selam. simdi size bi kavramdan bahsedicem, bunun adi "gold rush, altına hücüm" 1800lü yillarin sonlarina dogru amerika kitasinda altin kesfedilince, insanlar ordan oraya hucum ediyolar altin icin. konuyla ilgili "klondike" mini dizisini izlemenizi tavsiye ederim. zamanla bu kavram yani gold rush, cok tutulan, cok sevilen seylere insanlarin saldırmasını, bircok kisi tarafindan talep edilmesini ifade etmeye başlıyor. peki siz, altına hücum etmeyi sever miydiniz?
dubai cikolatasi gibi populer seylerden bahsetmiyorum elbette soruda, oyle anlayanlar oyle cevap verecek, ben de aciklama kısmını kim okuyor onu anlayacagim 😄 ben altına hucum etmeyi sevmem. herkes tarafından sevilen, populer birini elde etmek icin caba göstermem. o bana bakti diye utanip yüzümün kizarmasindan hoslanmam. onun dokunusunu hissetmek icin ölen kimseyi istemem. herkes onu isteyebilir, ama ben altina hucum etmeyi sevmem.
Güncellemeler
1 yıl
altina hücüm yazmisim. cok rahatsiz oldum hücum olucak tabii.
Güncellemeler
1 yıl
Guncel
Herkesce populer olan seyleri sevmekte zorlaniyor musunuz?
La Casa De Papel'i 2 yıl önce izleyip bitirdim. İlk çıktığı zaman herkesin ağzında olduğu için, bana aşırı itici gelmişti. Tabi herkesin ağzından düşünce izlemeye başladım. Squid Game'i de izlemedim henüz. Bizim milletin abartması bitince izleyeceğim onu da.
Evet, çok fazla konuşulan şeylerden bende hoşlanmıyorum. Herkes altına aşıksa ben doğal taşlara giderim. Bir renk bu sene modaysa itinayla ondan uzak dururum. Akışa kapılıp herkesleşme korkusundan değil. Sadece diğerleriyle aynı olmak istemiyorum. Sırf o an popüler, moda veya rağbet gören şey diye bir olgunun peşinde koşmak bana da anlamsız geliyor. Altın kadar kıymetli başka şeyler de var ki altından, gösterişli şeylerden zaten hoşlanan biri değilim. Sevgi, güven, anlayış, merhamet ve dürüstlük altın kadar kıymetli mesela. Çocuklaşabilmek, hemen her konuda konuşabilmek de öyle.
populer olan sey guzel olsa bile on yargim oluyo. genelde popüler olan şeyler bazı urunlerin pazarlama ve reklam stratejileri sonucunda olusuyo. en buyuk ornekleri airfryer ve dubai cikolatasi. bunlara adidas iphone vs de eklenebilir. populer diye cogu keii marka takıntısiyla aliyo. airfryer ise cok iyi pazarlama harikasi. evde fırını olan insanlara ekstra minik firin kakaladilar. bekarlar icin iyi bir urun yeni bir eve tasinirsam tercih edebilirim ama buyuk bi firin varken gerek duyulmasını anlayamıyorum
airfryer kullanisli, dubai lezzetli ama kesinlikle herkesin sahip olmasi gereken urunler degiller. herkes sahip olmaliymis gibi davrandılar influenzalar 😄
Kalabalığa bakıp seçim yapmayı bıraktığımdan beri koyun gibiyim. Gün gelir Dubai çikolatası koyarlar önüme, zorla yedirmeye çalışırlar. Varlığı karşıtlık üzerinden tanımlayınca ağzıma çikolata bulaşıyor çünkü. Meseleyi elime alırken daima altından daha değerli bir şey olmasına özen gösteriyorum. Böylelikle kimse ot yolarken bana musallat olmuyor.
Bu konularda hep arkadan geliyorum. Özellikle öyle bitecek ay bana kalmayacak kaygıları yaşamıyorum olursa olur olmazsa zaten önceden de yoktu ve nefes almaya devam ediyorum.
Ağzına emeğine sağlık.
Sorularını yorumlarını okuyorum hiç öylesine bir şey yapmıyorsun.
Senin zeki biri olduğunu ve ileride çok başarılı bir birey olacağı hissi var bende.
Özellikle şarkılarda, popüler bir şarkının ülkenin her yerinde tüm araçlarda çalması, özellikle bharzo dhırzo pislik yeni neslin saçma sapan anlaşılmaz rap şarkıları beni çıldırtıyor
alakasi yok. adi gold rush olan, bir ask hikayesini anlatan bir sarki dinledim. sondaki paragraf da o sarkinin turkce cevirisi. sanatci sevgilisini "altından yapilmis" olarak anlatıyor, insanlarin ona yaklasmasını kıskandıgını, insanlar onunla ilgilenecekse, artik o erkege ilgi duymayacagini soyluyor. ben de o sarkidan esinlendim
Katılıyorum. Ben de gizli hazineleri keşfetmeyi, görünürlüğün ışıltısındansa gizlenen cevheri fark edebilmeyi tercih ederim. (Umarım soruyu doğru algılayabilmişimdir.)😇😊