Bu konuda söylenebilir yazılabilir çok şey var ama sözü size bırakıyorum 🙏🏻..

Bu konuda söylenebilir yazılabilir çok şey var ama sözü size bırakıyorum 🙏🏻..
İnsan sadece kendisine benzeyen veya benzettiği kişinin aynasıdır. Ben böyle düşünüyorum bu konuda. Çünkü ona bakıp onda kendini görürsün. Kendine bakıp onun ruhunu bulursun.. Gönül kendine benzeyen gönüle akar.. O gönülde kendi yansımasını görür.
Bu arada soru çok güzel, cevaplar yanlıştı:) yazmak istedim doğrusunu. 🎗✨🌺
Çok teşekkür ederim 🦋🙏🏻❤️❤️
Rica ederim canım benim 🌠🌺♥
İnsan insanın aynası gibi görünse de bu aslında bir yanılgı. Herkes kendi içinde karmaşık, kendi değerleri, duyguları ve bakış açısıyla bir bütün. Karşındaki kişiye iyi veya kötü davranabilirsin ama bu, onun senin gibi olduğunu göstermez. Yani, birine karşı iyilikle yaklaşırsan o da sana iyilikle yaklaşacak diye bir kural yok.
Başkalarına gösterdiğin yüz, onların sana karşı nasıl tepki vereceğini etkileyebilir ama bu tepki, onların içsel yapısını, senin gibi biri olduklarını göstermez. Yani, bir insanın içinde ne taşıdığını veya gerçek yüzünü, yalnızca senin ona nasıl davrandığın belirlemez. Bu yüzden "insan insanın aynasıdır" demek, bana kalırsa fazla romantik ve gerçek dışı bir bakış açısı.
Bence insan, kendi değerleri, hisleri ve tepkileri doğrultusunda hareket eder; karşımızdakini anlayabilmek, onun bizim gibi olduğunu varsaymakla değil, onun kendi dünyasını kabul etmekle başla
r.
Bu cümle, özünde sadece bir deyim olsa da, anlam olarak çok daha fazla derindir.
Kişi aklıyla yaşar, aklıyla hayatına yön verir ve fikirleriyle kendi hayat standartlarını belirler. Karşımızda ki insanı yorumlarken bu bağlamda hareket ederiz. Onun gibi düşünemeyip, hissesemedikçe sadece anlam olarak gerçekçi, derinlik olarak çok daha farklı bir şey ortaya çıkıyor
İnsan insanın aynasıdır. İnsan insanın aynısıdır. İnsan insanın yansımasıdır. Ama gel gör ki bu kadar benzerlik varken insan insanın imkansızıdır...
Teşekkür ederim ☺️
Rica ederim))
Cevap
15Cevap
insan bence verdiği kararların sonuçlarını çekeler.. ben kimsenin aynası olmam. kendimi dinlerim sadece kendime özel olurum
Aynasıdır, baktığı benim gördüğü kendisidir...
İnsan insanın aynası mıdır bilemiyorum ama, peygamber tavsiyesidir "mü'min mü'minin aynasıdır."
Ayna, olanı olduğu gibi gösterir. Eğriye doğru demez. Tasavvuf tavsiyesidir, "kendine bir ayna bul."
Doğrumuza doğru, eğrimize eğri diyecek insanlar çok az ama hiç yok değil, yanılgı değil.
Ben bu konuda şunu düşünüyorum 'ben ayna olabiliyor muyum?" Yoksa kırılır, kızar, küser, gider... diye sadrımdan çıkan söze tezat mı ağzımdan çıkan sözler? Eğriyi doğru şekilde anlatacak hasletlere sahip miyim? Yani doğru muyum?
Önce ayna olmalı, sonra aynayı bulmalı.🌺
İnsanlar çok ikiyüzlü. Birebir yansıtıyor bile olsalar insanların çoğuna inanmıyorum ve güvenmiyorum.
Bu tamamen karşımızdaki kişiye göre değişiyor
Her insan ikilisi için geçerli olmasa da, ruhsal uyumu yakalamış olan insanlar tamamen birbirinin aynasıdır.
Tersi durumda ise insan karşısındaki aynada sadece hak ettiği muameleyi görür, daha fazlasını değil...
İnsan insanın aynasıdır, Ama denk gelmek önemli, denk gelince de kaybetmemek lazım
Bazen bir ayna bazen yanılgı tamamen karakter meselesi bence
Cevrendekılerın karakterınden biraz olsun alıyorsun. Evet aynasıdır
Eden bulur ya da ilahi adalet sözü daha manalı bence
Yanılgı. Bazen olmak zorunda kaldığımız ortamda oluyoruz. Arkadaşlık etmek zorunda kalıyoruz.
Evet insan insanın aynasıdır sen ne isen karşındaki sana onu gösteriyor.
Ben bir aynayım bana nasıl bakarsanız kendizi görürsünüz..
sana benzeyeni hep çekersin
Kişisine göre değişkenlik göstermekte.
İnsan kendisinin aynasıdır
Evet aynasıdır ✨
benim aynam olduğunu düşünmüyorum
Yanılgıdır.
Aynayz birbirimize
Konuya göre değişir:)
Aynasıdır
Nası yani 🤔
Cevap soru da zaten 🙂
Aynasıdır