Muhafazakar bir ailede büyüdüm. İç huzurumu hiçbir zaman dinde bulamadım. Onlarca ülke gezdim, bir sürü kültür tanıdım, yabancı dil öğrendim. Yaşıtım olan birçok insandan fazla para kazanıp harcadım. Kendimi bilime adadım, akademik anlamda güzel işler yaptım. Onlarca kişiyle beraber oldum. Sevdim, sevildim, seviştim. İstediğim her şeyi ve herkesi elde ettim. Peki bundan sonra ne olacak? İç huzuru bulmak için yeni hedeflerim neler olmalı?
Hayatın bizim sandığımız gibi bir amacı yok. Canlılığın tek amacı hayatta kalmak ve üremek. Ne kadar üzücü değil mi? İnsanlar bu yüzden kendilerini uğraşlara veriyorlar. Geziyorlar, hobi ediniyorlar yeni şeyler öğreniyorlar ama bunun bir üstü yok. Bu işte hayat. Eninde sonunda ne yaparsan yap bir boşluk hissediyorsun. Asla dolmayacak bir boşluk.
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Evet, ben bir amaç bulmaya çalışıyorum. Sanırım istediğim şey yıllar sonra ölüm döşeğinde geçmişe baktığımda dolu dolu ve iyi bir hayat yaşayıp geride güzel şeyler bıraktığımı düşünüp huzurlu şekilde ölmek
Neydi o söz neyse öncelikle ssni tebrik ederim , dünyevi başarıların için ha o mutluluğu bizzat tecrübeli olarak söyleyeyim Allah tan başkasında bulamıyorsun hatta imtihan oluyosun başka şeyde arayınca huzur sana haram oluyo gibi bir şey zaten o ruh ondan daralıyor gıdasını istiyor vs. Samimj bir şekilde yapılan 5 dk Bi dua bilr insanı o kadar rahatlatıyor ki iyice bir düşün derim seni bu denli düşündüren çevresel faktörler diye düşünüyorum vs ya da biseyleri tam yapamamışsindir belki ve Rad süresi 28. Ayetein mealine bakmanı tavsiye ederim hayırlı geceler hakkında hayırlısı kolaylıkla olsun Allah sana doğru yolu ya hâdi esmasi ile göstersin 🌿🌾🌸
0
8 Yorumla
Soran
1 yıl
Dine yönelmek bana hiçbir şekilde huzur vermiyor. Tam aksine dünyada yaşanan eşitsizlikleri gördükçe daha da uzaklaşıyorum. O yüzden bu seçeneği çoktan eledim fakat yine de yorumun için teşekkür ederim 🙏🏼☺️
İnan bana bu düşüncede olsaydım ki bende bu düşüncelerden geçtim... bende uzaklaşırdim ama sorularıma cevap bulmaya çalıştım peşine düştüm buluncada işlerin hiç Allah tarafindan sanki özellikle haşa zalimcesine vs. Olmadığını anladım imtihan dünyası vs. İnsanlara verilen mühlet o zalimlerin kendilerinin de nasıl Bi zalim olduklarına şahit olmaları vs. Misal başta israil cehennemdeki yerleri hazır Allah görmüyor mu sanıyorsun zulümlerini öteki tarafta o zavallı insanlar sonsuz âlâ cennete girerken onlar ebedi cehennem o yüzden işte Allah onlara mühlet veriyor bazıları düzelir diye işte bazıları da kendilerine şahit olsun diye hem imtihan dünyası burası her şey güllük gülistanlık olurdu o zaman da imtihanın manası kalmazdı zaten bu hale gatirende gene insanlar kendi ellerimizle bu hale getirdik... asıl hayat o taraf burada rahatlık yok İnan bana biri bitiyo şippp oradan bir şey çıkıyor vs. Diğeri başlıyor rica ederim seni de sıkmak istemem gene de senin tercihin diyecek şeyler çok ben içindeki o ışığı gördüm bence sorularına cevap bul peşine düş hem hayatından da anladığım kadarıyla inatçı ve tuttuğunu koparan birisin maşaallah 🌿
Biraz daha maneviyatı deneyeyim öyleyse ama çok bir inancım da yok valla ne yalan söyleyeyim içimden de gelmiyor. Ama fikirlerine değer verdiğim için deneyeceğim 🙏🏼
Teşekkür ederim çok centilmensin, o bana da oluyor içinden nebze yapma isteği gelmiyor falan o da hasta insan gibi düşün tad almasada yemeğe devam eder eder veee iyileşir gibi bizi de tıpkı buna benzetiyorum hem asıl böyle zamandayken tad lezzet almasanda yapıyorsun ya işte gerçek manada Allah rızası için oluyo ihlas oluyo sana hayatının her anlamında başarılar dilerim centilmen ve kibar bey 🍀🍁🍂..
Herkesin inanci tabiki kendine. Ama ben kendi tecrübelerime dayanarak inancım, Allahın hep benimle olduğunu bildiğim ve deneyimlediğim anlar olmasa ben de yönümü şaşırabilirdim. İnancin ne olursa olsun bence iç huzur dünyada ne yaparsan ne deneyimlersen deneyimle kazanilacak bir sey değil. Çünkü dünya o kadar değer verilecek kiymette değil. Huzurlu hiç değil
0
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Sana huzur verebilen manevi bir dayanağının olması çok hoş, fakat bende işe yaramıyor. Evet dünya huzurlu bir yer değil, fakat kendini gerçekleştirmek için yapılabilecek daha çok şey olduğuna inanıyorum 🙏🏼
Tabiki var. Ancak sen huzuru aradiğini soyluyorsun. Kendini gerçekleştirmekten bahsetmedim. Bazen de bir savunma mekanizmasi olarak dinden uzaklasiyoruz. Katı muhafazakar bir ailede buyudum ben de. O yüzden tahminimce ayni sebeplerden dolayo uzaksin. Bence bir adim atmayi deneyebilirsin. 🙃👋🏻 Bir de ekstra tavsiyem: başka insanlarin mutluluğuna sebep olmak. Bence bundan daha fazla mutlu eden bir sey yok. Sosyal yardim dernekleri veya bizzat bireysel yardim insani cok huzurlu kiliyor. 👍🏻
İyi davranış, güzel ahlak, akıllı hareket etmek, şükür etmek, ibadet etmek, kul hakkına girmemek, en ufak kul hakkı ile asla huzuruna gitme Ama hayatın asıl gerçeği ne dersen? Cevap ölümdür. Herkes doğacak-büyüyecek-ölecek
Hayatın amacı istediğimiz birşeyi elde etmek değil bana sorarsan; tek amacımız elimizdekilerle yetinip tatminkâr olmak olmalı.
0
5 Yorumla
Soran
1 yıl
Ama dünya bana öyle büyük, insan ömrü de öyle kısa geliyor ki... Her şeyi tecrübe etmeliyim, her şeyi öğrenmeliyim, her yeri gezip görmeliyim diyorum. Belki de dünyada tatmadığımız çok güzel şeyler vardır. Belki gördükten sonra hayatımızı değiştirecek yerler vardır. Belki de tanımamız gereken daha çok insan, yaşamamız gerken daha çok şey vardır. Daha yaşımız gençken ve bunları yapabiliyorken, elimizden geldiğince yapmak gerekmez mi?