Soru ilk başta anlaşılmıyor kabul. Mesela adam süper bir gol attı veya enfes bir şarkı söylüyor. Toplumun bazı kesimlerinde vay mk ne vurdu o.. c. veya ulan ne söylüyor mk evladı gibi çok şaşırtıcı ifadelere sizde rastladınız mı?
Başarılı bulduğumuz veya çok beğendimiz kişilere neden küfür ederiz?
Evet maalesef öyle bir huyumuz var ama sevgiden. Mesela oğluşum ilk doğduğu zamanlar iş yerinden bir arkadaşla onun da oğlu olmuştu 9 ay vardı aralarında biz çocukları severken it sıpası eşek oğlu eşek falan diyerek severdik. Bizden küçük çalışan mühendis arkadaş da derdi ki abi siz niye çocukları böyle seviyorsunuz böyle diyorsunuz derdi. Vallahi ayı yavrusunu severken boğarmış. Bizimki de bu hesap işte biz de böyle değişik seviyoruz.
Küfürlü konuşmak insanların kendilerini daha samimi hissetmelerine yol açan travmatik bir ifade biçimidir. Bu sayede daha fazla samimi, güçlü ve olaya hâkim göründüklerini zanneden o tür s*alaklar mevcut maalesef yeryüzünde.. Ben kesinlikle küfretmem. En sevmediğim konuşma tarzıdır evet..
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Ben etmiyorum. Holiganlık onun adı resmen. Adamlar gol atarken ya da başarılı olunca alkışlayıp kaybettiklerinde de ana avrat sövüyorlar ve bu bana inanılmaz karaktersizce geliyor.
Sorun gayet anlaşılır ve net reis. Küfür etmek artık küfür değil, günlük dilin bir parçası haline geldi çünkü. Bir şeye şaşırınca da vay **** diyoruz, bir şeye sevinince de, bir şeye üzülünce de. Toplumsal normlar bu yönde evrimleşiyor.
kufur iy degil ama artok normalmis gibi bir sey oldu herkes herkese ediyor anlamsiz bir seklde ama herkes iyi niyetli degl bazilari gercekten cekemezlik oluyor