"Sorunları ve problemleri onu oluşturan zihniyette çözmezsiniz" Albert Einstein (Teorik fizikçi)

"Sorunları ve problemleri onu oluşturan zihniyette çözmezsiniz" Albert Einstein (Teorik fizikçi)
Sorunları konuşarak çözüme ulaştırmazsam içim rahat etmez. Eğer bir sorun varsa tabi bunu karşı tarafında istemesi lazım tek taraflı konuşsanda sorun çözülmez...
Ben teşekkür ederim...🙏
İkisi de gerekli bence ama dengeli olduğu sürece. Sorunları konuşsam duygusal olarak rahatlarım, konuştuğum kişiden farklı bakış açıları edinebilirim ve destek aldığım için yalnız hissetmeyip moralimi yükseltirim ancak dediğim gibi bunun aşırıya kaçması durumunda çözümden uzaklaşır, çevremi olumsuz etkiler ve pasif bir tutumla sorumluluk almaktan kaçmış olurum. Diğer yandan sorunlara çözüm ürettiğimde daha sorumlu, başarılı ve gelişmiş olurum ancak sadece çözüm odaklı olmam da duygularımı ihmal etmeme, yalnız kalmama ve stresimin artmasına sebep olur. O yüzden en doğrusunun soruna göre ne şekilde yaklaşmam gerektiğine karar verip o yönde ilerlemek olduğunu düşünüyorum, yerine göre ikisi de kullanılmalı
Genelde sorunları çözmeye çalışırım. Elinden ne geliyorsa yapmaya hazırım hep. Yani genelde maddi konuları hallederim. Bir şekilde bende yoksa başkasından alıp kişiye özel yardımcı olurum. Onda da ne kadar kıymetimiz bilinirse artık bilmiyorum. Daha önce de birçok kez yaptığım için kıymet bilmediği için artık yapma isteği de gelmiyor insanın. Aşk meşk konularında da konuşarak yardım edebilirim. İki kişi arasında girip ikisi ile de konuşup aralarını yapmaya çalışırım. Çünkü ikisi de arkadaşımdır muhtemelen ikisinin de üzülmesini istemem.
@zorundamiyimefsane Değerli dostum, yazmış olduğun değerli ve kıymetli yazını dikkatle okudum. Çözüm odaklı bir insan olduğundan ve hayatı eksileriyle artılarıyla, gücün yettiğince ve imkanlar elverdiği ölçüde sürdürebilecek (sıradan) normal ama çok birçok insan mışıl, mışıl uyurken ya da sahiller de dolaşır iken paralarını çaya çorbaya harcar iken bazı insanlar kıymetli ve değerli meziyetler edinmek için paraları kitaplara gezi diye okul taşıtlarında harcamış insanlardansınız. İnanın yazdığınız yazda ki gibi bir insan olduğunuz dan en ufak bir endişem yok.
Bazı insanlar hakkında olumlu düşünmek için illa onları çok fazla tanımaya gerek kalmaz. Konuşmalarında (yazı) hitabet gücü, seçtiği ve kullandığı kelimeler, bazen bu durum aldatıcı olabilir gibi dahi olsa, ona inanmış bir insan asla küçük de düşürmez. Saygılar
Eic için teşekkür ederim ✌️😊
Cevap
4Cevap
Önce konuşur sorunu saptar sonra da çözüm yollarını ararım. Sadece sorunu bilmek değil çözebilmek de önemli.
İkisini de yapan biriyim ama karşı taraf hem konuşmaktan kaçıyor hem çözmekten böyle olunca ilerlemiyor insanın sinirine gidiyor böyle şeyler
Her ikisini de yaşıyorum
O hiç belli olmuyor. Bazen dırekt sorunu çıkaran bile oluyorum
Konuya göre değişiyor
ikiside denebilir
Sorunları çözmeye çalışan
Hem söyleyen hem de çözen 😃
Çözmeye çalışan
Çözüm odaklı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?