Güncellemeler
1 yıl
Ben kendimi tanıma asamasindayim. arastirmaci biri miyim değil miyim onu anlamaya çalışıyorum. yargilamayin. ya araştırmayı seviyorum ama içimde bir şey rahatsız ediyor
Böyle bukadar çok bilgi var ben napiyorum diyorum okadar çok bilgi varsa ben neden bunları okuyorum mı banane dünyadan diyorum bazen. ama merakına engel olamıyorum. arastirmak istemiyorum da bir yandan ama sürekli merak ediyorum
Bu merakima nasıl engel olabilirum veya bu merak iyi bir şey midir ama bence değil sonsuz bilgi var ya.
Böyle bukadar çok bilgi var ben napiyorum diyorum okadar çok bilgi varsa ben neden bunları okuyorum mı banane dünyadan diyorum bazen. ama merakına engel olamıyorum. arastirmak istemiyorum da bir yandan ama sürekli merak ediyorum
Bu merakima nasıl engel olabilirum veya bu merak iyi bir şey midir ama bence değil sonsuz bilgi var ya.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Araştırmak, bilgi edinmek insanın ruhunu ve beynini taze tutar. Nerede yaşadığını ve ben neyim kavramını edinmeni sağlar. Araştırmadan uzak olan ve yaşamak için yaşayan insanlara bakınca ne hissediyorsun? Sadece boşluk değil mi? Öyle olmak sana uyar mıydı? Bırak delirecek gibi ol beynin patlasın illa ki bi noktaya ulaşacaksın. Kimse bu dünyaya dümdüz yaşayip ölmek için gelmedi. Öyle yapanlar kendilerini boş hissetsinler...
Ama beni araştırmak da rahatsız ediyor araştırmamak da. yani çözemedim kendimi. arastirma kavramını bı hayatımdan silmek istiyorum ama istemsizce her gün bir şeyler okuyarak uyuyorum. yani bu merak duygusu aslında sinir ediyor. internet olmasaydı keşke ya. cunku her şey elimin altında araştırmak çok kolay. eskiden olsa insanlar kütüphaneye giderdi. ozaman da usenip gitmezdim büyük ihtimalle şuanda bu bı nimet ama sonsuz bir nimet emeksiz bir nimet bilmiyorum okadar çok bilgi varken. ben her gün böyle bir şeyler mı arastircam yani
Onsuz uyuyamıyorum neden bu bir bağımlılık? Araştırma bağımlısı oldum resmen. insan aslında basit bir varlık ölüm varsa benim bukadar çok şey bilmeme gerek yok neden bukadar çok bilmek istiyorum anlam veremiyorum karakterim hangisi benim. takinti yapıyorum araştıriyor oluşum bazen sonsuz bitmeyen bir serüven olduğu için sinirimi bozuyor ama bunu takan araştırmak istemeyen mı benim yoksa her gün istemsizce araştırma yapan kısi mı benim? Yani istemsizce araştıran kişi mı benim? İstemsiz o sonuçta. bilemiyorum
Ama diğer bırakmak isteyisim De bir takıntı da olabilir , tersine cidden araştırmak istemiyor da olabilirim. cunku mantıken dünya. bilgisi gelip geçici bu araştırmak kavramını hayatımdan silmek istiyorum aslında çünkü sanki bir böyle yük gibi gelmeye başladı. ama bı yandan böyle bı nimet varken De neden kullanmayayim. bi yandan da dünyada interneti bile olmayanlar var. yani çok büyük bir sorun olmazdı sanırım ben araştırma yapmasaydim? Bu araştırma dediğim De su aklıma gelen rastgele konular mesela uzay ne oldu evrenin en son tanımı ne ,1700 yerde yasarsam nasıl olurdu gibi aklıma gelen rastgele şeyler. ve eğlenceli De oluyor okumak. bilgileniyorum da. ama sanki bu elimdeki telefon fazlalık gibi geliyor neden bilgilenmek bukadar kolay ve en önemlisi ben neden bilgili biri olmak zorundayim
Şey gibi böyle geçmişin bilim adamlarının yıllarını verdiği şeyleri şuanda sıradan bir insanın bilmesi çok kolay bir şey. oyle olunca bilgi araştırmak hobi haline geliyor garip. bir şey
Ama ben sıradan biriyim mesela neden her şeyi araştırıyorum? Ben bilim insanı olabilecek bir zekada değilim. mesela internet olmasa çok meraksiz briis olurdum ama önümde her şeye cevap veren bir şey olunca en meraksiz insan bile merakli oluyor. peki ben meraklı birisi değilken neden meraklı gibi davranıyorum. bu nimet sayesinde belki De olmadığım biri gibi araştırmacı gibi davranıyorum çok tuhaf geliyor bana. ama araştırmsam busefer çok boş olcam. internetin varlığı kullaninca da dert bana kullanmasam varlığı dert.
