hani hep derler ya askere giden erkek değişir diye sizce tam olarak ne açıdan değişir ? Lütffen ciddi cevap verecek olanlar yazsın ..
Cevabın nedir?
+1 yılAz veya çok muhakkak askerlik birşeyleri değiştirir. Kendimden örnek verirsem: Ben, askerde insanları daha iyi tanıdım. Gerçek dünyayı gördüm. Kişiliğimin gelişmesine çok büyük katkısı olmuştur. İyi karakter özelliklerinden daha çok özgüvenin ve cesaretin insanlar üzerindeki etkisinin çok büyük olduğunu gördüm. İnsanlar, size o zaman saygı duyuyor. Tereddütsüz, dik duran, korkusuz bir insan olmanız gerekiyor. İnsanlar bakışlarınızdan bile kurt mu, kuzu mu olduğunuzu anlıyor. Hiç açık etmemeniz gerekiyor. Kısa dönem bir çavuş olarak, alt devrelere yatağımı yaptırmaz, hepsinin derdini dinler, hallerini hatırlarını sorardım, kibar davranır, şakalaşırdım. Yanlış olduğunu farketmem uzun sürmedi. Belki garip gelecek ama, karın altında pijamalarıyla yat içtiması aldım, poşet diye arkadaşımla dalga geçen bir başka çavuşu yere serdim. Ama, hep adaletli davrandım. Özet hayatı, askerlikte yaşadım. Terhis günü bölüğün üçte biri beni kapıya kadar uğurladı. İnsan psikolojisi...
İnsanların kendilerinden zayıf olanlar üzerinde çok gaddar olduklarını gördüm. Zalim olanlar karşısında ezilenleri korku salarak korudum (kendimi de). Gerçek hayatta o denli başarılı olamadım ama faydası oldu.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
ben kendimden örnek veriyim şimdi 15 ay çok uzun bi zaman bi erkeğin hem orada yasadığı zamandan sıkıntısı oluyor birde erkek ordayken sivil hayatında müdehale edemediği değişiklikler çaresizlik özlem araya girince psikoloji gidiyor tabiki birde asker bekleyen bi kızın çok dikkatli anlayışlı ve sadık olması çok önemli kızlara önerim seviyosanız gelddiğinde ayrılır diye bi düşünceniz olmasın sevgiler bitmöez askerde ama onun yapma dedi şeyleri yapmayın geldiğinde çıkarın acısını sonuçta siz o ordayken sevginizi gösterebilirsiniz o yanınızdayken zaten kolay bu iş önemli olan gözden ırakken gönülden ırak olmamaktır onun haricinde bi değişkenlik olmaz aksine olgunluk çöker mantık çöker insanlara inşallah açıklayıcı olabilmişimdir kardeşim.
71 Yorumla- +1 yıl
Merhaba ben size seyi sormak istiyorum eski sevgilim 2 sene sonra askere gidicek hatta 1 sene diyelim kafadan bir arkadasim seni Şu an sevmiyo ama askerdr yanında olursan gecmisteki guzel gunler gibi hissettirirsen elinden tutarsan sana doner dedi ne kadar dogru oyle bir psikoloji mi oluyor en cok onu seven kiza donuyolarmis sivil hayatindaki yani
sevgilim teskere alınca bi kere ağzı çok bozulmuştu herşeye küfür ediyordu. bi de gergin ve tedirgin halleri sürdü bir süre sık sık da yanlışlıkla komutanım derdi:)
20 Yorumla
+1 yılmesela sol fraksiyondan biri
3 ay sonra agzinda bicak elinde silahla bi foto yollayabilir
icindeki canavari hortlatabilir00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
49Cevap
Karakterine ve kişiliğine yansıyacak bir değişiklik olmaz. Askere giden adamın, askerlik engelini kaldırdığı için hayatına yön verme, hayatı daha ciddiye alma eğiliminin artması beklenir, genelde de böyle olur. Artık henüz evlenmediyse önünde bir evlilik meselesi vardır, bunun için maddi ve manevi anlamda daha ciddi düşünmeye başlar, bununla alakalı daha ciddi adımlar atmaya başlar ;)
20 YorumlaErkek askerlik görevini tamamladıktan sonra (özellikle uzun dönem) hayata bakış açısı biraz daha değişir,ciddileşir ve ayaklarının üzerinde durmaya çalışır.
