Birine güvenmem çok uzun zaman alıyor, Güvenimin kırılması anlık.
#Yeterhayeterhayat

Birine güvenmem çok uzun zaman alıyor, Güvenimin kırılması anlık.
#Yeterhayeterhayat
Biriyle güven inşa etmek bana göre zaman alır ve kişiden kişiye değişir. İlk tanışmada herkes kendini farklı gösterir, bu yüzden gerçekten kim olduklarını anlamak için biraz gözlem yapmak gerekir. Zamanla karşılıklı samimiyet, sözlerde ve davranışlarda tutarlılık güvenin temelini oluşturur. Acele etmeyi sevmem; her şeyin doğal bir şekilde gelişmesini tercih ederim. Kendi hayatımda, güveni hak eden insanlar olduğuna inanmak isterim, ama bu süreçte dikkatli olurum. Güven bir kez sarsıldığında ise yeniden kurması çok zor olur. 😊
Bu arada yeni hesabım
Ben kimseye güvenmiyorum çünkü insanların çoğu güvenilmez geliyor bana maalesef.. güveneceksem de zaten baya zaman geçmiş olması gerekiyor. ve güvenilir olduğunu da anlamış olmam gerekiyor ama bu da birlikte zaman geçirmeden çok zor bir şey benim için.
Ben hiç kimseye öyle körü körüne kolay kolay güvenmem. Bununla alakalı kafamın bir tarafında her zaman bir soru işareti vardır. Bu benim için bir duvar ya da bir sınır diyebilirim. Kolay güvenmek kolay teslimiyet demektir. Bunu kendime yapamam.
Birine kolay kolay güvenmiyorum.. Uzun bir zaman alıyor.. Güvenmemiş olsam da insanların hal ve hareketlerine dikkat ederim.. İlk izlenim benim için çok önemli..
@oɿƚꙅɘɒm kesinlikle öyle hayatım.. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın bizleri.. 😍
Teşekkür ederim.. 😊
Cevap
51Cevap
İnsanlara çabuk güvenen birisi değilim oyuzden aylar sonra güven duygusu oluşuyor
Ne kadar güvenirsem guveneyim hep bi duvar vardır ya bunu farkettim ben hep bir hamle bekliyorum
Ölürüm de, yine de güvenmem
Birine güvenmek zaman ve deneyimle gelişen bir süreç. İlk izlenimler önemli olsa da, asıl güvenin oluşması için kişinin sözleriyle değil, tutarlı davranışlarıyla kendini göstermesi gerekiyor. Kimseyi aceleye getirmem, çünkü güven karşılıklı ve sabırlı bir şekilde kazanılan bir şey.
Birine güvenmek çok zor benim için, uzun zaman lazım.
Karşıdakinin sana verdiği güvenceye bağlı ne bileyim hareketine konuşmasına bu gibi şeyler dikkat etmek gerekiyor, ayrıca kalbinin sesini dinlemek gerekiyor iyi gelen kişiyi hissedilebiliyor yani kalpte hani bir şey yapmak isteyince ayakların gitmez gibi o şekil.
Hiç zaman olmaz derim..
Birine güvenmem için onun iyi birisi olduğuna inanmam gerekiyor..
Peki sen insanlara ne kadar zamanla güveniyorsun?
İnsanlara güvenmek çok zor biliyor musun?
Bazılarını az zamandır tanıyorum ama güveniyorum, bazılarını uzun zamandır tanıyorum ama güvenmiyorum. Verdiği hissiyata bağlı.
Esimle evlendik diye güvendim aldattı diye güvenim bitti sekiz yıldır hiç bir gün güven duygum geri gelmedi sadece kullaniyorum cok seviyordum baktım ne sevgim geliyor ne saygım nede güvenim bende başkasına güvendim ;) güven bittimi yıllar geçse de gelmiyor.
Ne zamandır bu şekilde düşünmeye başladın yani ne zaman oldu bu aldatma
@Hassas_Dokunuşlar üç sene sonra. Çok çabaladım belki duzelirim ona karşı diye görselde düzelmiş gibiyim ama realde asla o ben değilim. hatta ona iyi ki aldatmissin beni bile diyorum.
Çok zaman
Sonunda güvenebiliyor muyum o da meçhul
Ya da güvenmekle iyi ediyor muyum bilemiyorum
Yaptıgı tutarsızliklara ya da verdiği enerjiye göre değişiyor. Genelde birine güvenecek hareketler yapmam.
Bazen çok bir zaman alır. Bazen kısa bir zaman alır. Karşındakinin karakterine bağlı güvenmek ne kadar zaman alıyorsa kırılması ondan kısa zaman alıyor. GÜVEN kelimesi son zamanlarda en zor bulunan duygu olmaya başladı
Bu zamandan ziyade yaşantı ile alakalı bence adamla 10 yıllık ilişkin vardır güvenle ilgili bir durum geçmemiştir arada ama diğeri ile 2 senelik yaşantın vardır güvenle ilgili birbirinizi anlayacağınız durumlar geçmiştir aranızda
Hiçbir zaman güvenmem çünkü bu konuda çok yara aldım ve bunu içten içten bile yapmam karşımdaki insana direk ben seni istemiyorum derim ve onu yalan olduğunu düşündüğüm konu ile yargılarım
"Güven paraya benzer derler. Birine güven verirken iken de böyle düşünmek gerek. Güven duyacağınız kişi de parası olandan kişi gibi olmalı."
