Olaylar karşısında sakin kalarak en doğru ve mantıklı çözüme yönelmek mi? Güçlü olduğunu maddi veya fiziki olarak hissederek ortamı yakıp yıkarak herkese ders vermek mi?
Olaylar karşısında sakin kalarak en doğru ve mantıklı çözüme yönelmek. Mental deyince aslında ilk gelen zihin yönetimidir. Dolayısıyla ilk tanıma daha çok uygun.
Benim için sıkıcı ve sorunlu bir gün ise kendimi bugün bitecek bugün bitecek sakin ol diye şartlandırıyorum. O zamanı olabildiğince sorunsuz atlatmaya çalışıyorum. Uzaylara karşı sakin bir yapım var. Düşünerek hareket ederim. Soğukkanlı olmak önemli. Bir şeyleri halledeyim derken bir şeyleri batırmamak gerekir. Bunun içinde gerçekten anlayış ve soğuk kanlılık şart. Bu herhangi bir kaza anı olur veya sevdiğim birisinin sağlık problemleri olur onunla ilgili karar vermek gerekir. O anda hızlı seri düşünmek lazım. Panik yaptığın zaman ise olaya panik katıldıysa hata yapma oranın fazlalaşır. Hata yapmak istemiyorsan kesinlikle soğukkanlılık şart.
Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
Bence ancak kişinin ilerleyen yaşta sahip olabileceği bir şey böyle hayatta bir çok şey görmüş olması gerekiyor ki bu kadar sakin bir yapıda kalabilsin kendi adıma konuşmak gerekirse ben hiçbir şeyde sakin kalamıyorum bazen o kadar çok üzülüyorum o kadar çok sinirleniyorum ki yanaklarım titriyor sjsj
Olayları karmaşa çıkarmadan bağırıp çağırmak yerine sakin ve olağan karşılamak empati yeteneğini kullanarak çözüm bulmak mental sağlığın iyi olduğunun göstergesidir
Sakin kalarak ortalığı yakıp yıkmak. Serseri kurşun misali saçma bir şekilde oraya buraya farkında olmadan zarar vermek insanı hataya sürükler. Ama güçlü mentale sahip bir insan mantıklı davranıp sakin bir şekilde planını devreye sokar ve neyi yakıp yıkması gerektiğini bilerek hareket eder
Bana göre mental olarak güçlü olmak, olaylar karşısında sakinliğini koruyup en doğru kararı verebilmek demek. Gücü dışarıya göstermek ya da etrafı yakıp yıkmak değil, içsel dengeyi sağlayarak zorlukları soğukkanlılıkla aşmak bence asıl güç. Kendini kontrol edebilmek, duygularına yenik düşmeden mantıklı çözümler üretebilmek çok daha değerli. İnsan her zaman maddi veya fiziki olarak güçlü olmayabilir, ama zihinsel gücünü geliştirdiğinde hiçbir dış etki onu yıkamaz.