Beni zeki yapan bir şey evet ama mesela karakterimde merak olgusu belki yoktur? Belki sadece Google var diye meraklıyım? Öğrenme imkanım var diye meraklıyım? ben kimim ozaman
İşte bunları sorunca araştırmaya devam mı etsem bıraksam mı bilemiyorum.
Bence kendinle merak arasında bir duvar örmeye çalışmayı bırakmalısın. Herkes ve her varlık meraklıdır doğası gereği. Bazısı alt komşu kocasıyla sorunlarını çözdümü onu merak eder, bazısı sevgilisi iyi mi nerede onu merak eder, bazısı geçmişi merak eder, hayvanlar bile sebebini görmediği bir sesin peşinden gider merak ederler. Tüm varlıklar öyle ya da böyle merak duygusunu içlerinde yaşarlar. Bende bir vakitler çok bunalıma girmiştim ama o bunalımdan çıkışımda o araştırmalar sonucu bilinçlenmiş olmamdı. Bunu fark etmek vakit alabilir. O insanlar onca emek vermiş ben bu kadar kolay elde edebiliyorum diyerek interneti bir emek hırsızlığı ya da değersizleştiren bir şey olarak görme. O bilim insanları inan bana zaten ileri görüşlü insanlardı ve o bilgilerin herkese ulaşabilmesini amaçlayarak başarmışlardı. Eğer sen kütüphaneye gitmeye üşenseydin asıl o zaman o insanlara haksızlık olurdu bu. Bilgi bir nimettir ve bunu edilebilecek bilince sahip olmaksa bilgeliktir. Bilgi orada bir parmak hareketimiz kadar uzakta fakat kişi bilginin peşinde? Demek ki her şey ulaşılabilir olanın acizliğine bağlı değil...
Tamam her zaman bilgiiyi merak edecektim ben zaten Google olmasa da ama şuanda mesela yapacak aktivite olarak onun olması bile batıyor yani ben şuanda hobilerimi azaltmaya çalışıyorum aslinda. arastirma duygum yine olsun ama sanki internetim olmadan olsun yaşamını değiştirmeye çalışıyorum sanki böyle birden bire. mesela interneti olmayanların tek bir amacı vardır belki ve mutludurlar. benim farkım ne mesela o insanlardan da 4 5 hobim Birden olsun
Minimal yaşam istediğim için aslinda böyleyim. mesela böyle ben sadece şunu yapmayı seviyorum hayatta diyebileceğim kadar küçülmek istiyorum bak bu şey tek şey araştırma da olabilir aslında. Ama başka hobilerim De var iste sadece araştırma olamaz. o tek gibiyim hangisi yapsam diye düşünüyorum ve araştırmayı yani interneti elemek daha kolay geliyo. cunku ev içinde veya dışında yaptığım şeyler gerçek seçimler işte. ama googleye mı gitsem YouTubeye mı gitsem Instagram mı gitsem bunlar seçim midir hobi mıdir? Sadece beynimi dolduran secimsel kavramlar olarak görmeye başladım. halbuki internet olmasaydı mesela hiçbir şeyi gün içinde yapsam mı şunu mı yapsam bunu mı diye düşünmek ve kararsız kalmak zorunda olmazdim. iste benim sorunum seçim yapmak ile aslında. beni kararsızlığa iten her şey beynimde yük oluşturuyor. bu aslında onun kolay ulaşılabilir olması ile alakalı evet ama değil de. cunku asıl mesela benim seçimlere gün boyu takılı kalmam. ama internet olmasaydı gittiğim yer bile bir seçim olurdu. karasiz kalmamış olurdum en azından gittim mı oraya gittim. kararsiz kalmanın manası olmazdı. ama şuanda bukadar uygulama arasında kararsız kalmanın bir manası olmuş oluyor. hangisine girsem hiçbirine girmiyorum sadece araştırma için kullanıyorum interneti iyiliğim icin , bu sefer De araştıracagim konular arasında kararsız kalıyorum neden böyle oluyor?
