Güven duygusu sizde nasıl oluşur. En başta o insanın güvenilir olduğunu kabul eder sonra olumsuz durumlar yaşayınca azaltır mısınız. Yoksa temkinli olup güveniniz zamanla mı artar?

Güven duygusu sizde nasıl oluşur. En başta o insanın güvenilir olduğunu kabul eder sonra olumsuz durumlar yaşayınca azaltır mısınız. Yoksa temkinli olup güveniniz zamanla mı artar?

Bu biraz karışık bir konu. Ancak fikrimi yazayım. İnsanlara güveniyorum veya güvenmiyorum demem. Güvenmiyorum diyenler için bu biraz öz güvensizlikle alakalı. Bu konuda nötr durumdayım.
İnsanlarla karşılaşınca güvenmiyorum tarafıma onlara hissettirmem. Veya güveniyorum tarafımı da. Sadece bana güven versinler diye onları fırsat tanırım. En iyi çözüm.
Cevap
6Cevap
Kimseye güvenmem, buna tanıştıklarım da dahil.
Bu devirde güven sadece kelimeden ibaret zaten
İnanman gereken kendinsin, bağlanman gereken doğruların ve ailen, huzuru ve mutluluğu da ‘inşa’ ettiklerinde bulursun, içsel gelişiminde yani. Birine güvenmek zorunda değilsin, güvendiğin ‘sen’ ve Rabbin olsa kâfi. Kimsenin kimseye ihtiyacı yoktur aslında, sadece faydası dokunabilir, dokunmuyorsa elemek gerek hayatından.
Değiliz bence 😅
Peki 😅
Hayır kimseye güvenmem
Kendimi biraz saf görüyorum iki gülmesi yetiyor. Hemen güveniyorum. Herhalde herkesi kendim gibi gördüğüm içindir
İyi insanlara denk gelme dileğiyle
Ben herkese güvenmem insanlarla tanıştığımız zaman insanlara gözlemleyerek ona göre temkinli davranıyorum ne uzak nede yakın, seviyeli davranıyorum.
Kuşkucu biri değilim güvenirim zaten iki güne kendini belli eder o, eeee az yemedik bu temiz kalbin ekmeğini 🤭🤭🤭
Asla güvenmem uzun bir zaman geçmesi gerekiyor o güveni sağlamalı karşı taraf
Kesinlikle kredisini kendisi yüksektir 😉
Eski tanıdıklarımızın ne kadar güvenimize sahip olabildiğiyle alakalı bu durum bu aslında. Genelde hayır güvenmem ama tartarım.
Evet saftriğim bzm gbler olmasa hayat çekilmez
Ben sevdiğim insanlara güvenirim ama güven hemen oyle kazanılacak bir şey değil
Yıllar geçse bile yine güvenmem
İnsanların gerçek yüzlerini anlamanın zaman aldığına inanıyorum ve bu nedenle yeni tanıştığım kişilerle aramda bir mesafe tutuyorum
Bende herkes 100 puanla başlar sonra kendi puanını kendi düşürür
Neden güvenelim mesela bi ornek alalim
Hayır tabiki
Hayır.
Güvenmem
hayır güvenmem
Eski tanıştıklarıma da güvenmiyorum ki.
Yok ben korkarım.😱
Güvenemiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?