Kahveyengi, tuyuncu, boğrsah, (borsa) [R ile bir problemim var 😅]
Isık, günes, sigaya, tiren, kiredi.. diye devam eder, rezalet dimi. 😬 🙃 Sizin söylemekte zorlandığınız kelimeler var mı?

Kahveyengi, tuyuncu, boğrsah, (borsa) [R ile bir problemim var 😅]
Isık, günes, sigaya, tiren, kiredi.. diye devam eder, rezalet dimi. 😬 🙃 Sizin söylemekte zorlandığınız kelimeler var mı?

Pelteklikle çok karıştırılan konuşma biçimi. Ama asla değil. Almanyada da böyle konuşurlar. Türkiyede de İzmir ve Bursa tarafında yuvarlak halini banada olur ara ara yuvarlamalar. Ama diksiyonum sesim en çok iltifat aldığım özelliklerden.🙏🏻🌟
🧿 değmesin.
Burdan bakınca peltek diyenler olmuş ama pelteklik değil. Yuvarlanıyo ya harfler 😄
Aynen öyle asla pelteklik değil sendeki ve çok tatlıdır eminim anlatmana göre konuşma şeklin🧿
Kelime değil de harf daha çok. Büyük harfleri kullanmayı sevmiyorum beni sanki irrite ediyolar. Birinin simetri hastalığı olurda kıyafet katlarken, rafları düzenlerken çizgileri bozmazlar ya, bana da öyle gibi. Büyük "D" sevmem mesela adımı da yazarken küçük "d" ile yazarım. Büyük "G" sevmem. Büyük "Y" sevmem, Büyük P'yi ve "F", "J", "C", birde "R" cümle ortalarında kullanmayı sevmiyorum. Cümlenin başında daha yakışıklı duruyo sanki 😅 "R" Bi cümlede bu kadar mı itici olur ya? Ne Cümlenin başında ne de Cümlenin arasında Büyük "R" nin ne işi var ya? Alınmasın çok sevimsiz duruyor bence.
Dilim çok sürçüyor bu aralar heyecanlı mıyım neyim nsnsms bi ufak da tezcanlı. Konuyla alakalı bir şey daha bu r, s harfini farklı söyleyenler çok hoşuma gidiyorlar. Aslında bir tek bunun özelinde de değil konuşma ve diller ile ilgili farklı beğenilerim var. Manyak manyak huylar ckmswm
tüm harflerin seslerini doğru şekilde telaffuz edebiliyorum. bu konuda çok rahatım ve mutluyum. gerçekten doğru telaffuz edememek kötü bir durum. sosyal medyada eğitim videoları var. göz gezdirmen yararlı olabilir belki. ayrıca özel terapistlerden de randevu alabilirsin.
Cevap
24Cevap
sanırım yok düşündüm aklıma gelmedi
Kelime olarak yok ama tekerlemelerde zorlanırım
Eskiden aşkım diyemez askım derdim veya başak diyemez basak derdim. Ş olan şeyleri baskın vurgularsam çıkardı. Okuyarak bunu aştım
Çoğu zaman hızlı konuştuğum için, bazen pazartesiyi söylemem için beklemem gerekiyor KZDJNDJSNSSKSNS
Şu kelime;
muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesine
Ee gülünecek bir durum da ondan bu nasıl kelimedir ya 😂
Olur valla 😂
Her türlü istediğim kelimeyi söylerim ben EvelAllah evet, tercihim olmayanlar haricindekilerden başka..
Kadınların böyle konuşmaları çok sempatik bence ☕
S'leri biraz peltek söylerim 😄
Yok takır takır konuşurum 😂😂
Prospektüs dilim dolanıyor bunu derken 😄
Pğro-spektüs dersem 😄
Çok da fena değil 😃
İvett😅😅
Dezenflasyon diyemiyorum, dezenfektan diyesim geliyor.
Var ama nedenini bilmiyorum, f/h geçen kelimeleri yazarken, okurken bir gelmiyor doğrusu😬
Söylemekte zorlandığım bir şey yok da bazen dilim sürçer ya da peltek konuşuyormuşum gibi gelir
Genelde Türkçeyi dört dörtlük kullanmaya çalışırım.
Streç
Huawei
İncirli
Gibi bir kaç kelime var
Valla bana bi sempatik ve tatlı geldi gerçekten böyle mi konuşuyorsun
Hayır diksiyonum çok iyidir
Prezentabl, konjonktür, elektromanyetizma
Ya peltek misin çok tatlı bence gerçekten
Bende söyleyemezfim ilkokulda bir öğretmenim zorlamıştı düzeldi
Hmmm
x ğ falan telafuzunu garipsiyorum
Hayır yok rahatım o konuda