Merhamet sayesinde insanın içindeki ses şöyle der: “Sana nasıl davranılmasını istiyorsan, sende bir başkasına öyle davran'

Merhamet sayesinde insanın içindeki ses şöyle der: “Sana nasıl davranılmasını istiyorsan, sende bir başkasına öyle davran'
Çok merhametliyim lakin artık sınırlama getirdim kendime, güncelliyorum kendimi.
Bazıları hiç korkmuyor kırmaktan, bile isteye ve planlayarak kırıyorlar, işte o vakit ben de soğuyorum.
Halbuki ben hiç kıyamam, bilhassa beni seven bir insana hiç kıyamam.
Merhametli bir insan olduğum için herkesten aynı tutumu bekliyorum lakin bazılarını çok büyütüyoruz gözümüzde.
Bazıları gözümden düştü, herkese sunulmamalı merhamet denilen o masumane duygu.
Bazıları en güzel duyguların katili ve bazılarının gönlümde zinhar yeri yok. İyi oluyor bana, böylelikle yine güncelliyorum kendimi.
Vakti zamanında yani yıllar evvel, yani çok küçükken, ah yani lise yıllarımdayken birisini çok sevmiştim, o da beni çok sevdi, hatta sevdiğimden daha çok sevildim, kıyamıyordu bana, koparmıyordu beni benden, eksiltmedi beni hiç, nasıl hassas yaklaşıyordu bana.
Ben sanıyorum ki karşıma çıkan herkeste onu aradım lakin kimse O olamaz, o başkaydı.
Merhamet duygum eksilmeyecek lakin artık bana merhameti olmayanı ilelebet siliyorum, arkama bakmaksızın, sanki hiç olmamış gibi, izi bile kalmıyor.
Çünkü kendime merhamet ediyorum ve merhametsiz kişileri tutmuyorum heybemde, kırmaktan korkmayan kişileri barındırmıyorum ve bu huyumu da seviyorum, geri dönüşü olmuyor sevgisizliğimin. Birisini bitirince artık o herhangi birisi oluyor benim için, merak dahi etmiyorum, arkama bile bakmıyorum.
Var olan merhamet duygusunu insan kendine çevirmeyi bilmeli, merhametli insanlarla kuşatmalı hayatını
Açıklamaların için çok teşekkür ederim😊Birisi ne kadar kötü olursa olsun bir merhamet sınırı var o sınır geçildiğinde duvar oluruz lakin kimileri bunu anlayamıyor 🌹
Anlamak işlerine gelmiyor belki de :))
Ne demek, istirham ediyorum☺️
Merhametin Bir sınırı olmaz
sınırlı olan merhamet kibirden kaynaklıdır. Zaman zaman merhamet diye dile getirilen şey aslında kibirden kaynaklı acıma duygusudur diye düşünüyorum
Cevap
15Cevap
Evet merhametimin sınırı var tabi ki de
Evet, ve bazen bu yüzden kaybediyorsun 😊
Maalesef :)
Tabi ki hak etmeyene zerre acımam
Sana da bu yakışır arkadaşım 😊
Eyvallah arkadaş
Aşırı merhametli biriyim. Ama evet, bunun bir sınırı var. Durması gereken yerde bırakırım.
En güzeli böylesi 🌹
Kesinlikle herşeyin olduğu gibi merhametimnde bir sınırı var oldukça merhametliym ama hak edene..
Teşekkür ederim, 😊
Merhametim var tabi ama, zalime merhamet etmek mazluma zulüm olduğu için sadece bazı kimselere merhamet ederim.
Teşekkür ederim arkadaşım 😊🌹
Merhametim sadece sevdiklerim ve masum gördüğüm kişilere karşıdır.
Onun dışında çok zalim olabiliyorum..
Zalimlikte hak edenlere karşı güzel bir meziyet aslında kimileri tarafından kötü lans edilse de 😊
Doğru :))..
Merhametliyim demeyi sevmem. Bizde merhamet insanina göre ama evet merhametli olduğumu söylerler.
Teşekkür ederim 😊
Yerine ve olaya göre
Teşekkür ederim 😊
Merhametli biriyimdir de karşılığında hak etmediğim bir muamele görüyorsam anında gaddarlaşırım yani her şeyin de bir sınırı var
Merhamet insanın duruşu biraz da dilidir. Olmazsa hep eksigiz
Merhametli birisiyim ama merhametimin bir sınırı var.
Evet bence bazı insanlar merhameti hak etmiyor hakeden insanlara verilmeli
Bir sınırı var. Bir yerden sonra kimseye acımam
Biliyorum ve bu sana yakışıyor. Hak edene her zaman öyle davrandığın için 😊
Teşekkür ederim ☺️
Rica ederim 😊
Kime göre neye göre diyeyim herkese değilim
Teşekkür ederim 😊
sınırım var ya bi yere kadar
Çok merhametli biriyim
Herşeyin bir sınırı var.
maalesef bir sınırı yok
Evet merhametliyim