneceksin tv den ve sosyal medyadan
İnsan denen canlı çok tehlikeli gerçekten, biz insanlar önce binlerce Tanrı uydurmuşuz, daha sonra uydurduğumuz Tanrıların kibirli, narsist vs. olabileceğini söyleyip bir nevi doğmamış çocuğa don biçmişiz, kafalarımızda kurguladığımız Tanrı figürünü yine kafamızın içinde kurguladığımız kişisel ve insani özellikler ile donatmışız, biz insanlardan gerçekten korkulur.
05 Yorumla
Soran1 yılYediğin yemek dışkı olarak çıkıyorsa bir tanrı var emin ol
- 1 yıl
Üfff her şeyi ispat ettiniz şimdi kurudum kaldım bende haliyle, vay canına her canlının slçabildiği gerçeğini unutmuşum ben, bu ne büyük bir Tanrısal mucizedir akıllara zarar bir gerçeklik. O halde uyuduğumuzda uyanıyorsak da bir Tanrı var demek öyle değil mi? Peki ya acıktığımızda yemek yersek? Aynı şekilde Tanrı var anlamına gelmiyor mu yani? Zaten doğuyorsak kesin Tanrı var, hele hele ölüyorsak işte o zaman kesin Tanrı var, sayenizde hiç aklıma gelmeyen şeyler öğrendim ne mübarekmişsiniz siz ya.
Soran1 yılYediğin yemek kendiliğinden mi dönüşüyor sen mi el atıyorsun bu işe? bi kudret var demek ki. Ama aklı olmayana ne desen boş
Soran1 yılBi ayette allah şunları diyordu bak sen de oku kendine pay biç
: Onların gözleri vardır bununla göremezler, beyinleri vardır bununla düşünemezler , kulakları vardır bununla işitemezler. Onlar hayvanlar gibidirler hatta daha "aşağılıktırlar"- 1 yıl
Sadece ilk çağların ilkel maymunumsu insansıları nasıl olduklarını anlayamadıkları şeylere birer Tanrı uydurur, tarih boyunca bereket Tanrısı, yağmur Tanrısı, yeraltı Tanrısı, ölüm Tanrısı, savaş Tanrısı vs. tonla Tanrı uydurmuşlar, ee sizde slçmanın nasıl olduğunu bilmiyorsanız demek bu cahil zihniyet normal. Neyse bu bilgisizlikle daha fazla zamanımı almayın, hazır slçmalı sorular soruyorsunuz o halde b0kunuzla oynayın.
1 yılGaddar olabileceğini düşünüyorum. Neden Tanrı kavramını hep iyilik ile eşdeğerde tutuyoruz ki? Bizim iyilik olarak bildiğimiz kavram tanrı katında da iyilik midir? Bana iyi olan sana iyi gelmiyorsa, sana iyi gelmeyen tanrı katında nasıl iyi gelebilir? İyilik ve kötülük kavramını o halde insanlar kendileri inşa etmiştir.
