''Bir şeyin ters gitme olasılığı varsa, ters gidecektir.''
''Aksilikler hep üst üste gelir.''
Yeterhayeterhayat

Yeterhayeterhayat
Herkes büyüklü küçüklü yaşamıştır bu durumu bence ama ben bunun koşullama olduğunu düşünüyorum. Çünkü zaten bir kez olumsuzluğa yakalanınca tehlike sinyalleri kafada çalmaya başlıyor. Beyin o kadar olumsuzluk ihtimaline takılıyor ki ne kadar çabalasa da tam verimli olumlamaya odaklanamadığı için küçük de olsa aksilikler illa oluyor. Olumsuzluğa odaklanan beyinse o küçük aksiliği bile büyütüp bak ben biliyordum diyor. Aslında belki de olumlu olan şey biz olumsuz kısma takıldığımız için gereken hazzı vermiyor gibi gibi 🙃
Evet bu iki cümle hayatımda her zaman başıma geldi. kötü bir şey olduğu zaman arkasından başka kötü bir şey de oldu. aynı zamanda bir şey bekliyorsam hep en kötüsü gerçekleşti. bu tamamen şans meselesi kiminin hayatı yolundadır kimin de hayatı berat geçer maalesef
Cevap
23Cevap
Evden tam çıkacakken telefonumu unutmuşum diye geri dönerim, sonra anahtarımı almadığımı fark ederim. Kapıya dönüp anahtarı alırım, bu sefer de telefonu unuturum. Murphy’nin en sevdiği test alanıyım galiba; neyi iki kez kontrol etsem, üçüncü kez bir şey unutuyorum!
Neyi bırakırsan o sana çoğalarak geri geliyor
(gerçekten öyle oldu)
Kaybetmeyi göze aldığında KAZANIYORSUN.
(öyle oldu)
Ve en çok başıma gelen Murphy kanunu ise șudur:
Ne zaman bir şeyden vazgeçerseniz, o size geri döner..
Çoğunlukla yaşıyorum. Ama tabiki burada esas olan niyet. Bir işe başlarken içinizde olmayacak hissi varsa olmaz eğer olursa da bi pürüz mutlaka çıkar. Her şey insanın kendisinde bitiyor. Biz düşüncelerimizi değiştirmezsek Murphy kanunu haftada bir iki kez hayatımıza zuhur eder. şu an ki şartlarla çok zor tabiki
Evet geldi.. Herşeyin Üst üste gelmesi insanı en çok yıpratan bir şey.. Öyle bir zamanda insan en çok sevdiklerine sıkı sıkı sarılmak istiyor.. Çabuk geçip gitsin diye güç almak istiyor..
Elbette! Murphy Kanunları benim hayatımda da bolca işliyor. Örneğin, "Tam şarj ettiğim telefonun en çok lazım olduğu anda şarjının bitmesi" klasiği. Sabah her şey tıkırında giderken, aceleyle çıkmam gereken gün cüzdanımın ya da anahtarımın ortadan kaybolması da başka bir favori. Ama en çok, bir buluşmada sessizlik olur diye düşündüğümde, dışarıdan gelen en garip seslerin neden hep o an duyulması?
''Ne tarafa gidersen git, rüzgara karşı ve yokuştur.''
''Eğer bir şeyi, hiç kimsenin yanlış anlayamayacağı kadar açık anlatıyorsan, birileri mutlaka yanlış anlayacaktır.''
Maalesef bu 2 kanun hep karşıma çıkıyor, çıkmazsa bilirim ki ölümüm gerçekleşecektir.
Ben "Murphy Kanunu" demesem de "Bir kere ters gitmeye görsün kişinin işi muhallebi yer iken kırılır dişi" Evet kesinlik ile katılıyorum ve genelde her konuya olumlu yaklaşım sergileme hayat felsefem de biraz bununla ilintilidir. olumlu düşün ki en kötüsü olumsuza en yakın olan olumlu sonucu elde edersin kazanırsın ilkesi ile yaşamaya çalışırım hayatımı.
İstediğin şeyden vazgeçersen, vazgeçtiğin o şey çoğalarak sana doğru gelmeye başlar.
