1 yılGüzel bir soru sormuşsun Bence, birlikte zorluklardan geçmiş iki insanın bağı daha sağlam olurkolay kolay yıkılmaz çünkü emekle yoğrulmuştur, mayası sağlamdır. Diğer yandan, aklı ve kalbi boş iki insanın huzurlu hayatı sağlam bağlar olmadıgından ilk rüzgarda uçup gidebilir
15 Yorumla- 1 yıl
Haklı olabilirsin ama 2. sinde kasrettigim şeyde bir mantık var, uyum var. O ilkinde yok böyle düşünürsek yine aynı cevabı mi verirdin
- 1 yıl
Hayır cevabım aynı olmaz uyumsuzluk insanı tüketir 2 seçenekte uyum vemantık varsa daha sağlıklı ve huzurlu olurlar
- 1 yıl
O zaman 2. seçenek diyorsun
- 1 yıl
Evet 2 diyorum
- 1 yıl
👍🏻👍🏻
En İyi Cevaplar
1 yılEsselamu aleyküm, eğer faydası olacaksa ben de bazı şeyler şeyler söylemek istiyorum. Gerçekten derinlik içerek bir soru olduğu için biraz uzun olabilir, ama ben önemli görüyorum. En başta bu konuda beni aydınlatan şu ayet mealini paylaşmak istiyorum "Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet var etmesi de O’nun delillerindendir. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır." Ayet hakkında okuduğum bir tefsirden kısa bir alıntı yapayım. “Sevgi ve şefkat duyguları şeklinde tercüme ettiğimiz meveddet ve rahmet kelimeleriyle ilgili olarak tefsirlerde değişik yorumlar yapılmıştır; bunların ortak noktası şudur: “Eş olma” hissinin ve olgusunun, kan hısımlığına dayalı olmaksızın hatta çoğu defa yakın zamana kadar birbirlerini tanımayan iki ayrı cinsi çok güçlü psikolojik ve biyolojik bağlarla birbirine bağlaması, bunun üzerine insana yaraşır bir üreme ve yaşama biçiminin yani temelinde iffet anlayışı bulunan, karşılıklı güven, sevgi ve esirgeme duygularıyla geliştirilen aile kurumunun bina edilebilmesi, yüce Allah’ın insanlığa en büyük lutuflarındandır." Peki bu ibarede "eş olma hissiyatı" ne demek? Psikolojik ve biyolojik bağlar ne demek? İnsanoğlunun fıtratında var olan bazı hormonlar ve içgüdüler vardır. Bu ikisi birlikte çalışıyor. Hormonlar talep eden, içgüdüler yol gösteren bir statüye sahiptir. Yeni doğmuş bir yavru düşünelim. İdrakı olmayan ama acıktığı zaman annesinden süt içen bir yavru. işte hormonlar da acıkan midenin besin talep etmesi gibi, içgüdüler de bu besinin nasıl temin edileceğinin bilinmesi gibidir. İnsanlar hormonlarına göre kadın veya erkek bir eş bulma arayışı içerisinde. İçgüdülerse bunun bir hayvan yerine insan olması gerektiğini söyler. İşte bunlar biyolojik anlamda insanları biribirine bağlıyor. Bunun neticesinde psikolojik bazı duygular hakim oluyor. Bunlar sevgi, şefkat, huzur ve muhabbet gibi güzel duygulardır. İnsan insanı fıtratının doğal sonucu olarak sever ve onunla birlikteyken huzur bulur. Peki ama kişiler karşsına çıkan herhangi bir karşı cinse bu duyguyu besler mi? Bu duygunun ortaya çıkması için gerekli olan tam olarak nedir? Öncelikle insanın herhangi bir şeyi sevmesi için onun gözüne güzel görünmesi kâfidir. Güzel görünümlü olan kediler, köpekler, ağaçlar, çiçekler, kelebekler ve akla ne gelirse böyledir. Bu fıtratımızda var olan bir özelliktir, güzel olanı sevmek. Evet, aradığımız cevap bu. Gerçek şu ki, aynı şekilde insanlar arasında sevgi hasıl olması için de eşinin ona güzel görünmesi gerekiyor. Tabii eşler arasında oluşan sevgi daha farklı bir konuma yükseliyor. Karşılık bulduğundaysa insan adeta huzur buluyor. Burada aklımıza şunlar gelebilir, bazen çok güzel bir kadın güzel görünmeyen bir adamı sevebiliyor veya tam tersi durumlar olabiliyor. Aslında o bize güzel görünmeyen adamı bir de kadının gözünden gör. Padişah demiş ki bu maymuna mı deli oluyorsun sen... O halde güzelliğin, güzel görmenin ölçüsü nedir? Gerçek şu ki güzel görmenin ölçüsü güzel bakmaktır. Öyle ki güzellik iltifatı alan insanlardan şunu duyarsın, "sağ ol, ama o senin gözlerinin güzelliği, bakışlarının güzelliği." Günümüzde arkadaşız diyerek geçinen insanları hatırlayalım. Hani sonunda aşk itiraflarıyla biten arkadaşlıklar. Neden oluyor bu? Çünkü genelde bir erkek kendisine kötü görünen bir kadınla arkadaş olmayı tercih etmiyor. Peki bir kadın çirkin değilse ve onunla uzun vadede arakadaş raddesinde anlaşabiliyorsa, bu samimiyeti kurabiliyorsa neden bu adamın eşi olmasın? Bir süre sonra ortalama güzellikte olan bu kadın aralarındaki uyum sebebiyle giderek daha da güzel görünmeye başlayacak ve cazip gelecek. Bu durumda aşk itirafı kaçınılmaz bir sonuçtur. Şimdi başlıktaki asıl soruya geliyorum. Aşk ve sevgi birlikteliği mi daha güçlüdür, yoksa kalbi hissiyatın olmadığı ama mantıklı olan birliktelikler mi daha güçlüdür? Hangisi daha sağlıklıdır? Anladığım kadarıyla soru bu şekilde. Öncelikle aşk mükemmellik halidir, halbuki hangi insan mükemmeldir? Bu duyguya kapılmak gafil kılar insanı. Kusurlar görünmez olur. Yanlış seçimler doğruymuş gibi görünür. Aslında lâzım olan yalnızca sevgidir. Sevgi huzur getirir. Şefkat ve merhamet sevgiyle olur. Anlayış, saygı, bağlılık, muhabbet duyguları hep sevgiyle olur. Nedir sevgiyi getirecek olan? Birliktelik için mantıklı seçimler uyumlu seçimlerdir. Peki uyum ne demek? Uyum, o insanın şahsiyetiyle olan uyumdur. İşte güzel görmenin de menşei budur. Uyum varsa güzel bakar, güzel görür ve sever insan. Ademoğlunun yaratılışı bozulmadığı müddetçe aradığımızı verecek olan uyumdur. "Mantıklı ama kalbi boş" şeklinde geçen bir ibarenin gerçekliğine inanmıyorum. Orada ya mantık yoktur ya da kalbi boş değildir. Biyolojik fonksiyonları hesaba katmıyoruz galiba. Robot değil insan, fıtratıyla yaşıyor. Baştaki ayeti tekrar düşünelim. "Doğrusu bunda iyi düşünen kimseler için dersler vardır" buyuruyor Mevla Teâla. Kısacası ben şuna inanıyorum, eş seçiminde aşk arayışında olmak heba eder insanı. Gönül tek kişiliktir. Aşk sadece Allah içindir. Mükemmel olan O'dur.
28 Yorumla- 1 yıl
Ağzına sağlık maşaallah çok anlamlı bir yorum olmuş.. diksiyonunu da tebrik ederim. 🌿🌾
- 1 yıl
Çok güzel yazmışsınız öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim. Evet yazdıklarınız doğru. Aşk konusunda da size kesinlikle katılıyorum ama insan bazen aşk ile sevginin farkını ayırt edemiyor. Bir de bazen her şey çok mantıklı da olsa insan sevemeyebiliyor çünkü kalpler Allah'ın elinde. Kimi sevip sevmeyecegimizi biz seçemiyoruz. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
- 1 yıl
Bir de insan sevdiğinde huzur bulmalı evet. Huzur bulamıyorsa bir şeyler yanlış gidiyor demektir ama bu huzursuzluğun da kaynağının ne oldugu önemli değil mi? Kişinin huzursuzlugunun sebebi mutsuzluğundan mi yoksa sevdigi insan için bazen bazı konularda endişe etmesi mi? Mesela bazı insanların fıtratı daha atılgandır. Bazı insanlar gözünü kırpmadan kendilerini tehlikeye atabiliyorlar. Bu durumda da insan sevdiği için endişe duyar ve huzursuz olur gibi gibi..
