Bence iyi ki çünkü o bana acı çektirdikleri zamanları yaşamasaydım. şu an bu zamanlarda eriştiğim olgunluğa erişemezdim. Acı yollardan öğrenilen şeyleri hiç unutmuyor insan. ● Hayatta her şeyin yaşanmasının bir sebebi var. lyi ki insanlığın içindeki kötülüğü görüp tatmışım yoksa bu acımasız dünya da ordan oraya savrulup giderdim. Ne yapacağımı bilemeden. ● Umarım sizler içinde öyledir. --Tek pişmanlığım "Herkesin şüphesiz iyi bir kalbi olduğuna inanmak"
degil bence iyi ki demek icin kazık yemeye gerek yok başkalarının tecrübelerinden deneyimlerinden faydalanmak daha dogru olur en azından daha az hasarla atlatmış oluruz , her acı deneyim iyi ki dedirtmez bazıları iz olarak kalır , insanlar zamanların çoğunu aldıkları yaralardan iyilesmek icin harcar tamamem iyilesmeden eskisinden de iyi olmadan iyi ki demem ben.
tesekkur ederim sana katıldım kısımlar var bazı kötü deneyimler iyi ki dedirtebilir bu tur deneyimler ruhunu kalbini paraclamayan deneyimler mesela grip olursun g iyilestiginde ohh dunya varmis dersin onun gibi... mesela bazı yıkımlar da daha guzel baslangıclara gebe iste o süreci atlatabilmek onemli savrulmamak zor yani agır travmatik durumlarda ozellikle
Açıkçası yaşam, yaşanan her türlü olayı pozitife dönüştürebilme sanatıdır. İyi ki yaşamışım demek bence fazla ve gereksiz romantik. Ben bunu yaşamıştım ama ondan bunu çıkarttım demek daha mantıklı geliyor bana.
Hayatta yaşanan her şeyin bir sebebi yoktur. Sebebi de sonucu da insanlar yaratır çünkü her ne kadar sebep, neden arasak da en nihayetinde ilk neden sorunsalına ulaşırız. Yani ortada bir neden bulamayız. En azından bugünkü şartlarda bulmamız pek muhtemel görünmüyor. O yüzden yaşanan her şeyin bir sebebi olduğunu düşünmek de çok romantik bir yaklaşım.
Herkes hayatında tonla şey yaşıyor ve yaşayacak. Yaşanan her olayı iyi analiz edip iyi sonuçlar çıkartmak, geldiğiniz noktada ve yapmak istediğiniz şeyde sizi hazırlayan şeyler olacaktır.
Bence sihirli söz şu;
Neyse ki nefes alıyorum yani bir şeyleri değiştirebilmek için hâlâ şansım var.
Bunu bilemezsin işte. Zaman, değiştirilmesi en riskli gerçeklerden birisidir. Mesela kelebek etkisi bunu en iyi anlatan filmlerden birisidir. Onun dışında da predestination zamansal paradoksları en iyi anlatan filmdir. Geçmişteki bir şeyi değiştirdiğinde daha iyi veya daha kötü olacağını bilemezsin. Bu yüzden de acı çekeceğin çıkarımını yapamazsın. Bu sadece varsayım olur
Merhabalar hanımefendi İyisi ile kötüsü ile her yaşanmışlık bir dersdir bizlere, bazen acı çekeriz, bazen çok mutlu oluruz fakat herşeyden önemlisi kendimizi geliştiririz. Biz kendimizi geliştirdikçe bulunduğunuz zamana ve yere bakarak yükselmeye ve olgunlaşmaya başladığımızı görürüz.
Kişilik & Karakter konusunda 26,2b cevap paylaştı.
Hersey insana birşeyler öğretir ilk olay ondan uzak durmamı öğretti ikinci kuzen de kimseye güven olmaz olduğunu öğretti sonra arkadaşım da kimseye çok fazla değer vermeyeceğini alttan almaman gerektiğini kendini düşünmen gerektiğini sonra kuzenim neyi öğretti kuzen ve arkadaşı en büyük düşmanlarım sezdim hep Allah'a şükürler olsun ki ilkten kurtardılar yani iyi ki çünkü bu sayede geçen sene kurtuldum tuzaktan
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Hayrı ama çok şükür şu an iyi ki diyemiceğim bir durum yok
Kendimizi kndırmayalım mk ne olgunluğu ya hepimiz (çoğumuz) ergen gibiyiz bi boklar yedikçe de deliriyoruz akıl sağlığımız elden gidiyoe böyle diye diye YEMEDİĞİMİZ BOK KALMADI KENDİNİZE GELİN!