Huzur herkes için farklı anlamlar taşır; kimi için para, kimi için sevdikleriyle vakit geçirmek, kimisi için ise yalnızlık huzurun anahtarıdır. Peki, sizce gerçekten huzuru bulmak için en önemli şey nedir?
Sizce huzuru bulmak için en önemli şey nedir? Para mı, sevgi mi, yalnızlık mı, başka bir şey mi?
Bence bir insanın huzuru bulabilmesi için her şeyden önce sevgidir sevgi her şeyi çözer örnek veriyorum Rabbini seversen ona yönetirsen için rahat eder aileni seversen ailen de seni sever aynı zamanda sahiplenilme hissedersin o duyguyu tadarsın anlatabildim mi karşındaki insanın seni sevmesi lazım para bir şekilde kazanılıyor parayı bir şekilde buluyorsun ha yalnızlık konusuna gelecek olursak insan bir ömür boyu yalnız kalamaz Tamam anlaşamadığımız insanlar olur kafamızın uymadığı uzaklaşmak istediğimiz ortamlar olur ama insanın hayatında konuştuğu üç beş kişi de olur insan tamamen yalnız kalmaya adapteli olan bir varlık değildir.
Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
Sağlıklı olmak tabi ki de.. ve sevilmektir ama kişiye göre değişir yine de.. mesela ben en çok sağlıklı olmayı isterdim.. o zaman huzurlu olurdum hayatım düzene girerdi.. sonrada aşk ve sevgi konularını çözmek isterdim bunlar olmadan da mutlu olacağını sanmam. bunun dışında bir de insanın parası olması lazım kendi kendine yetmesi lazım.. çünkü eğer parası mesleği işi olmazsa kendini geliştirmemişse o zaman da huzurlu olamaz bana göre.. hayatta bir amacı hedefi olması lazım sevdikleri olması lazım ve sevdikleri için yaşaması lazım.. ama bugünlerde gerçekten seven insan bulunmuyor maalesef herkes bencil olmuş ve kendilerini düşünüyorlar sadece.
Herkes huzuru farklı bir yerde bulur kimisi hayatında olmayanı ısrarla istemek ile ömrünü huzursuz şekilde harcarken kimileri ise hayatının içinde kendisini mutlu edip huzura boğacak detayları fark eder ve bunlara tutunur. Benim için huzur herhangi bir endişe içinde olmadığım madden ve manen , sağlıklı olduğum ve çevremde sevdiğim insanların bulunduğu güzel anlarda saklıdır. Bazen de huzuru sadece kendi başıma idame ettireceğim bir hayatta bulacağıma inanıp mevcut hayatımı kendime zehir ediyorum ve huzurla ilgili edilen en klişe söz "huzur içimizde" ve bir de "huzur İslam'da" 🤣
parası olmayanlar huzuru parada arar , sevgi görmeyen insanlar sevgi arar yani kişiden kişiye göre değişir tamamen benim ise huzuru bulmam icin en önemli şey ortam ve yaşadığım yer ailem falan bunlar benim için çok önemli manevi açıdan bana destek olmaları gerekiyor ailemin beni anlamları, bana destek çıkmaları, beni huzurlu bir ortamda buyutmeleri gerekiyor
Bu kişiden kişiye değişir.. Maddelere değer veren için huzur paradır.. Maneviyata değer verenler için huzur kalbinin dengini bulmasıdır.. Benim düşüncemi sorsanız kesinlikle maneviyatın yüksek koşulsuz sevgi dolu olan bir kalptir..
Kendini gerçekleştirmek adına sevdiğin ve yaratıcılık sergileyebildiğin işi yapıp emek vermek kadar insana iç huzur, güç ve mutluluk veren başka şey yoktur. Böylece dışarıdan gelecek onaya bağlı olmayan bir özgüven ve özsaygı geliştirirsiniz.