Karsimdaki kisinin kendiini bana ne kadar actigina bagli ve tabiki gecirilen ortak zamana. Ama su da bir gercek ki , bazen gecse de en yakininizdaki insani taniyamadigizi farkedebiliyorsunuz 😔
Herkese belli bir ölçüde güvenirim. İnsanlar kendilerine güvendiğimi sanar ama aksine ben onlardan her türlü kötülüğü bekliyor olurum. Bu yüzden yaptıkları hiçbir şeye şaşırmam.
Bence güvenilmeyecek tek yaratık insanoğludur 1 saniyede güvendiğin 20 senedir tanıdığın insan seni şoka sokmaya hazırdır
Uzun zaman alıyor. Ama birine duyduğum kırgınlığın acısını da başka bir kadından çıkarmam. Kimseyi de başkasını güvenmeyerek mutlu etmem.
Ben insan sarrafı değilim ama insanlara güvenmeyi tercih ederim. Herkes kötü değil. Güvensiz de paranoyak gibi yaşanmıyor.
Kolay olmaz ama sınanması gereken bir zamanı vardır. O süreçte hareketleri, sözleri, en çok da niyetleri önemli ve birde benim hissettiklerim
Birine güvenmek zor nereye kadar gider fikrim yok. Allah doğru yolu insanlarla insanlarla karşılaşsın.
Bilmem ama içten bir şekilde güven hissi veriyorsa anında güvene bilirim ya da baya uzun sürer ya da hiç güvenmem
Zaman almaz çünkü güvenmem. Hayatımı idame edecek kadar gücen duyarım o da ilk andan herkese karşı başlar.
Sene yetmez samimiyet önemli bazı insan vardır sankı başka yerde unuttun onu alırsın sonu sonra gibidir kimisi sana ait değildir zaten
Bilemiyorum artık kimseye güven olmuyor seneler geçse bile.
Uzun zaman alır, özellikle kötü bir olay yaşadığımda tepkisine bakarım.
Bir erkeğe birkaç dakika. Bir kadına bir ömür sürebilir.
Birine güvenmem aylar alıyor birine kolay güvenemem
E tabi. Güven dediğin bir günde olmaz. Emek gerekir fedakarlık gerekir karşılıklı
Kadınlara güvenen bunun bedelini bir gün çok ağır öder
Net bilgi
Onun ne kadar sürede nasıl bir samimiyet ve gerçekçilikle aşılamasına..
Birine güvenmem kişiye bağlı. Güven verirse güvenli hissettirirse güvenirim tabikide
O duygum kendimden başka herkese tükendi soldu. Ve asla kimseye açmam diyor🙃
Kolay güvenmem güvenimi bir kere kaybedene de bir daha şans vermem
Çook uzun zaman alır hele iki yüzlü olduğunu gördüğüm an asla bir daha güvenmem
Ben %50 güvenle başlarım, tanıdıkça ya artar ya azalır.
Net bir süre veremem ama insanlara hemen güvenen biri değilim.
Karşımdakine bağlı. Hal ve hareketleri tutarliysa güvenmek için zaman gerekmez
Birine kolayca güvenmem. Güveniyorsam gerçekten samimiyetine inanıyorum demektir.
Güven zor. Ancak zaman alabilir, tabi güvenini kazanabilirse, her türlü inancın sonsuz olur kişiye.
Aylar gerekir bunun için ve senin dediğin gibi kırılması bir anlıktır
Bi zamanı yok. Kimseye güvenmemeyi tercih ediyorum sorna hayal kırıklıkları ağır oluyor
Artık güvenmek çok daha zor bi zaman belirlemek zor…
Birine güvenmek konusunda hislerimi dinleyen biriyim, zaman önemsiz benim için
Öyle bir zaman yok ya güvenirsin ya da güvenmezsin
Bununla ilgili kriterlerim vardır bunları aşması gerekir zor güvenen bir insanım.
Kişiye göre değişir ama %100 güven duymak çok çok zor
Bir iki saniye yeter, safım biraz hemen güveniyorum.
Yıllarca tanıdığım insanlara bile güvenmiyorum ki baya zor benim için yani
bi insana kolay kolay güvenmem artık. 1 yıl tanıdığım insanın aslında hiç tanımıyor olmam dərs oldu bana ) yani uzun zamanlar bile insanları tanımaya yetmiyor
Ben analizci biriyim, yeni tanıştığım kişinin karakterini, uyanıkmi çakal mi fesat mi onlari ölçerim, karakteri huyu suyu neyse ona göre konuşur hareket ederim
İçimden gelirse güvenirim. Çook nadir. Güvenimi hak ediyor mu kendi gösterir.
Veririm eline bıçağı sırtımı da dönerim :) yapmazsa dünyanın en güzel şeyi, yaparsa kendi kaybeder.
Cok uzun zaman alır, yanlıs bir sey yaptıgında şok olmamak için kimseye tamamen de güvenmem
aman yaa varsaysınlar ki güveniyoruz varsaysınlar ki güvenmiyoruz
hızlı güvenmek motivasyon gibidir bi anda oluşan güven bi anda yıkılabilir yavaş yavaş tanıyarak güvenmek iste disiplindir hep düz yolda ilerlersiniz
Bunu 3 yilda asilayamanda var 2 günde güven verende var bu karşıdaki insanin samimiyeti ve ilgisine bağlı
Birisine güvenmek için Çok uzun zamandır beraber olman falan gerekiyor. Şu temiz kalpli iyi insan dediğin kişi sokuyor kazığı maalesef :D
Bayaaaa 1 yıldan fazla. Ama 2 yıllık ilişkim var hâlâ çok güvenimi kırdığından güven problemi ister istemez oluyor.
birine arkamı dönecek kadar güvenmek için kişiyi belli etmeden onu test ederim. Bu yüzden aylar ya da yıllar sürüyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?