- 1 yıl
Aleykümselam bu arada selamını almayı unuttum kusura bakma
- 1 yıl
Aşk halinde hissettiğimiz zaten sevginin başka bir boyutudur. Aşk duygusunun algıları körelten tehlikeli yapısından kendimizi koruyabiliyorsak, sağlıklı kararlar alabiliyorsak aşık olmakta sorun yok. Sevemiyor olmak konusunda her şeyin mantıklı olduğuna nasıl karar verdiğimiz de önemlidir. Mesela gerçekten bir uyum var mı yok mu? Yukarıda sevmek için özelikle göze güzel görünmesi gerektiğinden bahsettim. Orada aslında dış görünüşe de atıf yapıyorum. Mantıklı seçimlerde şahsiyet uyumunu nasıl gözden geçiriyorsak yine dış görünüşteki uyumu da gözden geçirebiliriz, bu da kimi zaman mantıklı seçimlere dahildir. İmam Gazzali de İhya'sında özellikle görünüşe de bakmanın önemini hadislerle de destekleyerek anlatır. Güzel görmenin de her zaman sabit bir anlamı olmadığı için herkes kendisine hitap edeni fazla da abartmayacak ölçüde seçebilir. Şuna da tekrar dikkat çekiyorum, karşımızdakiyle gerçekten bir uyum varsa güzel olan daha güzel görünür. Zaten biyolojik etkenlerle orada huzur ve sevgi olur. Anlatılagelen bir menkıbede, ilmi ve sohbetleriyle tanınan veli bir zâta güzel bir kadın vuruluyor. Böyle güzel bir kadının bu zata talip olması çevresinde şaşkınlık uyandırıyor. Allah dostu olan bu adamla evlendikleri zaman veli zat kadının karşısına bambaşka bir kişi olarak çıkıyor ve diyor ki, seninle birlikteyken her zaman bu görünüşte olacağım. Kadınsa, buna gerek yok ben seni olduğun halinle de beğeniyordum diyor. İşte o kadın aslında velinin şahsiyetiyle gerçek bir uyum içerisinde. Bu yüzden seviyor ve bu yüzden gözüne güzel görünüyor. Tabii kocasında gördüğü sırlı halleri o vefat ettikten sonra anlatıyor. Velhasıl çoğu zaman gerçek uyumun olduğu yerde biyolojik etkenlerin de etkisiyle eşlerin birbirini güzel göreceğini, aralarında sevgi ve huzurun hasıl olacağına inanıyorum. Hayır, eğer şahsiyetiyle her şey uyduğu halde görünüşü bana kötü geliyor, bu yüzden sevemiyorum diyorsanız sevebileceğiniz birini bulun. Buna cevaz vardır, fakat bulmak zordur bedbaht olmayın.
- 1 yıl
İnsan sevdiğinde ve karşılığını bulduğunda orada bir huzur oluyor. Böyle bir his yoksa burada sevgi yeterli gelmiyor olabilir. Mutsuzluğunsa huzuru etkilemeyeceğini düşünüyorum. Peygamber efendimiz (sav) kadar acı çekmiş bir insan olamaz. Onca acılar, sıkıntılar haliyle onu mutlu olmaktan alıkoyuyordu. Bununla birlikte insanların en huzurlusu da oydu. Sevdiğiniz kişiyle aldığınız huzurda da yine mutsuzluk önemli değildir. Sevdiğiniz hakkında korkuya kapılarak huzursuz olmaksa endişeye kapılmak gibi başka bir anlama haiz. Her işimizi Allah'a havale ettiğimizde huzura sahibizdir. Bu yüzden Allah dostları ne kadar mutsuz olursa olsun huzurlu insanlardır. Neticede mutluluğu sağlayan vücuttaki dopamin hormonuyken huzur dediğimiz kalbi ve manevi boyutta özel bir histir.