Tahmin ediyorumki bu soruyu yakın zamanda askere gidecek olan arkadaşınızın askerden sonraki halini merak ettiğiniz için soruyorsunuz.Eğer ilişkinizde bir engel varsa ve şuan çok seviyorum olsun bişey olmaz dediğiniz veya üstünü sevgi ile örttüğünüz sorunlarınız varsa arkadaşınız askerlikten sonra bu sorunlara daha gerçekçi yaklaşacağından emin olabilirsiniz.
Her erkek askerlik görevini yerine getirmeli, bir erkek okulda bazı şeyleri öğrenemez ve ailesinden de bir takım ciddiyet almamışsa zaten en son tabiri caizse 'ADAM' olacağı yerdir askerlik.
Orada insan adamlığı öğrenir nasılmı? silsileyi öğrenir,saygıyı öğrenir,büyüğü ve küçüğü öğrenir,
Sevmeyi ,sevilmeyi ve sevdiklerininin ne kadar kıymetli olduğunu öğrenir..10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 538 cevap paylaştı. Bu tamamen psikolojiye bağlı bir durum. Değişime açık kişilik mutlaka değişime uğrayarak döner; diğerleri içinse pek bir değişiklik olmaz.
Erkek aileden uzak ve kendi başına hareket etme, disiplin altına alınma ve bazı korkuları yaşamak durunda kaldığı için bir süre sonra fiziksel, düşünsel olarak bu duruma ayak uyduruyor. Döndüğünde de aynı durumu bir süre devam ettiriyor. Sonra hayatın akışına göre kendi kişiliğine kavuşmanın verdiği rahatlıkla hayatına devam edebiliyor...03 Yorumlaeğer toy bir delikanlıysa değişeceği kesin..ama kendini geliştirmiş hayatta birşeyler görmüş geçirmiş ve en önemlisi ailesinden bağımsız kendi ayakları üzerinde duruyorsa hiçbir değişiklik olmayacaktır...onun için askerlik sadece bi süreçtir gözlerini yumar ve açtığında sivil yaşantısına kaldığı yerden devam eder...
31 Yorumla
+1 yılAskerden yazıyorum askerlik beni hiç değiştirmedi fikirlerim ve düşüncelerim aynı sadece sivil hayatından çok uzak kaldığından dolayı biraz gidince ne yapıcam kaygısı oluşuyor biraz içinde ama bu hâlin burayla alakalı olduğunuda anlıyorsun gidince illaki herşeye devam ediceğini biliyorsun ha bir arkadaş benden ayrıldı çok pişman oldu felan yazmış askerliği yapan bir erkek o kadar çok şey görmüştürki annesi ve babası hariç hiç kimseyi kaybetmekten korkmaz sadece bunu bilin yeter 12 ay ailesini görmeyen birine bir kızdan ayrılmak pek koymaz alışır
00 Yorumlaemin ol o daha çok korkacaktır sen değişeceksin diye... dışarısıyla iletişimi kesilecek olan o çünkü... ve de askerlikten sonra değişimi de... işte bi miktar ağzı bozulur ama kısa süre sonra düzelir... vee aklına daha önce belki hiç düşünmediği hayat kurup herşeyi yoluna koyma düşüncesi gelir... ama genel yapı olarak askerlikten önce nasılsa birebir aynısı olarak gelir :D
10 Yorumlahayatında hıc odasını toplamamıs adam once onu gorenır. el bebek gul bebek anası bakmıstır ama orda bol sekerlı cayı sabah kahvaltısında onune dayayınca bıraz silkelenir. ıstedıgı kanalı ızleyemez ustlerının ıstedıgı kanal ızlenır. burdada zevklerını dızgınlemeyı ogrenır. nobettede kıçı donunca kendı yatagının kıymetını anlar.sapların arasında geze geze sevgılsıının ne kadar narın ve sefkat dolu oldugunu ogrenır. yanı hersey var orada
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 764 cevap paylaştı. orda sefaleti görürsün,cehaleti görürsün,çay alacak parası olmayanı görürsün,türkçe konuşmayı bilmeyenleri görürsün,konuşurken ağzından tükürük saçanlardan emir alırsın...askerlik zordur oraya giden adam olur...arkadaşlarımdan gitmeyen kalmadı..ben gitmesemde iyi gözlemledim...
