Yaptığınız hatalar yüzünüze vurulunca ya da kendiniz farkedip bununla yüzleşince ne hissediyorsunuz? utanıyor musunuz yoksa bundan bir ders mi çıkarırsınız?

Yaptığınız hatalar yüzünüze vurulunca ya da kendiniz farkedip bununla yüzleşince ne hissediyorsunuz? utanıyor musunuz yoksa bundan bir ders mi çıkarırsınız?
Yo ben herşeyi hatırlıyorum zaten hayatım olmadı herkes tuzak kurdu şaka gibi ama gerçek travmalar yaşadım atlattım yine yaşatılmaya çalışıldı yine kurtuldum Allah'a şükürler olsun ki hep sezdim bana kurulan tuzakları bir hata yaptım oda arkadaşıma yaradı koz geçti eline Ailenin yüz karasısın sen böyle değildin? dedi dalga geçme alay etme işletme kıskandırma korkutma yaptı tabiki utanmıyorum çünkü ben kimseyle olmadım sadece kuzenim baya sapık o yüzden ve kullanamadığı için iftira atıyor arkadaşını da üstüme salıyor pislik arkadaşım da kendi yaptığı hatayı örtmek için benim yaptığımla bana kızıyor ben ona dediğim halde defol git bana bir daha karışmayacaksın diye düşün tuzak da bile diyor ki evlilerle konuşuyormuşsun erkeklerle konuşuyormuşsun sanane la havle ne hakla hesap soruyorsun? ama demedim neden çaktırmadım aptal numarası yaptım aslında anladım o arkadaşım çünkü ne diyor seni arıcam
Ben hata yapmam, hata yaptığım sanıldığı olabilir ancak. Çünkü şeffaf dürüst bir insanım. Kendime yakışır şekilde yaşarım bana karşı ön yargısı olan hiçbir insanı sevmem. Açık ve netim. Bu sebeple haksızlığa tahammülüm yoktur. ✨
Hayır mutlu eder. Yanlışlarımı bildiğimde doğrusu için çabalayacak hevesim de sebebim de olur
Beni utandırmaz, neden derseniz yaptığın yanlışları görmek onlardan bir ders çıkartmak isterim. Fakat aynı hatayı birden fazla yapmak herkesin bildiği üzere hata değil artık tercih haline gelmiştir. Bu nedenle en kısa zamanda yüzleşip neyi nerede yanlış yaptığımı öğrenirsem karşımdaki insana karşı daha düzgün ve seviyeli bir irade ortaya koyabilirim
Rica ederim 🙏🏻
Cevap
16Cevap
Hayır utanacak bir şey yapsam bile beni ilgilendirir sadece
utandırmaz hayır
Birinin hatasını kul tarafından yüze vurulması kadar adîce bir şey yok. Bunu belirtmek isterim. Kul kimki başka bir kulun ayıbını yüzüne vuruyor. Günah...
Kendim hatam ile kendim yüzleşince utanmıyorum. Aksine ders çıkarıyorum. Başkası yapsa bunu diyorum ki ona önce dön bir bak kendine ki aynı b*ku yemiş miyim?
Bugünkü bizi biz yapan geçmişteki doğru yanlış farketmez bütün yaptıklarımızdır. Hatalarına da doğrularına da insan sıkı sıkı sarılmalı bazen radikal kararlar almamıza yardımcı oluyor. Bir bebek düşe kalka yürümeyi öğreniyor insanda aynen hatalarında daha çok şey öğreniyor
Kendimle yüzleşirim her zaman. Ders alıp tekrarlamadan ilerlerim daha iyisini yaparak.
Hiç utanmadım.
Benim hayatım benim hatalarım benim yaşanmışlıklarım. Aynı şeyleri yaşamayan hiç kimsenin ahkam kesmesine müsaade etmem.
Hayır aksine beni daha iyi motive eder bir daha o hataları yapmam zaten insanın başına ne geliyorsa bu uyanmasından ya da kibirinden hata yaptın da ne dir yani kabul et da
Hayır o kadar çok hatam olduki ama onları seviyorum beni ben yapan hatalar onlar için çok bedel ödedim hepsi ruhumda bir iz bıraktı belkide güçlendirdi kim bilir.
Biraz utandırır ama aynı zamanda da güçlü hissettiriyor
Hepsinin farkındayım.. Utandığım da olsa bunu biliyorum..
Yo ders çıkarırsam işime bile gelir
Hayır aksine düzeltip yoluma devam ederim.
Ders çıkarırım
Rezalet olur
Hayır ama öğretici olur
Aksine çok seviyorum hatalarımla yüzleşmeyi.
Asla utandırmaz geliştirir
bazen evet
Hayır tecrübe katar
Hayır
Severiz
Ders alırım
Hayır.
Utandırır...
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?