yaşayabileceğiniz yılları kendiniz seçseydiniz eğer kaç yaşına kadar yaşamak isterdiniz?
işi tamamen kendinizde düşünün ama seçim karar sizin
işi tamamen kendinizde düşünün ama seçim karar sizin
Tanrı dünyayı yarattıktan sonra ilk önce eşeği çağırmış yanına:
- Sana 40 sene ömür vereceğim, bu süre boyunca insanların yüklerini taşıyarak onlara hizmet edeceksin.
Eşek şöyle karşılık vermiş:
- Peki ama bana 40 yıl fazla gelir; sen benim ömrümün yarısını al bana 20 yıl kafi.
Tanrı eşeğin isteğini kabul etmiş. Onu yolladıktan sonra köpeği çağırmış yanına ve demiş ki:
- Sana 30 yıl ömür vereceğim, bu süre boyunca insanların evlerine ekçilik ederek onları koruyacaksın.
Köpek karşılık vermiş:
Kabul ama bana 30 yıl fazla sen bana 15 yıl ver, yeter.
Tanrı köpeğin de ricasını kabul etmiş, ardından maymunu çağırmış:
- Sana 20 yıl ömür vereceğim, bu süre içerisinde insanlara şaklabanlık yaparak onları eğlendireceksin.
Maymun da kabul etmiş, fakat demiş:
- Bana 20 yıl çok gelir, sen bana 10 yıl versen yeter.
Tanrı onun önerisini de kabul etmiş ve son olarak insanı çağırmış huzuruna ve demiş ki:
- Sana 20 yıl ömür veriyorum bu süre içinde hiçbir şey yapmayacak, yalnızca sana hizmet için görevlendirdiğim varlıklardan yararlanarak yaşayacaksın.
İnsan karşılık vermiş:
- Pekala fakat bana 20 yıl yetmez; eşekten aldığın 20 yılı, köpekten aldığın 15 yılı, maymundan aldığın 10 yılı da isterim.
Tanrı bu öneriyi de kabul etmiş ve birlikte yaşamak üzere hepsini dünyaya göndermiş. İşte bu yüzden "insan, ömrünün ilk 20 senesini insan gibi yaşayarak, sonraki 20 senesini eşek gibi çalışarak, sonraki 15 yılını köpek gibi evine bekçilik yaparak ve sonraki 10 yılını da maymun gibi torunlarına şaklabanlık ederek ve onları güldürerek geçirir" derler...
güzelmis :))
dünyanın sonu gelene kadar. ama o zamana kadar ibadet etmek de zor olur dimi :))
Dünyaya gelişimizin amacından saparsam o an yaşım kaç olursa olsun, son günüm olmasını isterdim. Hayırsız bir kul olmaktansa en az hatayla.
mükemmel bir cevap...
hep 20 yasında kalayım kıyamet kopana kadar yasayayım
elimde olsaydı bütün yıllarımı sana verirdim bari yaşamayı seven biri yaşasın benim yerime..:)
Cevap
11Cevap
23 yaşıma kadar yaşamak isterim bence yeterli bir süre..daha fazlası sadece zarar verir...bu hesapla iki yılım kaldı..oldukça iyi bir rakam...
Allah bilir lakin 65 70 de kimseyi bıktırmadan yollanmak isterdim :))
Saglkli olarak ne kdr yasycaksam o kdr isterm kmsye mhtac olmk istemem
Uzun yaşasam tüm sevdiklerimin ölümünü görecem daha çok günaha girecem hiç gerek yok 30 iyidir...
ben mutsuz olacağım ana kadar yaşamak isterim:)
güzel:)
Milyarlarca yıl. Herşeyi öğrenmek isterim. Dünya' nın sonu nasıl olacak falan filan.
Hayat planlarımda 140-150 sene yaşamak .
elden ayaktan düşmeyeceksem en fazla 70
65 gibi gitsem iyi olur.
acı cekmeden yaşıcaksam 90 falan
saat 3 30a kadar ama beni takan yok :D
Rabbim benden razı old. an ölmek isterdim.
2055 i göreyim isterdim hep..hayırlısı işte
18 ...
gec kalmadın mı beybi :)
50
100 iyidir...
6840 yaşına kadar...
öhh kocum benim:D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar