neden mükemmel olmak isteriz? peki bu istek yerini bulur mu? yoksa bizi olduğumuz yerden de eder mi?

neden mükemmel olmak isteriz? peki bu istek yerini bulur mu? yoksa bizi olduğumuz yerden de eder mi?
Mükemmel olma çabası mükemmel olmadığın yargısını içerir.
Alakasız bir örnek ama, mesela tanrı evreni yarattıysa, demek ki öncesinde bir yaratma ihtiyacı duydu. Tanrının bir şeye ihtiyaç duyması mükemmelliğe aykırı. Yani önceden mükemmel olmayan bir durum mu vardı da bunu yaptı? Hadi öncesi de mükemmelse, neden başka bir mükemmel yarattı?
Biraz felsefe yapalım dedik
Ömrümü yiyen özelliklerimden birisi de budur. Kimseyi kolay kolay işime ortak etmem, düşünerek en kolay ve doğru yolu bulmaya çalışır acaba bir eksik veya hata oldu mu diye uzun uzun düşünürüm. Evet bu oldukça yorucu kabul ediyorum ama sonunda alınan haz hiç bir şeye değişilmez.
Mükemmeli aramak yerine kusurdaki güzelliği gorebilse insan o zaman her şey daha güzel olurdu.
👍🏻
Mükemmelin de mükemmeli vardır, bunun sonu yok. Bu çaba insanı mutsuzluğa sürükler elbette. İnsanlara özenmeyi bırakıp, kendini olduğu gibi kabullenmeli insan.
Cevap
6Cevap
Kesinlikle
Çünkü kimse 4/4 luk olamaz
Hepimiz sonuçta insanız
Ve hata yapma hakkımız var
As olan Mükemmeli aramaktan öte
Iyi insan olmak kalplere yüreklere dokunmaya çalışan bir insan olmakta
Bu daha onurlu ve gururlu bir durum
✨
🙏🏻🙏🏻🙏🏻...
Mükemmel düşünceler içindeki insanlar hissizleştiği için mutsuzluğu da bi müddet sonra hissedemediklerinden dolayı duygusuz yabay birilerine dönüşürler. Yerini bulsa da insandan götürdüğü de aşikâr. Yerden alır, yerden yere vurur cinsten. 🤣
Katılıyorum 🦋
öyle bir çabam yok
kendim olmak bana yetiyor..
yeterli geliyor
Kimse mükemmel değildir kişi bunu anlayacak zekaya sahip değilse sonu tam anlamıyla bir yıkımdır.
Başaralı olanı mutsuz görmedim
Evet, Zira mükemmel ulaşılmazdır.
Mutsuzluğa sürüklemez bence
Olabilir
Olabilir
Öyle bence bir yerden sonra salmak lazım.
Kesinlikle.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?