Bir kızı seviyordum ve onunla bir ilişkim olsun istiyordum ancak onun sevgilisi oldu bir süre de yüzüme bakmadı bu beni çok kırdı ve baya üzdü kendimi ona fazla kaptırdığımdan dolayı bu başıma gelen olay beni çok yıpratmıştı. Bir süre sonra kızdan vazgeçtim 1 hafta falan görmedim onu eskiden yanında bir erkek görsem hemen endişelenir, kalbim kırılırdı fakat o 1 haftalık süre içinde ondan vazgeçtim ve artık içimden şöyle diyebiliyordum: gitsin kiminle beraber olacaksa olsun banane, artık beni ilgilendirmez. Daha sonra kız bana baya baya bakmaya başladı hatta öyle bir noktaya gelmişti ki artık bana baktığını görünce rahatsız olup, sinirleniyordum. Ne zaman dışarı çıksam bana bakıyordu. Gerçekten çok tuhaf. Bu Murphy kanunu sadece iki defa başıma geldi.
Hayattaki en güzel şeyler ya kanun dışı ya ahlak dışı ya da sismanlaticidir
şişmanlatıci kısmı bana gelsin
Var evet.. mesela birisinin sana kıskançlık ettiğini görüyorsun, o kisinin söylediklerinin senin üzerinde bir etkisi olmadığını görünce gidiyor. Pes ediyor.
"Savaş iki düşmanla yapılır" diyebilirim.
Bir gün tam da çıkmam gereken anda telefonumun şarjı bitmişti bir yere takıp şarj ederken kablo koptu. Yenisini ararken geç kaldım ama asıl bomba gittiğim yerde etkinlik de iptal edilmişti murphy sağ olsun
Evet olumsuzluklar üst üste geliyor ne kadar pozitif düşünsemde çözmü bulsamda diğeri geliyor en son gelin diyorum 😄🤣 haydi haa haa o vakit susuyor bitiyor..
O yüzden hayat bana hiçbirşeyden korkmamayı öğretti anı yaşarım korkular bir insanın ruhunu esir alır onu bir köleye çevirir.
Var, tüm hayatımı bu düşünceyle yönetirim. Yapmak istediğime istemiyorum derim ve o şey olur 🤣
Ne zaman bir şey yapmaya kalkışırsanız, mutlaka öncelikli yapmanız gereken başka bir şey vardır. Su içerken bile yaşadığım bir durum :D
"Aklına gelen başına gelir" ve "aslalarıyla sınanır insan."
Kimin kanunu bilmiyorum. Son dönemde başıma gelenler bunlardı.
Olmasını çok istediğin bir şey sen onu unutana kadar olmaz
Geldigi olmuştu sanırsam arkadas vardı bir tane posetimin üstüne meyve suyu dökmüştü
Olumsuz düşününce olumsuzluklar arka arkaya gelir. O yüzden hep olumlu düşünmek lazım
Böyle bir kanunum yok açıkçası bana yamuk yapmasınlar yeter
Hangi şeritten gitsem, diğer şeritler daha hızlı akıyor, değişmez 🤭
Parça bütünün habercisidir ve parçadaki her değişiklik bütünü etkiler
Ters gitmesi gereken bir şey varsa o şekilde gider gibi biseyse hayatı ben öyle yaşıyorum zaten 😂😂
Korktuğun şeylerin gerçekleşme olasılığı daha yüksektir.
Bugün dünya murpy günü falan mı ya 2 gündür sitede gördüğüm 6. murphy sorusu :D
Aradığınız bir şeyi ilk baktığınız yerde bulursunuz
Arada oluyor. Çok bahsetmek istemiyorum çağırdım sanıp gekiyor mübarekler. Uzak olsun🙏🏻
Evet birinci kural.
Eğer kendinizi iyi hissediyorsanız üzülmeyin geçer..
Ne zaman vazgeçersen. O zaman döneer
Patron sizi tüm özelliklerinizle kiralamıştır.
Neyden kaçarsan ona koşarsın , neyi yapmam dersen onu yaparsın.
Kötü bir şey oluna üstüne hep daha kötü şeler oluyor
Bir şeye ne kadar heves edersem o şey kesinlikle olmaz.
Düşüncelerinizi değiştirirseniz kaderinizide değiştirebilirsiniz
Çoğu zaman oluyor
Aksilikler popon popon gelir
... g**tün g***tün**...
Vazgecersen senin olur
Yaşıyorum şu sıralar terslik
Bir kere aksilik yaşadıysam devamı da geliyor
Aksilikler hep üst üste gelir çok doğru
Korktuğun şey başına gelir
O cümle o kadar doğru ki her işim ters gider benim
Yok hayır çünkü devamına müsade etmiyorum
Bazen oluyor maalesef