10 Yorumla
+1 yılaskerlik adam eder adam ama kimi hani emir altında çalışmamış zengin bebeleri varya onun gibi adamları ipe getirir mantığın bittiği yerdir askerlik kimi kafayı bozar gelir kimi çok sever ayrılmak istemez bir iş size mantıksız gelebilir ama siz o işe mantıksız deme lüksüne sahip değilsinizdir yapcaksınızdır seve seve olmasada yani anladınız;)
00 YorumlaSuan en yakın arkadasım askerde ondan gorduklerımı soyleyeyım 1. askerlıgın baslarında su acemılık kısmında gercekten cok sıkıntı cekıolar artı orada aldıgın emırler ve zorunlulukların senı olgunlastırıyor.Hayatta yasadıkların sana farklı bakıs acıları kazandırır ya o da oyle ıste yenı bır bakıs acısı.Kotu yanlarıda var tabı anlat anlat bıtmez ya askerlık :D
01 Yorumla- +1 yıl
abi böyle hayata alışıyosan gitmeye istekelndim :D
Çok eziyet çekmiş benim dinlediklerim. Ilk geldikleri zaman çok sakin ağır başlı bi havaları oluyor kimi sabahın köründe kalkıp koşuyor sürekli komutanım diyen de oluyor önüne gelene. Zamanla normal hayata dönüyorlar.Keşke kimse gitmese askere :(
20 Yorumla
+1 yılben pek bu söe katılmıyorum .mesela bi erkek seni çok severse askerden öncede çok sever askerden sonrada çok sever eger sevdigini söyleyip ama emin değilse askerde bol bol düşünecegi vakti oldgu için ilişkiyi düşünür ve ne yapması gerektigine karar veriri . her insan böyledir aslında . bide askerlik insanı olgunlaştırır daha düzgün kararlar veririr hayatında
00 Yorumla
+1 yılBence nerede ve ne şekilde askerlik yapıldığına bağlı. Rahat askerlik yapan adamda bir değişiklik olmaz sanırım. En fazla askerlik bitiminde sivil hayata adaptasyon sorunu yaşar oda bir kaç güne gider. Fakat doğuda askerlik yapıp çatışmalara operasyonlara girip dağda kalan askerleri düşündükçe, illa ki psikolojik bir travma olabilir. Allah hepsinin yardımcısı olsun.
10 Yorumla
+1 yılben askere gitmeden önce çok geç saatlere kadar otururur, sabah sürüne sürüne işe giderdim
askerden dönünce bu ortadan kalktı... başka da bi değişiklik görmedim, sadece ne kadar şanslı kaymak tabakada yaşadığımı daha bi anladım o kadar00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOzellikle uzun donemler yedikleri saglam birkac dayaktan ve her gun isittikleri kufurlerden sonra askere giderkenki.dunyanin etrafinda dondugunu ve kralin da kendileri oldugu havasindan cikmak zorunda kaliyorlar, onun sadece ergenlik oldugunu anliyorlar. Demek ki neymis ergeni adam etmeye dayak gerekirmis, bu son kisim saka tabi
00 YorumlaAskerde sabrı ögrenıyorsun Paran varsa senden iyisi yoktur dışarıda asla rastlıyamıcagın karekterlerdeki insanları görüyürsun, Her türlü o. çocugu var işte , bitirip geldiginde aynı tas aynı hamam düzen kurmak iş bulmak calışmak gibi sıkıntılar yaşanıyor bazen bunalıyorsun Askerlık cok gereksiz bişey :)
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 446 cevap paylaştı. Askerlik insanı değiştirir daha mantıklı düşünmesini sağlar biraz olgunlaştırır. Bu anlamda değiştirir. Hayatı daha fazla ciddiye alır yani .