Kafamı daha boş bir boş değil De rahat bir hale getirmek istiyorum aslında seçimlerden uzak bir hale. ama internet De bir imkanım şuanda. o yüzden kendimi anlamaya çalışıyorum. internert var diye kullanmak zorunda mıyım mesela , yoksa cidden araştırmacı olduğum için mı kullanmaliyim , araştırmacı olduğum için kullansam bu sefer yine seçim Faslı başlıyor, hem su düşünce De geliyor aklıma ; interneti kullaniyosam neden diğer uygulamalari kullanmıyorum kı? Neden eledim onları? YouTube girmiyorum mesela Instagram girmiyorum falan seçimlerimi azaltmak için bunu yaptım en mantıklı seçim çünkü interneti araştırma içi kullanmak. ever YouTubede De araştırma yapılır ancak. googlr ve YouTube diye 2 farklı kavram oluşuyor o anda zihnimde. secim yapmak gerekiyor yani. ben De seçim yapmak istemediğim için internetin en mantıklı kısmında kaldım. Instagram sildim, YouTube sildim, burayı da silmiştim aslında çünkü KS De kafamda seçim yapılacak bir hobisel kavram oluyor ve bukadae çok hobi beynime baskı yapıyor sanki. ve şuanda da araştırma yapıyor oluşum geriye kalan tek seçimim bile kafama baskı yapıyor neden biliyor musun, bu sefer De araştırmayı en sevdiğim gün içinde yapmayı seçtiğim dizi film izlemek ve müzik dinlemek hobileri ile birleştirince yine benim 3 tane hobim olmuş oluyor ve hepsi internetteki hobiler! yani internet okadar çok kavram koyuyor kı kafama seçim seçim gün içinde hep seçim var. o olmasaydı seçimlerimi dibine kadar yaşardim, kütüphaneye gitmediğim için cahil biri olurdum evet ama cidden bı şey olmuş olurdum en azından. suanda ne olduğum belli değil işte konu da bu karakterimi bulamıyorum Teknoloji yüzünden
Yani aslında kısaca Google var diye ben karakterimi bulamıyorum. oylr bir durum. cunku bu teknolojinin içine doğduk yokluğunda ben neyi secerdim araştırmayı mı araştırmamayi mı iste bunu bile anlayamıyorum çünkü şuanda zaten otomatik olarak araştırmacı olmuşum. gecmiste kütüphaneye gitsem belki yine araştırmacı olurdum evet ama gitmesem cahil kalırdım. secimlerim sonucu bir karakterim oluşurdu. suanda seçim sonucu bı karakter oluşturmak çok kolay ama ben o kişi mıyım gerçekten? Ve o da seçim mı yani. secimler sonucu karakterim olussbildigi için çok da takmazdim seçim yapmayı bukadar
Ama bı yandan da diyebilirsin kı sen geçmişte belki kütüphaneye gitmeye usenerek araştırmacı birisi olduğunu asla keşfedemeyecektin bir De o yönden bak dersen , cidden öyle ama gidedebilirdim işte usenmeyip o zaman tek sorun şuandaki zamanda benim seçim yapmak zorunda oluşum oluyor ve ben seçim yapmak zorunda olmak istemiyorum. gecmis zamanlarda en azından seçim yapmak zorunda olmazdim. gercekteb merak ettiğim için bir vakit yürüyerek kütüphaneye çıkardım ve araştırmayı sevdiğimi fark ederdim. ama şuanda araştırma yapmak için seçim yapmam gerekiyor evde otururken hem De. bu da beynime baskı yapıyor. secip secmemek karakterimi bile oluşturuyor denebilir mı hem orası da ayrı Muamma. cunku ben aynı anda hem araştırmayi seviyorum hem sevmiyorum.
