Dünyalık… Para… bunlar çok mu önemli senin için?

Dünyalık… Para… bunlar çok mu önemli senin için?
Dünya için kendimi paralamam, çünkü önce kendi hayatımı ve huzurumu önemserim. Dünyaya fayda sağlamak istiyorsam, bunu kendimi ihmal etmeden, doğru ve anlamlı şekilde yapmam gerektiğini düşünüyorum. Ancak her zaman çevreme katkı sağlamak, insanlara yardım etmek ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirebilmek için elimden geleni yaparım. Fakat bu, kendimi tamamen kaybetmeden ve sağlıklı sınırlar koyarak olmalı. Gerçek anlamda bir şeyler değiştirebilmek, başkalarını mutlu edebilmek için, önce kendi dengemi bulmalıyım.
Paralarim
Hayır paralamam, dünyaya faydalı olmak elbet güzel bir amaç ama amacın uğruna kendimi feda edip tamamen tüketmemin hem bana hem çevreme zararı olur dengeyi kurmam kendi mutluluğum adına daha önemli. Kendimi paralamak deyince aklıma aşırı derecede yorulmak, fedakarlık etmek ve tükenmek geliyor bunları yapmamın faydasından çok zararı olur bana
Bence dünyayı değiştirmek, insanın kendi içsel değerlerini ve prensiplerini koruyarak yapılabilir. Kendimi tamamen feda etmeden, doğru yollarla katkı sağlamak daha etkili olur. Ne de olsa, bir değişimin gerçek kaynağı içsel inançlardan başlar, değil mi?
Cevap
8Cevap
Hayır sadece huzur için
Merhabalar, Franz Kafka Aforizmalar kitabında "bu dünya için kendini paralaman gülünç der ". Bazen bazı şeyleri oluruna bırakmak en doğrusu. Her şey dozunda kararında olunca güzel. 🌠
Oooo. Merhabalar… çok doğru 🌷
Teşekkür ederim yorumuma hak verdiğin için. 🪁✨
Ben sana her zaman hak veriyorum 🎈 ben teşekkür ederim 🌷
Çok teşekkür ederim ince yorumun için 🌼✨
Ben teşekkür ederim zarifliğin için 🌷
Her zaman, lafı olmaz. 🎗🎐
Doğal halin ✨
🙏✨
🌹✨
Hayır dünyevî uğraşlardan ve çıkar ilişkilerinden tamamiyle arınmış durumdayım hayatı gerçekten dolu dolu yaşamaya, ve kalbimin sesini dinleyerek yaşamaya çalışıyorum 🍀
Güzel yapıyorsun
Olduğu kadar, olmadığı kader. Maddî manevi gayret eder, güzel yaşamak ve hayra vesile olmak için mücadele ederiz. Ve geri kalanında da dua, sabır ve şükür..
Yalan söylemek istemiyorum. Evet dünyalık birçok şey için fazla fazla uğraşıyorum. Çünkü bu dünyada kimseye muhtaç olmak istemem. Fazla olsun ama eksik olmasın derim.
Hayır. Sağlik ile ilgili sorun yaşayınca sağlıktan başka şeyin önemli olmadığını çok iyi anlıyorsun.
Her ne kadar hayir desem dahi, yasayan tum canlilar dunya icin kendini harciyor.
Cunku zaten o nedenle varlar bir nevi.
Bazen kaptırdığım oluyor sonra durup diyorum ki kendine geç 3 günlük dünya değmez
Ölümden sonra yaşama inanmadığım için ne yapıyorsam bu dünya için yapıyorum.
Hayatta kalabilmek için evet para önemli ama kendimi paralamam
Hayır istediğim şeyleri yapıyorum sadece kendimi nasıl iyi hissedeceksem
Hayır ne gerek var
Dünyada yaşıyorum. Yani rahat yaşamak, kimseye muhtaç olmamak önemli ama yetecek kadar, ihtiyacım kadarı için kendimi paralarım. Fazlası için kılımı bile kıpırdatmam.
Çok bişey istemiyorum başımı sokacak bir evim olsun bir arabam bana yeter fazlasında gözüm yok
Dünya için değil ama çocuklarım için paralarım hiç kendime acımam 🌸
Dünya benim için kendini paralasn hıh
Çok doğru
Dünya için deglde kızım için mücadele ediyorum
yok paralamam. Kendi alemimde yaşayan insanım.
Dünyayı ciddiye alan insanlardan değilim
Paralasaymışım iyiymiş
hayır asla sadece huzur için bencede
olursa olur zaten çokta paralamam yani
yok o benim için paralasın
Güzel bakış açı
hayir akisina birakirim
Akışına Bırakmak Bırakabilmek çok güzel bir duygu bence
Musluman biraz boyle olmali bence ya kadere razi olmak belki de
Çık haklısın
3 günlük dünya için değer mi?
Değmez