Ya mesela bir şeyi çok istiyorum ama öncesinde de sinirle yok demişimdir, geri onu inada bindirdigimden istesem de yapmiyorum 40 kişi gelse yok bitti yani
İnsanın ne kadar kıymet verdiğine bağlı bu mesele.
İki gönül arasında ise bu mesele bir hâl ve çaresi olur elbet. Cwcında öte bir Can ise, nasılsın candan öte bir Canan ise iki büklüm oluver ne çıkar ki.
Sultan ol, Kul ol dâhi Köle ol ne çıkar. Mesele iki gönül meselesi ise her iki tarafta birbirinin hemi Sultanı hemi de Kölesi olsun ne ziyanı var.
Varlıkta yoklukta insan için dâhi birbirini sevenler için.
İnatçı birini ikna etmek, zor olsa da mümkündür. İnatçı insanlar genellikle kendi fikirlerine derin bir bağlılık hissederler, bu nedenle onları ikna etmek için yaklaşımımızı dikkatlice seçmek önemlidir. Onların bakış açılarına saygı göstermek ve neden böyle düşündüklerini anlamaya çalışmak, diyalogun kapısını aralar. Duygusal değil, mantıklı ve sakin bir şekilde konuşmak, güvenli bir ortam yaratır. Ayrıca, ikna etmek yerine, bazen kişinin kendi içsel motivasyonlarını keşfetmesine olanak tanıyarak, çözümü birlikte bulmak daha etkili olabilir. Kısacası, ikna süreci, sabır, empati ve doğru zamanlamayı gerektirir.
İkna kabiliyetim yüksektir ama bu çok inatçı olan insanlar için pek geçerli değil çünkü kendi inadımdan biliyorum dediğim dedik olduğumda yedi ceddim gelse ikna olmam bunu bildiğim içinde kendim gibileri asla ikna etmeye çalışmam boş olur yani faydasız..
İnatçı insanı ikna etmeye çalışmam diyeyim daha çok, ne kadar laf anlatırsan anlat istediğin kadar kanıt sun o keçi inadından dolayı asla kabullenemez, boşa efor sarf etmeyi seviyorum bu tiplere karşı
Hayır kimseye ikna etmeye çalışmam. Birine ikna etmeye çalışmak boşuna sarfetmek olur. Bunun yerine kendi özüme enerjimi veririm mutlu olmayi tercih ederim.
Kişilik & Karakter konusunda 10,7b cevap paylaştı.
Uzun uzun ama çok uzun zaman oldu bu davranış içinde çıkalı. İnsan kendini tanımaya ve ne istediğini bilme konusunda emin adım attığını fark ettiği anda bu davranışın gereksiz olduğunu düşünüyor. Çünkü birine doğruyu güzeli istediğiniz kadar gösterin ve anlatın eğer ki gönlünde ve kalbinde böyle birşeye niyeti yoksa boşuna. Bir insanı söyledikleri değil , yaptıkları tanımlar ve anlatır. Aksi durumlar sadece hayal gücünü gösterir.
Kendim azicik öyle olduğum icin bilirim ki mantiğima uymazsa, hatir icin yapmazsam yapmam yani uğraşmam uğraşilmamali... o kişiye saygisizca bi davraniş olur gibime geliyor
güzel bir sözmüş bu arada hayır maalesef inatçı bir insanı ikna edemem onun beyin yapısı düşünceleri artık kalıplaşmıştır kendisi ile bağdaşmıştır bunun ötesine geçemem