Karakter biraz geri planda kalmış gibi görünüyor yani dış görünüşü çok fazla iyi diye kaldıramayacağı şeylere bile tahammül eden insanlar var. Hatta zorbalığa maruz kalan insanlar bu yüzden kendini beğenmeyen depresyona girenler bile var ortalık kendini sevmeyen insanlar ile doldu
Dış görünüşe tabii ki önem veriyorum, ama bu benim için her şey değil. Beni ilk bakışta çeken şey olabilir, ama bir insanı gerçekten tanımak ve sevebilmek için karakterin çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Sonuçta güzellik geçici, ama bir insanın içindeki güzellik uzun vadede daha değerli hale geliyor.
Çünkü günümüz dijital dünyası görsel güzelliği ön plana çıkardı... Ahlak, erdem bunlar artık çok çok geri planda kaldı... Önemli olan ahlak, dürüstük. Bunlar yoksa istersen en güzel ol. Kullanıp atarlar seni... Hiçbir şey elde edemez sonuç sıfır olur... İlkeli erdemli karakterli olmak lazım..
Şunu kabul edelim. Giydiğin ayakkabı bile bu konularda artık önemli oluyor. İnsanlar "aa şu marka ayakkabı giymiş" deyip karşısındaki insanı tanımak bile istemiyor. Çok iğrenç bir döneme denk geldik maalesef.
ben şunu gördüm artık karakter önemli diyen bile yine dış görünüşten etkileniyor. belki önem verme derecesi kişiden kişiye değişir kimi eli yüzü düzgün olsun yeter der kimi fazlasına da bakar. ama bu devirde herkes önem veriyor görünüşe bu bir gerçek insanların aldatıcı laflarına kanmamak gerek.
Hayır. Tamamen önemsiz demiyorum ki bir önemi kesinlikle var. Ama önceliğim değil. Nasıl bir insan olduğu, düşünceleri, diğer insanlara karşı davranışları ve ruhu gibi şeylere daha çok dikkat ediyorum.
Daha bugün bitanesiyle tartıştım. Soru sorulmuş burada kimlerin isteğini kabul etmezsiniz diye tipsiz olanların diyor. Konuşmalar ukala ukala bi havalar işte asıl eziklik budur.