oturaklı insan diyoruz.. peki nedir bu oturaklı insan? nasıldır? hepimizce aynı mıdır? hepimizin oturaklı insan kavramı birbirinden farklı mıdır? Kimlere denir?

oturaklı insan diyoruz.. peki nedir bu oturaklı insan? nasıldır? hepimizce aynı mıdır? hepimizin oturaklı insan kavramı birbirinden farklı mıdır? Kimlere denir?
Olgun ve ağırbaşlı, ciddi, nerede, kime, ne zaman, nasıl davranıp hangi lafları edeceğini bilen, hayatta her zaman tedbirli ve öngörülü davranan insan oturaklı insandır evet.
Nerde nasıl davranması gerektiğini bilen insan oturaklıdır. Hocam bir gün karşısına alıp beni senin oturup kalkman çok güzel ailemden biri gibisin derdi. Hayatım boyunca şımarık bir karakter olmadım bu sebeple herkesin sevgisini kazandım sosyal çevremde. 🪁🎗🌺
annem diyor bunu ve onun söylemi üzerine böyle çok gezmeyen, her çağırılan yere gitmeyen kişilere deniyor
😂😂ah o anneler ya..
Sen nerelisin ya 😂😂
Hoppala sevmiyor demek teyze:))
😂😂🦋
Hakettin rica ederim 🦋
Düzgün oturana oturaklı diyorlar 😀
Teşekkür ederim 🍀
Cevap
9Cevap
Oturaklı insan, düşüncelerinde ve davranışlarında dengeli, ne yaptığını bilen, gereksiz tartışmalara girmeyen ve olaylara olgun bir bakış açısıyla yaklaşan kişidir. Kendi değerlerinin farkında olur ama bunu başkalarına dayatmaz. Sözüne güvenilir, hareketlerinde tutarlıdır. İnsanlarla ilişkilerinde saygıyı temel alır ve boş konuşmaz, söylediklerinde bir anlam ve ciddiyet vardır. Ayrıca, duygularını kontrol edebilir, panikle hareket etmez. Bence oturaklılık, hem bir yaşam tecrübesinin hem de kişinin kendisini tanımasının bir yansımasıdır; bu da kişiye bir ağırlık, bir duruş kazandırır.
Oturmasına kalkmasına dikkat eden nerede ve nasıl davranacağını iyi bilen insandır.. Kısacası görgü kurallarını bilen insanlar diyebiliriz..
Oturaklı dediğimiz insanlar. Yerine göre davranan, abartılı tepkileri olmayan, efendi yapılı kişilerdir.
Teşekkürler esprisiz bir yorum 😂👍🏻🙏🏻
Rica ederim ciddi bir paylaşım böyle yazmak istedim.
✌🏻🎈
Nerede susup nerede konuşacağını bilen, her duyduğu cümleyi alaya almayan, onu dinlerken o manalı ve ağır konuşmasından feyz aldığınız ve gerçekten sohbet etmekten keyif aldığınız ağır akıllı insanlardır.
Yer ve zaman neyi gerekiyorsa ona göre haraket eden konuşurken ağzından çıkan kelimeleri dikkatlice seçen kırmadan dökmeden insanca yaşayan kişilere denir.
Bildiğin sözlük tanımı gibi oldu😀
Olgun nerede ne konuşmasını bilen
Aklı başında nezaketli zarif
İnce düşünceli kibar
Üslup edep bunlar artk kalmadı
Sabırlı, sakin, sorumluluk sahibi, düşünceli, saygılı ve güvenilir olur
Nerde ve nasıl davranması, konuşmasını bilen insandır..
Yanında oturak taşıyan insandır
Ay Allah'ım 😂🤦🏻♀️
Doğru bildim dimi 🥳
Tabi tabi..
Oturağıyla gezen insanlar oturaklıdır🥰
Yerine göre davranan kişi
Pısırık.
Emin misin aksine tam tersi olurlar
Oturup kalkmasını bilen bir örnek.
Benim gibi olur
Bak bana
Oturuyor