30 yaşına girdikten sonra bana bir durgunluk geldi de. 😂😂

30 yaşına girdikten sonra bana bir durgunluk geldi de. 😂😂

30’lu yaşlar bence duygusal tarafların daha da belirginleştiği yıllar. Çünkü artık insan gençlik heyecanını geride bırakmış, kendini daha iyi tanımaya başlamış oluyor. Hayata ve ilişkilere dair daha derin bir farkındalık geliştiriyor. Ama tabii duyguların nasıl yönetildiği de çok önemli. Yaşanan deneyimlerin de etkisiyle, duygular daha kontrollü ve olgun bir şekilde yaşanabiliyor. Bu yaşlarda, hayatında gerçekten ne istediğine dair daha net bir fikrin olduğu için duygusal kararlar da daha temkinli ve mantıklı olabiliyor.
Ailen den sevdiklerinden birini kaybedince daha çok net anlıyorsun aslında hayatı kimin yanında olup olmadığını ama 30 yaşlara gelince de daha çok Artık neyin ne olduğunu kimin ne olduğunu daha net anlamaya başlıyorsun anlamaya başlıyorsun kime neye ne kadar değer vermen gerektiğini daha iyi anlıyorsun.
30 yaş sendromuna girmişsin bence.. bunun sebeplerini araştır. Yani hayatında seni tatmin etmeyen şeyler mi var? Varsa neler? Bunlar için neler yapabilirsin? Aksiyon planı oluştur. Disiplinli şekilde planına uy..
Yok yahu benim ki eğlencesine soru halen Aslan gibiyim evellallah 😂😂
Bana da öyle, 30 olmama 3 Ay kaldı ama şimdiden durgunllaştım, duygusallaştım eskiden spora giderken bile makyaj yapar süslenirdim şimdi spordaki en bakımsız kişi benim hiç bişi içimden gelmiyor hiç bişi.
Cevap
21Cevap
Yess erkekler için genelde 30-35 arası olgunlaşma evresi diye geçiyor halk arasında. Daha oturaklı olup aklı başında hareket ediyorlar.
Bizim aklımız her zaman başımızda koç
Değişiyor bazen çok duygusal oluyorum aşırı derecede dertli düşünceli falan bazen de keyfim paşada yok
bence yaşadığı hayata göre değişir bu. her 30 yaş insan duygusal olmaz
Duygusal değilim onu napıcaz 😄
Daha otuzuma gelmedim bunu bilemiyorum ama bence duygusallık 18-27 yaş aralığına kadar sürüyor gibi etrafımda tanıdığım otuz ve otuz yaş üzeri insanlar böyle bir durgun olumlu ve olumsuz tüm olaylara karşı sakin ve dingin geliyor yani herhangi bir duygusallık varsa da içlerinde yaşıyor olsa gerek çünkü dışardan duygusallık sezemiyorum onlarda..
Yapabileceğin tüm gençlik hatalarını yapıp ders aldın, kimileri hataydı ama yaşanması gerekiyordu yaşandı. Artık gerçek anlamda yaşamanın zamanın geldiğini gösterir 30lu yaşlar. Duygular daha önemli gelir çünkü daha öncesinde gerçekten deneyimsiz bir kafayla o duyguları değerlendiriyor ve önemsemiyordun. Aslında baya baya uzun uzun konuşulması gerekilen bir konuymuş, özet geçeyim dedim de özet bile uzun olacak :D
Bilmem 30 yaşına gelince anlayabilirim.
Ama çevremi gözlemlediğimde 33+ olanların alıngan ve ilgi odaklı olduğunu fark ediyorum.
Güzel yaşlar, ara sıra gelgitleri oluyor ama güvenli sular en azından 😄
Bu gemi seni batırmaz diyorsun yani 😂
E sürelim bakalım gemiyi o zaman 😂
Her yaşın ayrı bir hali vardır. 18ler 24ler 30lar 40lar hepsinin ayrı bir mutluluğu duygusallığı vardır. O yüzden duygusal yaşlar diye aklımızda şartlamasak daha iyi.
Daha sonra yaş ilerleyince 30 ları ararken bulursunuz kendinizi.
sen ara 30 oldun küçüğüm 27 degilmiydin sen 😀
he hafif bi duruluyon 2 sene sonra acilirsin 😀
Yok ya 18dim dkfkd
aklimda öyle kalmis 😀
Yanlış kalmış 😂
zihnim bozuk bozuk bozuk 😀😀
site iyice kafa yapti bende 😀😀😀
Herşeyin olgunluğuna vardığın hayatı tam net algıladığın yaşlar bu sebeple duygusallık olabilir ama bence bizarda bu kişinin kendi özelliklerine bağlıdır..
Depresyondasındır otuzlu yaşlar bir erkeğin en dikici olduğu yıllar. Yirmilerde yediğin kazıkları otuzlarda çok iyi hatırladığından yenilmez olursun.
Artık neyin ne olduğunu kimin ne olduğunu daha net anlamaya başlıyorsun anlamaya başlıyorsun kime neye ne kadar değer vermen gerektiğini daha iyi anlıyorsun benim anladıklarım bunlar
Az önce soruma yorum yapan ile bu soruyu soran aynı kişi mi? Sana bi şey olmaz Aslan. 39 lu yaşlar en güzel yaşlar.
O başka bu başka 😂
He he 😅 nasıl da yakaladım ama 😏
Senin sorduğun aşk ile ilgili ama şiir şairlik falan 😂
Kültür Sanat yahu ne aşkı aa😅 annene de şiir yazabilirsin. Kedilerine de.
