Toplumda yaşamanın tartışmasız gerçeği olan sosyal hayat ve görgü kuralları konusunda ne kadar dikkatlisiniz?
*Yere çöp atar mısınız *Toplu taşıma veya toplu bulunulan alanlarda yüksek sesle konuşur musunuz *İlk kez gördüğünüz kişilere karşı siz veya hanımefendi gibi saygı ifadeleri kullanılır mısınız *Gaz çıkarma veya yellenme gibi eylemleri nasıl olsa sokak diye serbestçe yapar mısınız *Bir yiyeceği elinizde yürürken yemeyi mi, yoksa mekanda yemeyi mi seçersiniz
Çok şükür iyi bir terbiye ile yetiştirildim, insanlara ve kendime saygım olduğu için tavırlarıma dikkat ederim. Saygımı hak etmeyen insanlarla muhatap olmam görmezden gelir, hayatımdan çıkarırım.
Toplumda çok dikkatliyimdir. Otobüste yolculuk yaparken telefonun sesi kapatırım. Çaldığı zamandan yüksek sesle konuşmam. Hatta karşımdaki bile beni zor duyar. Bazısı var ki otobüs sanki kendisinin gibi bağıra bağıra konuşuyor. Yanımda olanı da uyarırım telefonla yüksek sesle konuşuyorsa veya telefonun sesi açık ise. Kendi bir tanıdığım birisi ise tabii. Çerez falan yemem. Kokulu eşyalar taşımam balık falan gibi. %90 duş alırım uzun yıllar öncesi. Yanımdaki kişi rahatsız olabilir çünkü. Yiyecek olarak da hafif şeyler bisküvi tarzı, kraker tarzı öyle şeyler seçerim. Parfüm kesinlikle sıkarım. Kıyafetlerimin temiz olmasına önem gösteririm.
Ben bunları önemsiyorum çünkü toplumsal ahlak konusunda yol etmemizde büyük bir rol alıyoruz yere çöp atmak bana bir şey kazandırmaz ama çöpe atmak çok şey kazandırıyor ve bu sayede bende topluma çok şey kazandırmış oluyorum örnek aşılıyorum farzı misal sadece bir örneğe değindim ama bunlara uymak önemli.. kendimizi kazanmak ve güzel bir toplum da bulmak için.. Bir kimsenin başkalarına karşı edepli olması, birinci derecede kendini yükseltir.