Sen sevgiyi mi arıyorsun, mutluluğu mu? Yoksa daha da ileri gidip bilginin peşine mi düştün?

Sen hayatında neyin eksikliğini görüyorsun, sana ne lazım?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sen sevgiyi mi arıyorsun, mutluluğu mu? Yoksa daha da ileri gidip bilginin peşine mi düştün?

Sen hayatında neyin eksikliğini görüyorsun, sana ne lazım?
Hayır insanın sadece tek duygusu yoktur. Merak, öğrenme, haz almak, sevgi, bazen heyecan, mutluluk , bazen de huzurdur insanın istediği. İnsan bazen kendinde olmayanı ister. Benim ise şu an hayatımda şu an heyecan yok ve yaşadığım hayatta mutlu değilim sadece fazla.
Karşıdan karşıya geçeceğin zaman hemen atla o zaman biraz olsun adrenalin hissedersin benim max maceram bu oluyor
Ölmediğin sürece eğlenceli bence
Hayatımda eksikliğini hissettiğim tek şey iş. Harici olarak aşk anlamında sevgiyi aramıyorum. Çünkü ihtiyaç da duymuyorum. Tek istediğim atanıp bir an önce öğrencilerime kavuşmak ve maaşımdan bir miktar köşeye ayırıp yurt dışı yapmak. Günün anlam ve önemine bakarsak da bugün 10 Kasım ama günden bağımsız olarak lise günlerimden beri bir Selânik’e gitme hayâlim var ve atanırsam yazın soluğu orada alacağım. Sonradan Bosna da eklendi ve tüm Balkan ülkeleri de eklendi ama önceliğim Selânik. Tabii , sırf Balkan ülkeleri ve bilhassa Selânik değil. İspanya’yı da acayip derecede çok merak ediyorum. Dansları , dili çok dikkatimi çekiyor ve muhtemelen soluğu atanırsam İspanyolca kursunda alacağım. Burada Halk Eğitime de baktım. Başvurdum ama talep olmadı galiba ki geri dönüş almadım. O kadar Rusça gördüm ve bitirme tezim de Rusçaydı. Bir de Rusya yaptım mı tamamdır.
İdealleri olan insanlara bayılıyorum 💫 İnşallah gidip gezmek, öğrenmek nasip olur. İspanyolca çok güzel ama zor da aslında. Rusçayı nasıl öğrendiniz? Kursa mı gittiniz kendi başınıza mı çalıştınız?
Teşekkür ederim tatlım öncelikle. Benim okuduğum bölümde 4 sene boyu gösterdikleri için öğrendim ama sadece gramer düzeyinde kaldı. Hocamız da Kırım Tatar’ıydı. Konuları Türkçe anlatıp bir soru sorarken Rusça soruyordu. Yani üniversitede öğrendim ama KPSS odaklı gittiğim için kafamı edebiyat öğretmenliğine odakladım. Okurken oysaki kendimi edebiyat öğretmeni olarak da göremedim o kadar Türk lehçeleri , lehçelerin edebiyatları ve Rusça olduğu için. Edebiyatla ortak derslerimiz de vardı ama dil ağırlıklı idi bizim bölüm. İnşallah gidip görürüm. Merakın varsa öğrenirsin bir şekilde ama kurs lazım işte önce. Ben Rusça için de kursa gitmiştim üniversite okurken ama o özelde bire birdi. İspanyolca için de gitmek istiyorum diyemiyorum şu an aileme bu yaşa gelip iş bulamadığım veya atanamadığım için. Yük gibi hissediyor insan kendini bir yaştan sonra.
Ama bak neler öğrenmiş, kendini nasıl geliştirmişsin. Bunca yıl kendine hiçbir şey katmamış değilsin ki. Bence öyle düşünme onlar için yük değilsin 🥺 İnşallah ya bende seneye almak istiyorum seçmeli dil dersi olarak
Sen ne okuyorsun?
Sayısalım ama bizde de seçmeli dil dersleri oluyor mesela bu yıl Fransızca aldım
Aaaa… 🙄Ne güzel. Benim okuduğum lisede benim zamanında seçmeli Fransızca dersleri yoktu. Gerçi sayısalım dediğine göre sen lise öğrencisi misin.
Hayır üniversitedeyim sadece fazla detay vermek istemedim. Sanırım ilk yıl hariç her yıl seçmeli dersler oluyor dil de alabiliyorsun tarih gibi dersler de
Anladım.
Hayır, bazı insanların tek dertleri doğru veya düzgün yaşayabilmektir.
Bazılarının ise çok daha farklı şeyler.
Mutluluk, hayatı sürebileceğin araç için gereken bir ihtiyaçtır.
Hayatımda sevgi eksikliği görüyorum, fakat bana lazım olan mutluluk.
İnzivaya çekilmek tek derdim bu
Cevap
7Cevap
Herkesin kendine göre farklı dertleri var ama birçoğumuzun ki Evet gerçekten de mutluluk
ya o gelsin ya beni yanına aldırsın başka bir dert edinemiyorum
Hayatımın aşkını bulup piyasadan çekilmek istiyorum. Bir köşede kızımızla musmutlu bir hayatımız olur belki.
İnşallah
Aminnn
benim tek derdim bir insan ne kadar fazla başarılı olabilir ve nerde bu başarı bir çöküşe dönüşür bunu merak ediyorum
Deneyimlemek mi merakın, cevabı almak mı?
Huzur olmalı.
Dertsiz olmak asıl dert..,
Yok benim sağlık.
Huzur arıyoruz hocamm 😃
Bulursan bana da ayır kız zhhsbx
Kelebeğim yaa
aynen mutluluk
Evet.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?