Yoo saçma 😂😂
Saçmalıklar götürsün seni emi?😅 Amisos tepesinden aşağı kay.
Amisos tepesinden genelde araba ile iniyorum dikkat ederek 😂
Teleferik kullan yahu. Arabanı aşağıda bırak. Daha nostaljik.
Gerek yok ki aman
Korkuyor musun?😅 valla Antalya'da düşen teleferikteydim o gün. Amisos a da teleferikle çıkarım hep.
En mantıklı olunan çağlar bence. Hak etmeyeni siliyorsun hak edenler hayatında oluyor kız arkadaşlar sosyal çevrende dahi seçiçisin. Az öz insan oluyor en güzeli bu. 👌
aaa buyumussun hayirli olsunn, bilmiyorum ama genelde yaslilik hissi mi olusuyor acaba biraz duygusal oluyorlar
Aaa evet ekimin 20sinde 30 oldumm
gecmis dogum gunun kutlu olsunn
Çok teşekkür ederimmm
rica ederiim
1 ay oldu nerdeyse 30 olalı ama ben daha çözemedim nasıl bir şey bu 30 olmak..20leri bitirdik yaşayıp görelim 30ların ne özelliği var
Bana göre en güzel yaşlar, olgunluğa doğru yürüyüp gidiyor insan.
Bakışlarına bile sirayet ediyor o olgunluk hali.
Gençliğini yaşayamayanlar için hareketli herşeyi tükettiğini düşünenler için duygusal olabilir gibi
Evet bende bugün farkettim bunu aklıma kötü bir şey gelince bile gözlerim doluyor demek ki yaşlandıkça hassaslaşıyor insan 😅
Bilemiyorum yaşayanlara sormak lazım ona bakarsan bana şimdiden geldi bi olgunluk, durgunluk, duygusallık hljkjhh
Yaş oldu 33 duygusallığın zirvelerinde olabilirm 😀
Duygusallık yaşla çok alakalı değil bence karakter işi
Ben 31 yasimda annemi kaybettim yani 2 yil önce her seye artik aglarim duygusalligim cok yogunlasti bazen neye agladigimi bile bilmiyorum o zamana kadar hic agladigimi hatirlamam
Duygusallik yasla olmaz, karakterle alakali bi durumdur
Berbat bi yaş, ilk kez üzüldüğümü bilirim 😂 40 olunca naparım artık bilmiyorum
Aksine bence mantık yaşları, 20 25 aralıkları duygular açısından daha baskın bence
Hiç değil. Duygularımı tamamen kaybettiğim yaşlar bunlar.
Kadınlarda olgunlaşma erkeklerde daha duygusala bağlama oluyor o yaşlarda bence
Tam bi kendini bulma evresi bence 30 yaş tabi kişiye göre değişir
Ben hafif durgun gibi, ama en vurup kırdığım dönemi yaşamıştım.
Dengesizliğin başladığı yaşlar günü gününü tutmuyor
29 varım ama 30 yokum o yüzden bana hitap etmedi soru
30lu yaşlar en güzel yaşlar ya. Duyguları en yoğun yaşadığımız yaşlar olabilir belki
Karaktere bağlıdır. Duygusal değil.
Tamamen psikolojik bence ama şu zamanda 30 yaş büyük değil yani 30 yaşında durgunluk geldiyse işin zor 😂🤘
Erkekler için zirve yaşlar kadınlar içinse çöküşe gidiyor 😂
Asıl tam tersi hahahaha
Ne diyor la bu. Hangi güçlü feminist kadınlar kandırdı seni 😂
Bence 30 yaşı çoğu kişi kabullenemiyor çevremde kimi gördüysem aynı
Duyguların öldüğü yaşlar bence
Kadınların ne kadar maddiyatçı riyakar zalim ve sadakatsiz olduklarını anlamak için en ideal yaş...
Erkeklerde bazı dönemler kendisini enerjisiz hissettiği yaşlar oluyor antropoz dönemi mi ne diyorlar ona girmiş olabilirsiniz. Yani umarım öyle değildir.
Bence değil. Evet ara ara duygusala bağladığımız oluyor ancak bence bir kadın için en güzel yaş. Ne aradığını bilen , duruşu belli olan helede bide kariyerli ise tadından yenmezzzz
Ben de 30 a yeni girdim hayatımı film şeridi gibi gözden geçiriyorum ve farkettim ki mutluysam çok mutluyum mutsuzsam da deli gibi ağlıyor ve duygusal oluyorum
Geç kalınmış hissi
Orta yaş olma depresyonu
Sorunları daha çok önemseme
Sorumlulukların artması
Tabi duygusal yapıyor bizi..
Boşuna erkeklere olgunluk geç gelir dememişler 30 dan sonra olgunlaşıyorsun normal
Daha otuz olmadan aynı hissediyorum yaşlılık belirtisi galiba
Bana durgunluk falan gelmedi daha da deli bişy oldum🤪
yaşanmişliklara göre şekllenir diye tahmin ediyorum
Daha girmedik var üç senem var bilemiyorumm
Ben girdim enerjim yüksek ama durgunluk da var 😂
Ben nasıl olacam acaba kendimi şu an bile yaşlı hissediyorum
Ne yaşlısı 😂😂
Gözüm görmüyor merdiven çıkamıyorum 🧑🦳
Hoydaaa 😂😂
duygusalliğı bırakıp gerçekleri konuşmak lazim
6 yil sonra gelecegim fmfm
30'dan sonra hayata bakış büyük ölçüde değişiyor