- 1 yıl
*Anlattığım menkıbedeki veli zatın görünüşü etkilenemeye pek müsait değil onu yazmamışım.
- 1 yıl
Anladım. Çok teşekkürler yorumunuz için
1 yılAslında en güçlü ve kalıcı bağlar genellikle zorlukları birlikte aşan, birbirine destek olan, ortak deneyimlerden ders alarak derinleşen ilişkilerde oluşur. İki insan acı, mücadele ve mutluluğu paylaştıkça birbirini daha iyi tanır, birbirlerine karşı daha derin bir güven ve bağlılık geliştirir. Bu, ilişkide daha dayanıklı ve anlamlı bir bağ kurar... fakat huzurlu ama yüzeysel ilişkiler anlık rahatlık sağlayabilir ancak derin bir bağ kurmak için yeterli olmayabilir ve zorluklarla karşılaşıldığında kırılgan hale gelebilir. Hangisinin daha mutlu edeceği kişiye bağlı olsa da, gerçekten uzun ömürlü ve tatmin edici bir ilişki için derin bağlara, karşılıklı desteğe ve büyümeye dayalı bir bağ çoğu zaman daha sağlam bir temel sunar
10 Yorumla
1 yılİnsanın fıtratında bağlılık vardır tek yaşamak insana özgü değildir ruhsal ve psikolojik sorunlar yaratır partnerin ile bir bağ oluşması lazım ki mutluluk hormonunu oluşsun örnek ince bir demir ip vardır mukavemeti diridir ve sabittir 5 kilo ağırlık taşır 2 ip 16 kilo taşır ama kirli görünür paslı görünür estetik durmaz ama aslında sağlamdır ve yıkılmaz ipek ip ise 100 gram ağırlıkta kopar 2 tane olsa 250 gram 10 tane olsa 1 kilo kaldırır dahasinda yıkılır sürekli bir ek ister ihtiyaç duyar ama estetiktir ve güzeldir hoşnut eder ama kayba gelemez sürekli yenilik ister çünkü çabuk yıpranır biraz dolaylı yoldan oldu ama güzel bir örnek diye düşünüyorum..
134 Yorumla- 1 yıl
Yani demek istediğin hangisi ilk mi ikincisi mi
- 1 yıl
İlk
- 1 yıl
Güncellemeyi dahil edersek yine de aynı fikirde misin
- 1 yıl
Uygulamaya yeni girebildim O zaman değişir fikrim tabikide
- 1 yıl
O zaman 2. secenek mi diyorsun
- 1 yıl
Yorumu tamamen değiştirmem lazım bu hususta 🤭
- 1 yıl
O zaman dinliyorum :)
- 1 yıl
2 seçenek tabikide çünkü uyum var uyum olan yerde bağlılık oluşur huzur ve dahi bir çok insanın duygu gelişir aslında 2. Seçenekte tek bir cümle yeterlidir uyum ve mantık aslında doğru yerden bakınca aynı yola çıktığını hatta aynı anlama geldiğini görürüz nasıl mı dersen uyum zaten mantıktan geçer mantıksız bir seçimde uyum olmaz mantık aslında bir çok bilimcinin vücudu ve ruhu etkilediğini tespit etmişler nihayetinde mantığın olduğu yerde huzur ve güzellik olur
- 1 yıl
Mantık ve uyum var ama sevgi yoksa o zaman ne olacak? Sevgisiz bir ilişki sadece mantık ve uyumla yürür mü?