10 Yorumladeğişir .. temel karakteri nasılsa o daha da güçlenir .. yani şerefsiziz teki olarak ta çıkabilir, adam gibi adam olarak ta ..
00 Yorumlaemin ol çok bi fark olmuyo.ordaki hali çok farklı evet ama geri dönünce aynı tas aynı hamam
00 Yorumla
+1 yılAskerden sonra ağzım acaip bozuldu zor toparladım kendimi amk.. Ya da hala toparlamaya çalışıyorum...:D)))
00 YorumlaBen nasıl gittiysem öyle geldim =) Ha psikolojisi zayıftır ortamı kaldırmaz kafayı yer gelir o ayrı
00 Yorumlakendinı olgun sanar.sevglsını terkeder.hayatnd dgsklık yapma kararları alır.askerden dönùnce verdgı bu kararlarla mal gbı ortada kalır.
10 YorumlaAskere giden erkekler olgunlaşır doğruyu yanlışı ayır etme yetenekleri biraz daha gelişir ama tüm erkekler için anı şeyi söyleyemem adam olmayan askerden sonrada olmuyor
00 Yorumla- https://www.youtube.com/watch?v=BNTaJu2CVBg&feature=related
ee 500 erkekle 15 ay geçirdikten sonra normal.
01 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı. iki askerin birbiriyle nişanlandığını bile gördüm, düşün ne kadar değişebileceklerini.
00 Yorumla
+1 yılsakin gittim arıza geldim1,5 yıl psikolojik tedavi gördüm 75mg anti depresan ilacı kullandım .yıllar geçti herkeze derim.ASKERE GİTMEYİN...
05 Yorumla- +1 yıl
sen askere gidince o vatanı kurtardığını mı sanıyosun.hala uyanamadınız dimi?komutanların valilerin vatanına kastedenlerle kanka olduklarını sen de görürsen bana hak verirsin.şimdiki tepkini anlıyorum.umarım benim gördüklerimi yaşadıklarımı yaşamazsın
- +1 yıl
onun bunun ıcın gıtmıcez pampa vatan anamızdır anamızda namusumuzdur kendı namusumuz ıcın gıdecez
- +1 yıl
Komutanlar ve valilerin kankalıkları bizi ilgilendirmez. O zaman bir komutan ya da vali olmak için uğraş, işini düzgün yap, bu ülkeye hizmet etmeye devam et. Çözüm için bir önerin ve fikrin yoksa, sadece şikayet ederek alacağın yol sıfır... O ilişkileri vatan aşkıyla işini yapan başkaları çözecek, bize düşen görevi de bizler yapacağız, yaptıkta zaten...
- +1 yıl
umarım askerlik yapmışsınızdır.yapmışsanız da terör bölgesinde yapmadığınızı tahmin ediyorum.bizler teröristleri görüntülediğimiz zaman bir de komutanlardan azar işitirdik.devam edin arkadaşlar...
insan ne ise odur degişim filan olmaz
o sadece askerligin verdigi psikolojisinin altında kalınarak verilen bir sözdür kurtulana kadar00 Yorumla
+1 yılGenelde askerden yeni gelenler ilk 2 hafta sessiz sakin tepkisiz kalır. Askeri düzenden kaynaklanıyor bu durum. 5 ay yada 15 ay limon gibi sıkılınca özgür dünyaya adapte olamıyor insan.