01 Yorumla- 1 yıl
De ki: Dininizi, Allah'a mı bildireceksiniz? Ve Allah bilir ne varsa göklerde ve ne varsa yeryüzünde ve Allah, her şeyi bilir. Hucurat 16 . Ayeti kerime Allah katinda ne helalse kullarinada helal ne haramsa kullarina haram Tanri dediginde bu resmen hakarettir Allah ozel ismidir Hz Adem'den Hz Muhammed SAV kadar ordan kiyametin kopmasina kadar ilahin tek özel ismi Allah'tır
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılNarsist sahip olmadığı bir şeye sahipmiş gibi davranır Allah ise bu evrendeki her şeye sahip ve bunu söylemesi kuran da onu narsist yapmıyor çünkü doğru ve sen olsan da olmasan da o her türlü en güçlü ve üstün varlık olarak kalacaktı senin var olman sana fayda sağlar ona değil
177 Yorumla
Soran1 yılAnlatmak istediğimi anlamamışsın. Tanrı yalnızdı. Yalnız kalan kafayı yer genelde psikolojisi bozulur. Kendinde kusur bulur narsist olur. Tanrı da bu yüzden kafa dağıtmak için yarattı herşeyi. Her insana da kusur verdi ki kendinden daha üstün olmasınlar diye
- 1 yıl
Tanrı insanla aynı yapıda değil yalnız kalsa kafayı yemez ve kusursuz olan bı şey de kusur arama duygusu bile olmadığı için kusur bulmaz zaten. İnsan Allah'tan zaten üstün olamaz ne kusur vermesi kusursuz olsa bile üstün olamaz melekler kusursuz ama üstün değil haşa
Soran1 yılBen gece gündüz allahla kafayı bozan birisiyim. İlimle donattı beni. Bu yüzden bunları söylüyorum. Allah ışıktır bunu nur süresinde açıkça söylüyor zaten. İnsan ruhu da ışıktır. Allahtan bir parçadır. Bu sayede biliyo bizim içimizden geçenleri yoksa bilemezdi
Soran1 yılYani bizim sadece bedenimiz aciz. Beden elbise. Düşünen de ruh aci çeken de. Biz zaten allahın kendisiyiz
Soran1 yılNur zaten ışık demek .
- 1 yıl
Ya git biz Allahiz diyen birine ne aciklasam boş git neye inaniyorsan inan
Soran1 yılRuhumuz allah bedenimiz değil
Soran1 yılAllah diyor ya insanların çoğu cahil diye sizde siradansınız. Ben ise ilim ile donatılan bir kulum. Frekansimiz uyuşmuyor beyniniz yetmiyor. anlamıyorsunuz. uzatmayın bence
- 1 yıl
Tamam ama şunu bil timarhanedeki deli de kendini seçilmiş sanıyor
Soran1 yılAllah ademe kendi ruhundan üfledi. Biz de onun çocuklarıyız. Bize de üfledi her insana ayrı ayrı
Soran1 yılPeygamberimiz allah var dediğinde ona da deli dediler sıkıntı yok. Aklı yetmeyen deli der zaten asıl deli kendisidir
Soran1 yılCahillerle tartışmak boş bence olim bilmez irfan bilmez bileni de deli ilan eder
- 1 yıl
Evet timarhanedeki alimler aslında deli değil bütün problem bizde onlar çok akıllı her şeyi bildikleri için onları deli ilan ettik. Abi cidden ne kullanıyorsun da kafa yapıyor bu kadar
Soran1 yılHiçbir hoca dinlemiyorum. Ben doğdum doğalı allahla manevi bağı olan manevi sırlara eriştirdiği birisiyim. hocalar beni dinlesin. Hepsi sahte çünkü. Hepsinden daha bilginimdir
- 1 yıl
Hoca dinlemiyor hiçbir hoca böyle SLK SLK konuşmaz gtunden atıyor işte
- 1 yıl
Evet sana vahiy geliyor o yüzden daha iyi biliyorsun her şeyi
Soran1 yılGenelleme yapman yanlış. İnsan hep genelleme yapıyor bu da cahillik alameti. Her insan farklıdır bunu unutma
Soran1 yılAynen. Hocalar benim gibi konuşmaz. Onlar alır maaşını namaz kıldırır tenhada zina yapar çünkü
Soran1 yılİyileri var tabi.
Soran1 yılHoca dediğiniz adamların çoğunun maaşını kessen ateist olur. Para avcısı çoğu
Soran1 yılBerat kardeş allah sana rahmet etsin. Beril için aynı şeyi soyleyemicem
Soran1 yılTamam berat sana bir soru
Soran1 yılBenim gerçekten ilim sahibi bi insan olduğumu sana nasıl kanitlayabilirim
Soran1 yılNe geldi aklına?
