Boğulan bir insanla karşılaştınız... O insanı kurtarırsanız kahraman olacaksınız. Bir hayatın, hayata tutunmasını sağlayacaksınız. Peki kurtarmazsanız? Kurtarmazsanız katil mi olursunuz yoksa o insan kaza sonucu mu ölmüş olur?

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Boğulan bir insanla karşılaştınız... O insanı kurtarırsanız kahraman olacaksınız. Bir hayatın, hayata tutunmasını sağlayacaksınız. Peki kurtarmazsanız? Kurtarmazsanız katil mi olursunuz yoksa o insan kaza sonucu mu ölmüş olur?

Gören kişinin olayla ilgisi olmadığından boğulan insan kaza sonucu ölmüş olur, cinayet sayılmaz çünkü ortadan kaldırmadığımız kötülüklerin direkt sorumlusu sayılmak haksızlık olurdu. Ancak imkan varken engel olmaya çalışmamak da durumun devam etmesine göz yummak anlamına geldiğinden aslında bir yönden cinayete izin vermektir. Tabii çok fazla olasılık var ( psikolojik veya fiziksel faktörler davranışlar üzerinde etkili olabilir) o yüzden direkt kaza ya da cinayet demek doğru olmaz, duruma göre değişebilir diye düşünüyorum.
O insanı hayata geri sunmak gerçekten seni kahraman mı kılar.
Boğulan kişiyi kurtarmamak seni sende katıl kılar, dışarıdan ise ancak bir kaza.
Gerçekten katili olabilmek için onun boğulma nedeninin sana bağlı olması gerekmez mi.
Ona kalırsak dünyada milyonlarca insan ölüyor, bunu görüyor, işitiyor ve şahit oluyoruz. Fakat bir şey yapmıyoruz.
Yapmak istemediğimiz için mi, yoksa yapamadığımız için mi ?
her şey nedene bakar.
O zaman bizler katil mi oluyoruz ?
Etraftan yardım isterim ben sonuçta deniz bu ne olacağı belli olmaz ama kazadan ölmüş olur çünkü katil olmak insanı bilinçli bir şekilde isteyerek öldürmektir şahit olduğun bir kaza değildir ☺
Boğulan kendisi yani. Kurtarmak zorunda değilsin ha vicdan konusu tartışılır. Diyelim ki boğuluyor ve yüzme bilmiyorsun o zaman nolacak? Yardım istersin en kötü yani. Sen atmadın onu o suya neticede, katil olacağını sanmıyorum.
Cevap
1Cevap
kaza sonucu ölmüş olur. benle ilgisi yok
Daha önce konuya müdahale etmediyseniz hayır. Onlara dokunduysanız ve onları kurtarabileceğiniz bir noktada ayrıldıysanız, yasal olarak suç sayılabilir.
Katil gibi bir şey olursun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?