"Ene" "ben" ise, anayi "benci" ise kolay kandırılanlar, benci oldukları için mi kandırması kolay oluyor? Aşk insanın gözünü kör ediyorsa, kendine aşık olan, ömür boyu kör mü oluyor?

"Ene" "ben" ise, anayi "benci" ise kolay kandırılanlar, benci oldukları için mi kandırması kolay oluyor? Aşk insanın gözünü kör ediyorsa, kendine aşık olan, ömür boyu kör mü oluyor?

Çünkü insanlar başına ne geliyorsa enayinden ötürü geliyor diğer bir ifadeyle iyi niyetinden ötürü aşırı iyi olmasından ötürü koşulsuz sevgi ve beklentisiz bir şekilde karşı tarafa yardım etmesinden ötürü bu durumları yaşıyor. Yaşadığım hayatta gördüğüm tek şey insan ne kadar iyi oldukça karşı taraf seni sömürüyor iliğine kadar kurutmaya çalışıyor. Hep kendisine bir şeyler istiyor ama sen söz konusu olduğunda bir şey istediğinde herkes çil yavrusu gibi dağılıyor. O yüzden de zamanında ne yapıyor insan artık bu enayilik kategorisinden aklını çalıştırarak duygusallıktan uzak olarak akılcı davranışlarla hareket ederek daha az zarar görme neden oluyor.
İyi olmak, canım, saf olmak enayilik olmuş. Kandırana şerefsiz, onursuz, ahlaksız denmiyor, iyi niyetli olup insani şekilde davranan kişilere hakaret edilen düzenin kendisi bile leş. Dolayısıyla isteyen bana enayi desin isteyen mal ben insan olmaya devam edeceğim.
Enayi demek ya da birini enayi yerine koymak kötülüktür bence. Hemde kötülüğün bilinçli olarak yapılanıdır. Hayatımda kimseyi enayi yerine koymadım. Sanırım bana içinden enayi diyen oldu ama çok da umrumda değil.
Gelelim aşka Aşk zaten bir bencillik hali , insan kendini mutlu etmek için aşkın peşinden koşar. Karşısındakiyle yaşadıkları onu o kadar mutlu ederki kopmak istemez işte bu kısımda aşkın gözü kördür misali ile karşılaşırız. Taki gözü açılana dek 😂😂 ömür boyu sürmüyor yani bu bencilik
Bilmezki asıl kandıran enayi dir Rabbimin gözünde ahirdeki hesap ağır onu düşünmeli bence
Teşekkürler
Cevap
4Cevap
kolay kandıkları içindir
Herşeyin fazlası zararlıdır. Saflık ta buna dahil. O kelimeyi bu tür kişiler için kullanmayı sevmesem de maalesef bu durum o kişilerin enayi oldukları gerçeğini değiştirmiyor.💁
Kelime anlamıyla kullanımı baya farklıymış.
Saflık da iyi bisey degil.
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?