- 1 yıl
Peygamberimiz bir gün mescitteyken bir adam geldi haliya idrar yaptı isedi hasta idi bütün cemaat hop ne yapiyosun bura tuvalet mi dedi Peygamberimiz durun kizmayin temizleyince gecer su dökün buyurdu ellerini kaldırdı hasta adam Ey Allah sen muhammedden razi ol digerlerinden degil dedi Peygamberimiz sen öyle deme onlarada dua et dedi galiba sonunu haturliyamadum
Soran1 yılBununla benim ne alakam var anlamadım
- 1 yıl
Ya adam tımarhane kaçkını hocalara laf atıyor Allah'ım yarabbim sen sabır ver
Soran1 yılBedava çalışan hoca göster bana. Para avcısı o. Evlatlarının çoğu. Iyi olanda var tabi
Soran1 yılCübbeli mi ne birisinin ifşası çıktı
- 1 yıl
Adamlar en azından senin gibi üliminati tarafından seçilmiş kişi olduğunu çok zeki olduğunu ve her şeyi bildiğini iddia etmiyor benim için yeterli bu. Kardeşim git kuran meali oku ya ilim sahibi diyo sen Kureyş suresini biliyor musun ilim sahibi bey
- 1 yıl
Niye bedavaya çalışsın o kadar okuyorlar ilahiyat aileye de bakıyorlar çocukları var hani ki dikkat et ilahiyat okuyorlar yani senin gibi vahiyle seçilmiyorlar bilmiş kişi olarak
Soran1 yılİnsana bakınca ne görüyorsun bana onu söyle
- 1 yıl
Senin gibilere laf anlatmaya çalışıyor hocalar o yüzden bence 100 bin alsalar bile az ülkenin IQ seviyesi az daha ne dediğini bilmiyor
- 1 yıl
İnsana bakınca yüz görüyorum kardeşim senin gibi şizofreni şizofreni şeyler görmüyorum hocalar da yüz görüyor sen bilgili değilsin yani bı sıkıntı var bence
Soran1 yılHoca sandıklarınızın çoğu firavun haberiniz yok
- 1 yıl
Ayyy adam Kur'an ile çelişiyor hocalara firavun diyor ya sen daha dua bilmiyorsundur Allah'ım bana sabır ver cidden acıyorum hocalara senin gibilerle uğraşıyorlar aldıkları para en az 2 katı olmalı ben şu an bile dayanamadım yani onlar ömür boyu yapıyorlar bu işi
Soran1 yılSadece yüz görüyorsun demek ki siradan birisin. Benimle tartışmak için ilmin yeterli değil
Soran1 yılBen allahin narsist olduğunu bilsemde onu öyle sevdim o konuyu kapat gitsin
- 1 yıl
Bı hocaya gitsen sana ne der biliyor musun ben bu konularda seni daha uzman birine yönlendiriyorum der ve psikiyatriye yönlendirir
- 1 yıl
Allah'a hakaret ediyor bildiğin Allah seni sevmiyor ama emin ol
Soran1 yılYou tube taki Diamond tema daha imanlı onlardan
- 1 yıl
Aynen ölünce görürsün diamond tema da seni psikiyatriye yönlendirir yani fark etmez hoca olup olmamasi aklı başında olsa yeter
Soran1 yılEtmezse etmesin. Deli olunmadan veli olunmaz diye bi laf var ama deli aslında deli değil deli olan sıradan insanlar
- 1 yıl
Tamam sen haklısın Allah'tan bütün İslam alimleri ve hocalarına sabır diliyorum. Ayrıca bütün psikiyatri doktorları için de sabır diliyorum.
Soran1 yılHayır ben onu dinlemedim o ateist ondan dedim
Soran1 yılKimseye bisey anlatmam ben anlamazlar çünkü
- 1 yıl
Kardeşim sen lütfen boş ver hacıyı hocayı Nevzat Tarhan falan dinle o daha önemli şu an sonra hoca dinlersin ilk Nevzat Tarhan ı dinle
Soran1 yılKimseyi dinlemem benim düşüncelerim bana yeter. Demek ki siz aciz hissediyorsunuz ki hep birini dinlemeye ihtiyaç duyuyorsunuz
- 1 yıl
Ya tartışma bile bunla. Ben tavsiye verdim zaten Nevzat Tarhan dinle en önemlisi o şu an için
Soran1 yılTamam işte kuran hadis yeter bana. insanların kendine hayrı yok bana mı olacak
Soran1 yılNevzat Tarhan kimdir bilmem ama senin gibi maneviyatı sıfır biridir eminim
Soran1 yılBerat yine biseyler biliyor da beril çok sıradan birisi ya cevap bile vermemeliydim
- 1 yıl
Ayy Allah'ın delisi çok da gtümde Nevzat Tarhan dinle kesinlikle ihtiyacın var nereden bilgi geliyor sana ya vahiy mı alıyorsun iyi ki sıradan biriyim ya deli olsaydım Allah korusun
Soran1 yılCahil olmasan manevi bilgin olurdu bilgisizsin
- 1 yıl
Tamam aklı başında olmak cahil olmak ise öyleyim ben
Soran1 yılNeyse uzatma
Kişilik & Karakter konusunda 317 cevap paylaştı. Bu soruyu tanrıya sormalısın. Mutlaka sana bir cevap verir.
010 Yorumla
Soran1 yılKendini göstermiyor işte sorun orada sıkılırız da yüceliğine saygısızlık olur diye endişe soykr olmalı
Soran1 yılEndişe ediyor olmalı
Soran1 yılYıllardır cevap vermedi
Soran1 yılVerse burada olmazdım
- 1 yıl
Belki de onca saygısızlığın ve alaya almana rağmen hala başına bir musibet kaza vermemiş olması bile, tanrının kibirli olmadığını gösterir. Yoksa sen tanrının gücüne sahip olmuş olsan, sana, senin gibi konuşan birisine, hemde senin yarattığın bence nefes alma imkanı tanımazdın
Soran1 yılMusibet vermese ben böyle konuşur muydum onun hakkında sence. Gerçekler ne zaman saygısızlık oldu
- 1 yıl
Sen musibet görmemişsin abicim. Oku sen yunus Emre’nin hayatını, sonra konuşalım musibet neymiş. İki satır okumaz, şükür yok, saygı yok. Sen dua et tanrı sana bu ellerle bunları yazmana izin veriyor. İnanmıyor olabilirsin , ancak burada inanan insanlar var. İki gram aklınla, önce olmayan beynini sorgula. Sen kim tanrıyı (ALLAH) sorgula. Hadi abicim iyi geceler
Soran1 yılKes
- Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı.
1 yılHer şeyi yaratan bir kudretin bu düşünceye niye ihtiyacı olsun ki
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 508 cevap paylaştı.
1 yılKibir yanlizca tanrıya yakışır tamiri kibirlidir ilahiyatan alıntı
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yıltanrı kötüleri seven kötülere kötülüklere izin veren yaratıcıdır
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılDiyelim ki narsist, (ki bence asla değil) e bu kadar şeyi yaratacak gücüm olsa ben de narsist olurdum
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılAllah hakkında düzgün konuşalım
01 Yorumla
Soran1 yılGerçekler acıdır
Gizli Üye(30-35)1 yılbu dünya biraz karışık bende anlamlandıramıyorum bazen
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılTanrı istemezse yaprak düşmezmiş
04 Yorumla
Soran1 yılNe alaka şimdi
Cevap sahibi1 yılAşk bu oyun değil anlayacaksın
Soran1 yılSoruyla ne alakası var
Cevap sahibi1 yılSen sevda mısın yoksa yalan dolan
1 yılevet