Bu devirde her şey karşılıklı diyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz? İyilik severler haydi çıkın dolaşmadan gelin
1 ay
Bu devirde her şey karşılıklı diyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz? İyilik severler haydi çıkın dolaşmadan gelin
Şimdi Allah için konuşacam evet yaptı inkar etmiyorum dedi o zaman ilk sınavlardı evet zarla zorla da yaptım değer veriyordum oda koruma amaçlı karışıyordu bunu da iyi biliyorum o yüzden delirtti beni bir yıl içinde ortak hesap da zaten Allah izin vermedi o kadar çünkü o kız bir sınavdı olmasa yanımda olurdu falan ilk işte ikimizde aynı kişiyi sevdik evet aradı dedi kızdın mı? falan ben kızmadım dedim ama çok kızdım belli etmiyorum her zamanki gibi sonra dedi ki senin için yaptım bıraktı onu ben arkadaşıma yapmam dedi beni seven biri vardı ben sevmiyordum ben olmayınca arkadaşımla çıktı yani ne demek istiyorum tur olayını ona yapmış oldum çünkü o zaman o iki kişide yoktu sonra ben hiç bir şey demeden o hesapı sildim resimleri sildim daha girmedim birşeyden şüphelendim başka hesap açtım ve ben kızın sınavını veriyordum 2 yıl yoktu ortalıkta şaşırtıcı sonra mesaj attı ben hayır dedim falan trip attı gitti üstüne kuzenim tarafından resim gördüm hesap sordum kaale almadı sonra bu kızdan kurtulcam dedim yani ne demek bir kazık daha attı sonra dediklerimi yaptım herşeye rağmen sonra o çocuk terketti buda kazık attığı insanla tuzak kurdular doğruysa olanlar ona olmuş etme bulma dünyası demişler çünkü çekiyor yaptıklarını çünkü doğruysa tehditler edilmiş ve daha fazlası var galiba yani ne demek istiyorum ben daha fazla fedakarlık yaptım o bir tane yaptı
Her gün işyerimin önünde sokak hayvanları var , her hafta mama alıp günlük onların yemeğini suyunu verir doyururum , kan bağışında bulunuyorum, komşumun halini hatruni ihtiyacını soruyorum varsa karşılıyorum , arkadaşım paraya sıkıştığı için ona kredi çektim, buraya gelecek olursak burada kimlere ablalık , dostluk yaptım dert ortağı oldum aile sorununu çözmek için yol gosterdim fenomen olması için destek oldum yardımcı oldum, küsen asiklari baristirdim , kavga eden iki arkadaşımın arasını düzelttim , vss ve bunları yaparken hiç bir karşılık beklemedim
Cevap
11Cevap
İyilik tabi ki karşılık beklemiyorum. Karşılık beklersem o iyilik değil menfaat olur. Kul bilmezse Allah bilir. Banim için de bu önemli zaten.
İyiliği bile cennete gitmek için yapar insanoğlu. Karşılıksız yaptığım şey mesai saatlerimin dışında da öğrencilerimle ilgilenmek.
İyiyse camii yaptırsın abe banana
Yaptırdım
oooo iyisin hee
Cennet garanti ya
Yaşlı teyzelere amcalara yardım ediyorum poşet taşıyorum yer falan veriyorum işte çok yardım sever biriyim hahjsjdjf (üst kattaki teyze şu sıralar şeyini çıkardı ama olsun sevap), 🤣
Sadece iyilik oda gerektiğinde gerçekten ihtiyacı olan birine yoksa bu hayatta durduk yere karşılıksız bir şey yapmak mantıksız çünkü insanlar nankör
Genelde cevremdekiler mutlu olsun diye maddi manevi herşeyi yaparım da gene yalnız kalan ben olurum arkada
Sevmek. Özellikle sürekli kovulan, hor görülen sokak hayvanları.
Biri benden yardım isterse koşuyorum karşılık beklediğin şey zaten iyilik olmuyor
Mesela bir insanın canı tehlikedeyse ona yardım etmek için karşılık beklemem.
iyilik yapıyorum.
Kedilere mama vermek 🤣
Ben çoğu şeyde karşılık beklemem zaten insanoğlu içinde hicbisi yapmam acikcasi
Ne yaparsam yapım Allah rızası icin yaparım
Her şey dicem ama samimi olmayacak. Aslında beklediğim karşılık insanların beklediği tarzda değil diyebilirim
Yardım ediyorum ama gerçekten karşılık beklemeden yapıyorum.
İnsan olmak.
Geldm
Kötülük Ajskdk
Fazla fedakarlık fazla vefasızlık getiriyormuş
Hiçbir beklentim yok
Allah için yaptigim hicbiseyden karşılık beklemem
Borc vermek😂
her şey karşılıklı menfaatsiz bir şey olmaz
İyilik
Fedakârlk
Sadaka vermek
İyilik