- 28 gü
Eski çalıştığım firmada patron beni üretim müdürü yaptı, benim baş düşmanım olan eski üretim müdürü için de üstünde terör estireceksin, çekip gitmesi için herşeyi yapacaksın dedi. Ben de işini yaptığı sürece kimseye böyle davranmam dedim. Vicdan budur bence. Yapmamak.
11 Yorumla- 28 gü
Teşekkürler 💐
En İyi Cevaplar
- 29 gü
Bugün çiğköfte aldım çok açtım yolda yemek istedim ama çocuklar gördüm yol da yemedim canlari çeker diye bir tanrıya inanmıyorum ama inananlardan daha iyi bir insanım
12 Yorumla- Soran29 gü
Harikasın ya ayyyy içimden geçtin 🥲 çok öpüyorum seni kalbi güzelim neye kime inanırsan inan kalpler bir🤗🥰
- 29 gü
🫶🫶
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
29Cevap
- u29 gü
vicdan benim için her zaman doğru olanı yapmaktır tabi ki de.. yani iyilik yapmak kötülük yapmamak.. affetmek merhamet göstermek bunlar demektir.
10 Yorumla - m29 gü
Vicdan bizim eylemlerimizden sorumlu olan bir ihtiyaçtır bana kalırsa. İhtiyaç çünkü vicdansız insan gözü dönmüş insandır. Bir söz okumuştum “Vicdan, Tanrı’nın bizim içimizdeki sesidir” diyordu. Bir ses olduğu kesin ama içimizde mi, kafamızda mı, ruhumuzda mı bilmiyorum. Doğruyu yanlıştan ayırt etmemizi sağlayan ve insan olduğumuzu bize unutturmayan bir ihtiyaçtır. Kimine göre kişiyi kendi davranışlarıyla ilgili olarak bir yargıda bulunmaya yönelten, kişinin kendi ahlak değerleri üzerinde dolaysız ve kendiliğinden yargılama yapmasını sağlayan, kişiye doğruyu ve iyiyi yapma yükümünü de yükleyen içsel güç.
10 Yorumla - 29 gü
İnsanın ruhunun derinliklerinde bir his mi meleke mi diyim adının pek önemi yok vicdan sahibi olmak insanın davranışları sonrasında yaşadığı sevinç ya da üzüntüsüyle doğru ortalıdır...
Mesela iyilik yapmaktan hoşlanıyor ve birine yardım ettiğinde ruhun kıpır kıpır oluyorsa vicdanın çok üst düzeydedir aynı şekilde yanlışlıklar içine düştüğünde de o his ruhunu sıkar canın yanarsa yine vicdan devrede demektir...
10 Yorumla - m29 gü
Vicdan bana göre karar verme aşamasında devrede. İyi ve kötü olduğuna karar verme aşamasında.. Bu aşamada vicdan devreye girer, kendimizi iyi yetilerle donatmış bir bireysek eğer o eylemi yapmayız. Kötülük ağır basarsa ise yaparız. Ben yapmamayı tercih ediyorum.
10 Yorumla - 29 gü
Ben turda ister inanın ister inanmayın gerçekten kız yüzünden yaşandı o gerçekten ilkten yaptı o ilk çocuğu bıraktı ikinciyi de şoku yani o zamanlar ve gerçekten 2. gün göz teması oldu mucize yaşandı ve hep sinirli baktım kızın ruhu belirdi ve vicdanım sorgulandı onun yaptıkları geldi aklıma çünkü ilk o fedakarlık yaptı sonra sıra bana geldi görerek yapmak için ve yaptım mucizeleri yaşadım aşık oldum ve 3 yıl acı çekmek zorunda kaldım
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 6,5b cevap paylaştı. Her insan bir kainattır. Vicdan insan kainatının aydınlığı, adaletin yakıtıdır. Vicdan kararırsa, insanın tekrar aydınlanması çok zor olur. Vicdan ile dost olabilen güzel bir hayat yaşar amma vicdanına düşman olanın karanlığı aydınlanmaz.
10 Yorumla- 29 gü
Belki her ikisi de vicdan başını yastığa koyduğunda rahat uyumaktır
11 Yorumla- Soran29 gü
Aynen öyle şampiyon
- 27 gü
Vicdan benim merhamet demek kör dilsiz sağır i oynamamaktir elimizden ne geliyorsa oldgu kadar paylaşmaktır zulme karşı susmamaktir. Birinin mağdur olduğu durum karsisinda gücünün yettiğince mağduriyete direnebilmektir... Vicdanın yoksa zaten İnsan değilsindir!..
10 Yorumla - 29 gü
Empatidir kendine hak gördüğünü başkasına hak görmektir başkalarının hakkına saygılı olmaktır bir başkası işin de üzülmektir
10 Yorumla - 29 gü
İnsan olabilmek ve kalabilmek için en başta sahip olmanız gereken tek duygu.
10 Yorumla - 29 gü
Son pişmanlık fayda etmiyorr
19 Yorumla- Soran29 gü
Etmez şairim☺
- 29 gü
🌺
- Soran29 gü
Teşekkürler 🧜♀️
- 29 gü
Rica ederim başak
- Soran29 gü
Sende bir başaksın benim ruh ikizim
- 29 gü
Evet güçlerimizi birleştirelim 😀
- Soran29 gü
Zaten bir ayrı mı sandın 😌🪄❤
- 29 gü
Şimdi inancım daha fazla 🌹🤗
- Soran29 gü
Buna sevindim şiirimin şairi 💖
Bence vicdan gonlunun kotu şeyler yapmasına izin vermemektir merhamet içerir ve kotu şeyler yaptıysan da sucluluk duygusu olur
10 Yorumlabir seyleri degistirebilecekken degistirmemeyi tercih etmek
10 Yorumla- 29 gü
İnsanın içindeki adalet duygusudur bence.
10 Yorumla - 29 gü
İyi ile kötü arasındaki terazi.
10 Yorumla - 29 gü
İyi benliğini besleyen bir şey
10 Yorumla - 29 gü
Yapamamak, yapıp pişman oluyorsan bir anlamı yok.
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı. Bende vicdan micdan yok.
10 Yorumla- 29 gü
İnsanın kendisine karşı olan erdemliliği
10 Yorumla - 29 gü
Empatinin Nirvanasidir
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 14,1b cevap paylaştı. Yapmamak böylece pişman olmamaktır
10 YorumlaBilemedim ikisine de çok bakar bence
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı. Merhamet sahibi
10 YorumlaMerhametli olmaktır
10 Yorumla- 29 gü
Her ikisi de değil.
Pişman olmamak bence10 Yorumla - 29 gü
Zarar verememek
10 Yorumla Pişman olacağın şeyi yapamamak.
10 Yorumla- 29 gü
Yapmamak
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 689 cevap paylaştı. İkiside sanirim
10 Yorumla- 29 gü
pişman olmaktır
10 Yorumla - 29 gü
Farkında olmak.
10 Yorumla - Gizli Üye(30-35)29 gü
Yapmamak, yaşamamak
10 Yorumla - 29 gü
Ikiside
10 Yorumla Evet pişman olmak