Küçük yaşlardaki çocuklar çevrelerinde , ekranlarda ya da okulda gördükleri olaylarla kendilerine yeni düşünceler yeni çıkarımlar yaparak bazı şeylere inanıyorlar. Bazen korkutucu, bazen mutlu edici , bazense onların hayata umutsuz bakmasına sebebiyet verecek bilgilere inanıyorlar. Hepimiz çocukken elbet bazı şeylerden korkup onlara inanmışızdır. Ya da arkadaşlarımız arasında kendi kendimize uydurduğumuz şeylerin doğru olduğunu düşünmüşüzdür.
●● Ben küçükken gulyabanin yaşlanan dedelerin dönüştüğü bir şey sanıyordum. ●● Ve bana hep Allah seni görür izler derlerdi. Onunda güvenlik kamerasından izlediğini sanardım ya da duvarın köşesinde içinde olduğunu. ● Yurtdışındayken bir abla bana zined diye bir cadı kızın hikayesini anlatmıştı korkudan ağlamıştım 1. Sınıfa giderken bir gün lise 1. Sınıftayken hikaye aklıma geldi ve adımın tersten yazılmış hali olduğunu ve uydurma olduğunu farkettin yıllarımı yedi. 🤣🤣🤣🤣
Eminin hepinizin komik garip şeyleri vardır.
Küçükken doğru sandığınız büyünce yanlış olduğunu öğrendiğiniz en garip bilgi nedir?
Doğru sanıp sonradan yanlış olduğunu öğrendiğim bir şey düşündüm de bulamadım gerçekten. Ama öğrendiğimde ufkumu genişleten ve farklı bakış açıları geliştirmemi sağlayan çok bilgi oldu tabii doğal olarak.
Ne beni leyleklerin getirdiğine inandım ne de Noel Baba’ya. Ne vampirlere inandım ne de başka korkunç yaratıklara. Tek korkum köpekbalıkları oldu ki onlar da gerçek. Virdir di iklini gilmimiştir…