Hayatta herkesin korktuğu, çekindiği bir şeyler var. Benim fobim musofobi farelerden korkmak. Adını dahi duymadığımız onlarca fobi var ki. ablütofobi: yıkanmaktan korkmaa kustikofobi: belirli seslerden korkma datafobi: veriden korkma jinefobi: kadınlardan korkma koumpounofobi: düğmelerden korkma
Daha nice nice korkular var. Peki sizin fobiniz nedir?
İnternet üzerinden fobi listesine ulaşıp fobilerinizin adını öğrenin.
Bir süre kadınlardan korktum gerçekten de. Hatta yakın olduğum insanlar bana dokunacak diye bi’ adım geri attığım zamanlar oldu. Ben korkuların üzerine gidiyorum. Bir süre sonra da yok oluyor. En büyük hobim fobi yok etmek kdjdjd
Garip sayılır mı bilmiyorum ama şöyle birkaç tuhaf “fobi-msi” şeyim var:
• Boş havuz korkum:Su doluyken sorun yok ama boş bir olimpik havuz görünce içim çekiliyor. Sanki düşecekmişim gibi bir his geliyor. Niye bilmiyorum, çok saçma.
• Manevra yapan otobüs korkusu:Otobüs dar bir yerden dönerken sanki devrilecekmiş gibi geriliyorum. Her seferinde “tamam bu sefer yan yattık” diye düşünüyorum.
• Beni izleyen heykeller:Müzelere bayılırım ama bazı heykellerin bakışı fazla gerçekçi olunca arkamı dönüp yürümek istemiyorum. Sanki “göz kırpsa” falan diyecek kadar paranoyakça
• Geceleri açık dolap kapakları:Hiçbir mantığı yok ama mutlaka kapalı olacak. Açık bırakamıyorum.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
Ohoo çok var. Sosyal korkum beni en mahvedeni zaten. Dışarı çıkma korkusu, kapalı alan korkusu, taşıt korkusu dahasıda var yani. Konuşmaktan bile korkuyorum. Keşke hepsinden kurtulsamm
Evdeki hiçlik haşerasından aşağı kalır yanı olmayan dünyanın en tatlı halasının oğluşu artık benim için bir fobi. Ya bilgisayar klavyesinin üzerinde zıplamak nedir be adam