- 1 yıl
Sevgi ruhla alakali birseydir aklin dışında bir durumdur ancak sevgi varsa mantık yoksa hüzün başlar çünkü sevgi herşeyi sonsuz görmek bilmek hissetmek ister ancak mantık dışı olduğu için yorucu ve üzücüdür
- 1 yıl
Sevgi varsa ama mantık yoksa hüzün başlar bu çok doğru. Ama mantık varken sevgi yoksa o zaman da mutlu olamazsın. Hissin olmaz öyle değil mi
- 1 yıl
Aynen öyle
- 1 yıl
İşte her ikisi de lazım o yüzden
- 1 yıl
Bence bunlardan önce insani insan yapan değerleri taşımamaz lazım oda bu zamanda nesli tükenenler sınıfına girdi
- 1 yıl
Maalesef. İnşallah tükenmez. Az sayidayiz ama varız biliyorum
- 1 yıl
Umarım tükenmez 😔çünkü sonraki nesil bunu bizde yaşamadığıni gördüğü için yasatmayacak
- 1 yıl
O cocugu kimin yetiştirdiğine bağlı. Bir insan ne ise çocuğunu da ona göre yetiştirir
- 1 yıl
Ancak şöyle bir durum var çocuğa biz ne yaparsak yapalım ancak %50 kadar verebiliriz gerisini disarsan alır ve dışardaki daha baskındır her zaman o yüzden eğitimi verirken şunu bilmemiz lazım bu çocuğun beyni kömür gibidir biz bunu işler işler mücevher yaparız ancak işlemez bırakırsak kömür kalır
- 1 yıl
Ama temeli oluşturan ailedir. Temel sağlam olursa dışarıya karşı bir kalkan oluşur
- 1 yıl
Ya karşıdakinin kılıcı daha güçlüyse ! O zaman o kalkan delinir dimi
- 1 yıl
O da o çocuğun fıtratıyla, karakteriyle, iradesiyle ve seçimleriyle alakalı
- 1 yıl
Eğitim vermek bizim sorumluluğumuz evet temel dış etkenlere karşı kalkan oluşturabilir ama kişi bunu istemiyorsa yapacak hiçbir şey yok. Kontrol bizde değil
- 1 yıl
Biraz uzun konu aslında ya tabiki yönlendirme önemli aile karanlık. bir ormanda meşaledir ancak sağına soluna bakarken bastığın yerde bakmalısın yoksa ya çevreden ya da bastığın yerden zarar gelir
- 1 yıl
Evet kesinlikle öyle
- 1 yıl
Tabi yine yine yine herşeyden önemli olan şey eşler arasında seçimdir yani baba anne adayını seçerken kriterler içinde seçmeli aynı şekilde annede baba adayini seçerken kriterler içinde seçim yapmalı ve bunların dışında sevgi sadakat hürmet saygı ayniyet vefa duygularını taşımalı
- 1 yıl
Tabiki
- 1 yıl
Ama işte her şey her konuda dört dörtlük de olmuyor maalesef
- 1 yıl
Beklenti çok ama buna uyan insan çok az
- 1 yıl
maalesef öyle elde olanla idare edecez gibi 😂🤭
- 1 yıl
🤷🏻♀️
- 1 yıl
Elbet birgün diyelim öyleyse 😊
- 1 yıl
İnşallah diyelim :)
- 1 yıl
😊
- 1 yıl
:)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 207,5b cevap paylaştı.
u 1 yılçabalayan insan bence
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 350 cevap paylaştı.
1 yılher iki yaşam tarzının da mutluluk ve kalıcılık açısından farklı etkileri vardır. Kimi insanlar zorlukları aşmanın getirdiği derinliği ve bağı tercih ederken, kimileri de huzurlu bir yaşamın getirdiği istikrarı tercih edebilir. İlişkinin dinamikleri, bireylerin ihtiyaçlarına ve değerlerine bağlı olarak değişir. En önemli olan, her iki tarafın da beklentilerini ve duygularını açıkça ifade edebilmesi ve bu beklentilere uygun bir yaşam tarzı seçebilmesidir.
11 Yorumla- 1 yıl
Haklısın
- Kişilik & Karakter konusunda 953 cevap paylaştı.