sorun bu. ama belki zor olsaydı bulmak bilgiyi, bilgiyi bulmak için Evden çıkıp kütüphaneye gitmek güzel bir seçim olurdu benim için geçmiş yaşamda ve bilgilenmeyi cok sevmiş olurdum bı seçim olmazdı basit bı seçim olmazdı evden çıkıp arada gittiğim bir yer olurdu. gun içinse kafamda araştırma mı yapsam YouTube mı gitsem gibi şeyler olmazdı. bos olduğum bir anda evden çıkar bilgi arastirirdim ( o zamanın bilgisi şuana kadar daha az çekici tabiki ama yine De benim derdim minimal yaşam rahatlık ve seçim yapmak zorunda olmamak olduğu için daha cazip geliyor)
Ama şuanda kolay olduğu için hem seviyorum hem sevmiyorum durumu ortaya çıkıyor ama internetim De var napcam ben o halde. arastirmayi hem seviyorum hem sevmiyorum. gecmiste yasasaydim kütüphaneye gittiğim anda severdim eve gelince unuturdum neden? Çünkü basit bir seçim değildi. o araştırma kavramı beynime doğru kişiliğini bul! Şeklinde baskı yapmazdı
Aynı şekilde YouTube Instagram kullanıp kullanmamak o kavramlar da da kisiliginibul şeklinde beynime baskı yapıyor. evde bomboş durarkenki seçim yapıp seçimine katlanma seçtiğiniz şeye göre kişiliğinin oluşmasının zevkini yaşamak isterdim. suanda seçtiğim şeye göre kişiliğim oluşuyor olsa bile ever araştırmacı birisi oluyorum zaten ben mantıken, ama sevmediğim bir yonum daha ortaya çıkıyor. işte bu sevmediğim taraf o aktiviteyi, basit olmasından kaynaklanmiyor mu sence? Belki Zor olsaydı geçmişte daha çok sevecektim hatta daha çok sevmeyi bırak aklıma bile gelmezdi kütüphaneye gittiğim anda severdim eve gelince işime bakardım, bazen tembelliğim tutardı gitmezdim, bazen araştırma yapmaya giderdim. ama asla bence araştırmayı sevmiyorum diyemezdim ya. çünkü o orada kütüphaneye gidilip yapılan bir aktiviteydi. secim değildi. aktiviteler arasında da kararsız kalınmaz bence. ama evde boş dururken uygulamalar arasında kararsız kalınabilir işte. ben zihnim boş kalsın istiyorum. internet olmasaydı da diğer aktiviteler arasında seçim yapmak zorunda olacağımı sanmıyorum. cunku aktivite emek ister. evde oturup su uygulamaya mı girsem araştırma mı yapsam demeye benzemiyor. bu kavramlar evde benim zihnini dolduruyor. ozgur hissetmiyorum. eski zamanlarda olsaydım en azından evin içinde iken boş bir kafada olurdum çoğu zaman çünkü seçecek bir şey olmazdı, ertesi gün De evden çıkıp seçtiğim şeyi yapmaya gittiğimde onu orada severdim yapmayı eve gelince yine oraya mı gitsem diye dusunemezdim çünkü mümkün olmazdı eve yeni gelmiş olurdum. anladin dimi.
Al işte mesela şuanda YouTubeyi elemiş bakmıyor olmama rağmen bitane Teknoloji videosu çok ilgimi çekti şuanda. ben işte bu durumdan nefret ediyorum neden birsuru hobim var.
Burcun nedir
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!