Kendinizi ne kadar tanıyorsunuz veya kendinizden ne kadar haberiniz var?

Kendinizi ne kadar tanıyorsunuz veya kendinizden ne kadar haberiniz var?
Ne istediğimi bilecek kadar iyi tanıyorum.. Tabi yıllar geçtikçe farklı yönlerimi de keşfediyorum, değiştiğimin farkına varıyorum. Olgunlaşıyorum. Tam anlamıyla kendimle tanışana kadar, bu keşif sürer diye düşünüyorum.
Harika, bu keşif ölüm anında bile devam ediyor.
Aslında kendimi boşandıktan sonra keşfettim ve tanımaya başladım bir nevi kendimi buldum desem yeridir 👍 şimdi ne istediğini , kime ne kadar değer vereceğimi bilecek yanlışımin hemen farkına varacak emin adımlar atacak olgunluğa ve tecrübeye sahibim tabi bunları öğrendim ama biraz geç öğrendim işte insan taşlı yollardan gecmeyince ne kendinin ne hayatın değerinin farkında olmuyor maalesef oysaki insan önce kendine değer vermeli sen kendine değer vermezsen başkası hiç vermiyor çünkü 🙋
Hayat, insanın en güzel öğretmeni. Hele insan akıllı ise, her felaketten Anka kuşu olarak geri dönüyor.
Kesinlikle öyle çok haklısınız 👍 🤗
Çok teşekkür ederim 😊
Rica ederim ne demek 🙋 asıl ben teşekkür ederim 🙏
Hayat, hep öğreti. Rica ederim 😊
Cevap
7Cevap
Merhaba
İnsan kendinden hiçbir zaman ve tam olarak emin olamaz ve tanıyamaz. Zaman, içinde bulunduğumuz çevreyi değiştirdiği gibi bizide olgunlaştırır. Her an yenilenip değişiriz ve bir noktada duramayız. Kişiliğimi, sevip sevmediğimiz şeyler, tercihlerimiz hep değişir. O sebeple yola çıkış hedefi kendini bilmek , tanımak olmamalı. Kendimizi geliştirmek diyelim.
Evet, tanıdıkça değiştirebilir ve bildiklerimizle yenilenebiliriz
Aynen öyle
Kendimi tanımayı erken yaşta öğrendim hayatta hep kendi ayaklarımın üzerinde durdum hayat acı tatlı beni eğitti olgunlaştırdı karakterimi oturttu kendimi çok seviyorum saygı duyuyorum ve gururluyum hamdolsun
Saygılar efendim
Mevlana der ki okunması gereken en büyük kitap insandır. İnsan kendini okuyamadan kainatı anlayamaz. Önce kendini bilmesi ve bulması gerek.
Muhteşem bi yorum, teşekkür ederim üstadım
Eyvallah üstad. Kim olduğumu, ne olduğumu gayet iyi biliyorum.
Elbette bu bir anda olmadı, yıllar aldı.
Mükemmel bir tanımlama üstadım 😊
Bu ruhun bu bedene ait olmadığını düşünüyorum.
O zaman onu bedene ait olmaya zorlayın
Aslında çok zamandan beri kelimeler haberim yok ama zaman zaman oluyor farkındalıkların artmasıyla beraber durum ve koşulların kafanın rahatlaması ile beraber insan kimse çok daha iyi çözebiliyor.
Evet, aynı zamanda iç yolculuğun rotasını vermişsiniz
Geçiş yaptım doğrudur
Teşekkür ederim
Ben teşekkür ederim yorumunuz için.
Karmaşık durumdayım bu konuda. Tanıyorum da diyemiyorum tanımıyorum da..
O zaman acilen kendinizi tanımanız ve kendi iç dünyanıza bi misafirliğe gitmelisiniz
Tanımadığım birine nasıl gideyim. Tanıyorsam neden gideyim
Gidince tanırsın
Sanmıyorum. Bunca zaman tanımamışım. Bundan sonra zor gibi
Kendimin farkında değilim henüz.
Daha zamanın var üstadım
Kendimi iyi tanımıyorum farkındayım.
Çelişkili sonuçlar olunca kafam karışıyor tanımak zor oluyor
Su an beni ne mutlu ederdi bilmiyorum. Boşluk ruh halindeyim. Tanimiyorum yani bu aralar.
Biraz daha zaman ver kendine, o boşluk aniden senle dolacak
çok çok uzun zamandır tanıyorum. beni anlat deseler en imcr ayrıntıya kadar net anlatırım. o kadar yani😅🤣
Daha kişiliğimin tam olarak oluştuğundan bile emin değilim
Pek yok aslında. Yeni yeni öğreniyorum 🙂
Öğrenmek başarmak demek
%70 filan haberm var
Bu harika
Çok iyi tanıyorum, hayra alamet değil
Neden, hayra alamet değil?
tanıyorum ama kontrol edemiyorum, bu yüzden hayra alamet değil
Anladım, dilediğiniz zaman engelleme şansınız var.
Abi puanım yetmiyor mesaj yazamadım
:)
kendimi tanıya tanıya berduş oldum tavsiye etmem
Kendini tanımak insanı anlamak, kişiye ağır oluyor bazen
Yüzde 80 diyeyim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?