00 Yorumlaaskerden önce erkek kültürlü ve aydınsa tam tersi oluyor
askerden önce erkek serseri ve kıroysa evlenmeği düşünüyor10 YorumlaAskere gitmeden önce delisi dışına olan bir asker askerden gelince kedi gibi oluyor. bu yakın çevremde adam olmaz bu çocuk denilen birisinde olan değişiklikten sonra kanıtlanmış bir durumdur.
00 Yorumlaaskerdeyken yasamın degerini cok iyi anlıyorsun evde sessizce oturup tv izlemenin bile degeri bambaşkaymıs
01 Yorumladeğişir tabiki insanların fikirleri uzaklık araya girince değişir
06 Yorumlavicdanene reddeiyoru kimse bana zorla insan öldürtemez
02 Yorumla- +1 yıl
Askerliği insan öldürme yeri olarak mı görüyorsun? Başta Mustafa Kemal Atatürk ve kurtuluş savaşına katılmış silah arkadaşları için ne düşünüyorsun? Sence bugüne kadar vatan için savaşmak zorunda kalan insanlar, ölüp toprağa düşenler ya da birilerini öldürmek zorunda kalanlar, birer cani mi? Bu nasıl bir yorumdur, vicdani red nasıl bir vicdansızlıktır, anlamakta güçlük çekiyorum gerçekten...
askerlik öncesi ve sonrası pek değişmezde, askerlik yaptığı süre boyunca, baya bi değişir.
00 YorumlaDaha kısmet olmadı lakin giderimde gelmeye bilirim kafama uyarsa kalırım
00 Yorumla
+1 yılsevişmek itemeyen sevişmek ister :D küfreder sağa sola komutnım çeker felan :D:D
01 Yorumla
+1 yılvalla bende bisk değişmedi öncesi de sonrası da aynı
02 Yorumla- +1 yıl
olduğum gibi işte
+1 yılonun bir kıstası yok, tam tersi bir kişilikte de gelebilir, biraz daha farklı kişilikte de gelebilir
00 Yorumla
+1 yıladam olur. Ana kuzusu olmaz. Abartmayın zaten adamsa kızla ilişkisi oynamaz
00 Yorumla
+1 yılEvet değişiyor ben sozlendigimin ertesi günü askere yolladim 2 hafta sonra yüzük atacagini söyledi oraya gidince ordaki ortam ve insanlar değiştiriyor
00 YorumlaAkıllı adam için tecrübedir askerlik. Ama realiteye bakarsak hiç bir şey değişmez. Tezkere sonrası sivil hayata alıştıktan sonra normale döner.
00 Yorumlakafa yapısı değişir bakış açısı değişir yani beyni değişir...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılgay bile olma ihtimali var
manitayı kaptırabilirsin bileeeee00 Yorumla180 derece bir dönüş olabilir, tabi sivil hayata tam bir uyumu yeniden sağlayana dek.
00 Yorumla
+1 yılben gitmedima askere ben gidince nasıl olucamacaba :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldaha çok olgunlaşır gereksiz şeylerle uğraşmaz ve en önemlisi abazalıktan çıkar :D
00 Yorumla
+1 yılerkek adam delikanlıysa uzaya bile gitse değişmez.
10 Yorumla
+1 yılOlgunlasir. Cocukluktan cikar
00 Yorumlaumarım adam olma yolunda değişim gercektir..
00 Yorumlakomutan gibi emir verme yeter :D
00 Yorumla
+1 yılpsikolojisi bozulur. manyak olur.
21 Yorumla- +1 yıl
dogrudur :)
+1 yılAynı aynı sen bakma :P
00 Yorumla
+1 yılbeyni değişir kalbinde hiç merhamet duygusu kalmaz
00 Yorumlaolgunlaştırır sadece
00 Yorumla
+1 yıldeğişmiyor
00 Yorumla