1 yılBir şeyleri beraber aşmaya çalışmak iki kişiyi de yıpratıyor sonrasında huzur arayışını bir başkasında aramaya çalışıyorlar. Kısaca huzurlu ve sorunsuz bir yol yoksa o ilişki pert oluyor istedikleri kadar birlikte aşmaya çalışsınlar
11 Yorumla- 1 yıl
Haklısın
Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı. Belirli sıkıntıları yaşamak ve zorlukların üstesinden gelmek kişileri birbirine daha çok bağlar ve kader arkadaşı, yoldaş, dert ortağı gibi ünvanları da beraberine katarak her zorluğu aşmak ve sonunda birlikte başardığını bilmek ve mutlu olmak iki kişiyi de birbirine daha sıkı ve kalıcı bir birliktelik sunar
10 YorumlaBenim anladığım kadarıyla ilk seçenekte duygular ağırlıkta ikincisinde mantık. Eğer doğru anladıysam bana göre her ikiside olmalı
19 Yorumla- 1 yıl
Bence de her ikisi de olmalı ama aynı anda olması mümkün müdür
- 1 yıl
Evet haklısın o konuda katılıyorum. Ama sevgi, aşk ve mantık aynı anda kusursuz bir şekilde olabiliyor mu ondan emin değilim
- 1 yıl
Bak kusursuz dost arayan dostundan, eş arayan eşinden, iş arayan işinden olur derler. Bence önemli olan karşılıklı anlayış yani birbirini iyi anlama ve karşında ki insana güvenmendir. burada ki güvenmekten kastım sadece sadakat değil karşında ki insanın sana olan aşkına, sevgisine, vicdan ve merhametine ve senin için hertürlü mücadeleyi verebilecek olmasına güvenmendir. Elbette kusurlar eksikler olabilir ama dediğim gibi karşında ki insan seni anlıyor ve ona her anlamda güvenebiliyorsan ve bu kişiye içinde ısınmışa tip olarak kusursuza yakın bir aşk yaşayabilirsin ve ayrıca böyle biri mantıklıda olacaktır.
- 1 yıl
Evet haklısın. Kusursuzdan kastım dört dörtlük birisinin olması değildi aslında. Öyle bir şey mümkün değil zaten. Kastettiğim şey aşk ve mantık aynı anda olamaz gibi geliyor. Yani mantık ve yanında sevgi olur ama aşkın heyecanı olmaz gibi geliyor mesela. Gerçi aşk geçici bir duygu bence sevgi daha kalıcı ve kutsal bir şey. Dediklerinin de tamamına katılıyorum
- 1 yıl
Ben aşkı uyuşturucuya benzetiyorum. Etkisi geçince bitiyor her şey. Gözü kör oluyor, mantıklı düşünemiyorsun vs. En güzeli sevgi. Ayağı yere basan, mantıklı ve kalıcı olan o
İlki daha fazla bağlar diğeri bağ kuramaz ki ne akıl var ne kalp var :D
13 Yorumla- 1 yıl
İkisinde de kalp var aslında ama ikincisinde ekstradan akil da var sanırım
- 1 yıl
Sen bilirsin 😂
Kişilik & Karakter konusunda 3,7b cevap paylaştı. birşeyleri beraber başarıp beraber aşmak güveni güçlendirir bağları kuvvetlendirir zor günlerde insanların gerçek yüzlerini ortaya çıkarır o yüzden birincisi
10 YorumlaEn çok aktiviteyi hangi çift yaparsa o çift birbirine daha da bağlanır, İster kafası boş olsun ister dolu aynı dünyada gördüklerimiz gibi.
10 Yorumla
1 yılTabiki işki. Ama bu devirde böyle insan zor. Hele de bu iki insanın birbirini bulması.. imkansıza yakın bir şey
11 Yorumla- 1 yıl
İlki*
1 yılbence birşeyi beraber aştığın kişiyle birbirine daha çok bağlanırsın
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılİnsan anlaşıldığı yerde çiçek açar.
13 Yorumla- 1 yıl
Yani cevap bunlardan hangisi
- 1 yıl
Üçüncü seçenek
- 1 yıl
Teşekkürler
İkisininde kafa yapısı aynı olursa olur yoksa bir taraf yarı tolda bırakır
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 761 cevap paylaştı. Tercih ve yaşantıya bağlı
10 Yorumla
1 yılHiç biri
13 Yorumla- 1 yıl
Nedir o zaman
- 1 yıl
Kalıcı olan duyguları ve acıları bir kenara bırakıp sadece akıl ile her şeyi çözmek
- 1 yıl
O zaman 2. seçenek diyorsun
Kişilik & Karakter konusunda 6,6b cevap paylaştı. Ne istediğini bilen
20 Yorumla
1 yılBence ikinci.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 5,3b cevap paylaştı. Hazırım
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı