Güncellemeler
1 yıl
Ya hepsinden vazgeçtim ama müzikten vazgeçemiyorum aslında ya. o bı engel şuanda
2 tane isim var gibi oluyor hem sizi hem müzik. simdi hangisini yapcam ben gün boyu? Seçim. Yapmak zorunda olmak da istemiyorum sonsuzluk tan ve seçimlerden nefret ediyorum. kucuck evimde kucuck tek bir hobi yaparak ölmek istiyorum
Bu hobi okadar güzel olsun kı ömrüm nasıl geçti fark etmiyum ve diğer tüm dünyadaki güzel aktiviteler aklıma bile gelmesin onunla mutlu olayım. simdlik bu şey dizi izlemek
2 tane isim var gibi oluyor hem sizi hem müzik. simdi hangisini yapcam ben gün boyu? Seçim. Yapmak zorunda olmak da istemiyorum sonsuzluk tan ve seçimlerden nefret ediyorum. kucuck evimde kucuck tek bir hobi yaparak ölmek istiyorum
Bu hobi okadar güzel olsun kı ömrüm nasıl geçti fark etmiyum ve diğer tüm dünyadaki güzel aktiviteler aklıma bile gelmesin onunla mutlu olayım. simdlik bu şey dizi izlemek
Güncellemeler
1 yıl
Ama dizi izlemekten De bikar mıyım bilmiyorum ya.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Merhaba. OKB den çok iyi anlarım da sorun çok uzundu sorunu anlamadım sadece. Okb teşhisin var ve bundan mı kurtulmak istiyorsun
Tek bir hobim olsun istiyorum çünkü diğer aktiviteler bana o konuda iyi olmadığım fikri veriyor ve çok seçenek beni deli ediyor. mesela dizi izlemeyi seçtim sadece. çünkü seçim yapmak istemiyorum. cunku birsuru hobim olsaydı eğer o konularda bilmediğim çok şey var diye kafaya takıyorum. mesela reelsi bi ara bitirmeye çalışmıştım deli gibi. sonra YouTubede tüm videolari izlemeye başlıyorum birden bitiremem De ama. iste OKB krizi yaşamamak için tek bir hobiye odaklandım. ama ondan da bikar mıyım. bilmiyoeum. sadece ömür boyu yapacak tek bir şey istiyorum
Sence dizi dışında ne yapabilirm evde beni oyalayacak?
Öncelikle adım adım gidelim mi? Okb teşhisin kendin mi koydun bu teşhisi bir uzaman mı koydu?
İkinci olarak Obsesyon birşeyi düşünmek ve bunun sonucunda bir eylem yani komplüsyonlar geliştirmek.
konmadi ama biliyorum kendimi. omur boyu vardı. evef eylem geliştirmek o da oluyor zaten ayrı konularda sürekli el yıkamak gibi ama beni hiçbir kompulsiyon düşüncelerimi cozememek kadar rahatsız etmiyor. yani sadece bir karar vermek istiyorum şuanda.
Ve zaten reelsi bitirmeye çalışmak , YouTubedeki tüm videoları izlemeye çalışmak da kompulsiyon oluyor.
O yüzden bırakmak istiyorum zaten her seyi. her şeyi abartiyorum illaki. o yüzden. tek bir hobi istiyorum. o zaman abartmadugumi fark ettim. mesela dizi izlemek tek yaptığım şey olsaydı onda iyi olup olmamak yani çok dizi izlemem lazım diye dusunmezdim bunu takıntı yapmazdim. hatta yapsan bile tatlı bir takıntı olurdu bu
Tek uğrasim o olurdu sonuçta
Ama 2 tane uğrasim varsa müzik sevmek artı olarak dizi izlemek o zaman deliriyorum işte seçim yapmam lazım hangisini yapcam, tüm müzikleri keşfetmeliyim tarzı düşünceler oluyor. yani hobiler arası seçim yapmak bile bir sorun. o hobilerle iyi olmak istemem De sorun
Ama tek bir hobi olursa onda zaten mantıken iyi olacağım için bu takinti olmaktan çıkıyor ve anı yaşamaya başlıyorum birden. ben çözdüm aslında
En büyük hatada bu aslında. her kafasında düşünce olan ve bir eylem yapan OKB teşhisi koymuyoruz. Bu süreçte ilk yapmanız gereken bir uzaman görünüp bunu net bir tanı haline koyman eğer böyle bir durumun var ise. Okb senin yanlış düşüncelerinden dolayı olduğu için bunları yönetmeyi öğrenmen lazım bunun içinde BDT ile terapi yapan bir terapistten yardım alabilirsin fakat önceliğin bir teşhis koydurmak olsun
Ama günlük hayatımı etkiliyor bu takinti değil de ne her saniye bunları düşünüyorum
Takıntılar başka bir şey OKB başka bir şey. Bu konu hakkında bir uzmana hiç gittiniz mi?
Hayır
Kendim çözmeye çalışıyorum
Sizce bu anlattığım konuyla ilgili ne yapmalıyım. tek hobiye sahip olma konusunda
Yani gerçekten bir psikolog olarak şu anda sana yardımcı olmak isterim fakat net bir teşhisin yok ve net bir bilgim doğal olarak senin hakkında. Sana verebileceğim ilk tavsiye hatalı düşüncelerini tespit etmeye çalış ilk önce
Neden tüm konularda iyi olmak zorunda olduğunu düşünmeye iten sebebi bulursan tek başına çözüme gidebilirsin
Obessif compulsif bozukluk