Vicdan ve merhamet nedir? Aralarındaki bağlantı ve farklar nelerdir?

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Vicdan ve merhamet nedir? Aralarındaki bağlantı ve farklar nelerdir?

Vicdan denilen şey iç muhasebedir. Yaptığın hatayı ya da daha farkli bir şeyi başkasından önce kendine hesap verme şeklidir.
Merhametse karşılıksız yapılan iyiliktir. Karşıdakini kendi yerine koyma şeklidir. İkisi birbirinden çok farklı
Evet. Vicdan ve merhamet birbirleriyle bağlantılıdır. Vicdan, bireyin ahlaki değerlerine göre doğru ve yanlış arasında bir içsel değerlendirme yapmasını sağlar. Merhamet ise başkalarının acılarına duyulan empati ve bu acılara yönelik bir anlayışla yaklaşmayı ifade eder. Vicdan, merhamet duygusunu harekete geçirerek, insanları başkalarına yardım etmeye yönlendirebilir. Dolayısıyla, vicdanlı bir kişi genellikle merhametli davranışlar sergiler
Evet bağlantılıdır.
Çünkü her ikisi de insanın başkalarına karşı duyduğu içsel duyguları ifade eder.
Vicdan, daha çok yanlışı ve doğruyu ayırt ederken, merhamet başkalarının acısını hissedip, yardım etmek istemektir.
Vicdan, yaptığımız hareketlerin başkalarında nasıl bir iz bıraktığını düşünmek ve bununla suçluluk duymak iken, merhamet bu düşünceleri harekete geçirmek için lazım olan bir adımdır.
Tabii ki.
✺Merhamet Bir canlının başına gelen herhangi bir olumsuz durumda onun yaşadığı acıyı hissedebilmektir.
✺Vicdan ise böyle bir acıyı kimseye yaşatmamaya çalışmaktır.
Cevap
7Cevap
Vicdanı olmayan biri merhamet barındıramaz.
bağlantılıdır evet
Alakası bile yok birbiri ile. Vicdan her olaydan etkilenebilir ama her vicdanını hisseden merhamet hissedemez.
Vicdan durum değerlendirmesi yapan iç ses, merhamet de acıma duygusudur bence bağlantılı elbette
Vicdanı olan merhametlidir
Evet vicdanı olan merhamet eder
evet
Bi zahmet
Kısmen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?