u 1 yılBirine yeniden inanmak neden bu kadar zor? Duygular varsa, aslında samimiyetinden de şüphe etmiyorsak ve birlikteyken yanlışı yoksa ama yollar ayrılınca birtakım kötü şeyler yaşandıysa vs ben bu yolda tam olarak nerede takılı kaldığımı bilmiyorum. İnanmak için kendimizi zorlamamız, bir şeylere tutunmak istememiz, tekrar o kişiyi kaybetmek istemememiz normal mi? Umarım doğru ifade etmişimdir kendimi.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)1 yılÇok mu geç kaldım soruya bilmiyorum ama sorayım:
5 yıldır beni sevmeyen birini seviyorum. Lisede aşık olmuştum ve çıkma teklifi etmişim, reddetmişti... Bilmiyorum nedenini ama sürekli stalk yapmaktan, dertli müzik dinlemekten kaynaklı mıdır, 5 yıldır depresyondayım... Evden bile çıkmıyorum doğru düzgün... Unutmak istiyorum ama sanki onu unutursam, başka biriyle aşk yaşamaya başlarsam ona ihanet olurmuş gibi düşünüyorum... Birde aşk yaşarken birden çıkıp gelirse (varlığımdan bile haberi yoktur artık) onu seçerim diye başka birini de kabul edemiyorum... Gelmeyeceği bu kadar aşikarken, hala onu bekliyorum... En son baktığımda (birkaç hafta önce) sevgilisi vardı ve gayet de mutluydu... Ne yapacağım ben?05 Yorumla- 1 yıl
Merhaba aslında ne yapman gerektiğinin farkındasın sadece itiraf etmen ve yola devam etmen gerekiyor. Hiç hayatında olmamış birini sadece hayallerinde yaşatarak kendini sabote ediyorsun. Mutlu olmayı hak etmediğine inancın neyden kaynaklı bilemiyorum ancak seninde gerçek biri tarafından sevilmeye değer görmeye hakkın var. Geçmişteki o kişiyi araştırmayı bırakıp kendi hayatına odaklanmalısın. insan beyni yarım kalan şeyi tamamlama içgüdüsü taşır bu beyninin sana oynadığı bir oyun olarak algıla ve oyunun kontrolünü eline al.
Cevap sahibi1 yılÇok teşekkür ederim hocam! Sadece başkasına gidersem ona ihanet oluyormuş gibi düşünce ve o günün birinde gelirse yanımdakini bırakıp ona gidermişim gibi düşünce beni durduruyor..
- 1 yıl
O hiç olmamış ki ve reddeden biri sadece yalnız kaldığı için geri döner sizi önemsediği için değil sizi önemsemeyen biri içinde ne yanınızdakin vazgeçersiniz ne de kendinizi buna layık görürsünüz. Ayrıca bu ihtimaller havuzunda boğulmaktansa hayatın keyfini çıkarın.
- 1 yıl
Niye kendine eziyet edyorsun reddetmis zaten severrek ayrilmamisinki niye ona ihanet edyormusunz gibi hisedyorsun kendini soyle bir sılkelen kendine gel daha iyisi cikicaktr karsina emin ol ve yasadigin ask olmadigini anliycaksin bende eskiden platonik asik olmustum ama ask deyilmis hoslanti vs birseymis bunu gercrkten sevince anladim ne onun icin evden bile cikmamis deprosyana girmistim senin gibi simdi komik geliyor bana sanada oyle gelcek ilerde
- Kişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılBu uygulama sitede yeni sanırım güzel olmuş size ne sorabiliriz ımm
Kendimle ilgili bir konudan bahsetmek istiyorum.
Genel olarak insanların ruhlarını hissettiğim zamanlar oluyor ve bu hissettiğim ruhun benden yardım istediğini duyar gibi oluyorum ve kendimi görevlendirilmiş gibi hissediyorum tıpkı Superman gibi düşünebiliriz 😄
Bunun pek mümkün olmadığını söyleyebilirsin ki bence de mantıksal boyutu yok ama oluyor defalarca yaşadığım bu durumun bir adı var mı sence?
015 Yorumla- 1 yıl
Empati yeteneğin fazla yüksek olabilir 🤔
- 1 yıl
Empati kurma konusunda başarılı mıyım 🤔 hiç sanmam bencilimdir birazcık😀 bu olay biraz daha mistik olabilir mi?
Siz ruhunuzu hiç derinden dinlediniz mi? - 1 yıl
Ben daha materyalist biriyim.
- 1 yıl
Yani ruh, bilinç ya da bilinç altı gibi bir çok olgunun varlığını yok mu sayıyoruz. Ruhunun buna kıs kıs güldüğüne iddiaya girerdim ama ruhunun derinliklerine gülecek pek bir şey bırakmamış gibisin.
- 1 yıl
Ortak paydada bulabileceğimiz başka bir soru sorayım. Kıskançlık nasıl bir olgudur senin için?
Yani sevgi ile kıskanma arasında nasıl bir bağlantı var ki gülüşünü paylaşamaz ve o anlarda bi o kadar da anlaşılmaz hale geliyoruz?
- 1 yıl
Sevginin aslında kıskançlıkla bağlantısı yoktur. Çok sevdiğin bir filmi mesela arkadaşında izlesin diye önerirsin. Sevdiğimiz kişiyi ise kişisel egomuz kaybetme korkumuz özgüvensizliğimiz gibi faktörlerden dolayı kıskançlık adı altında kendimize saklamaya çalışırız.
- 1 yıl
İşte bu duyguları tetikleyen şey nedir insan neden herkesi değil de sadece ona karşı bu duygunun hüküm sürmesine izin verir. Mantıksız olduğunu bile bile hemde bence bu sadece kişisel ego ya da kaybetme korkusu ile açıklanamaz bir durum
- 1 yıl
İnsan sadece beraber olduğu ya da ilgi duyduğu kişiyi kıskanmaz ki. Arkadaşının başarısını da kıskanabilir bebekler annelerini kıskanır mesela. Paylaşman istememekten kaynaklıdır.
- 1 yıl
O hasetlik içeriz arkadaşı çekememe durumu kıskançlığın farklı bir boyutu oluyor. Bence sevgi ile kıskançlık arasında muazzam bir bağ var kimseyi kıskanan biri olmadım özellikle bu duygunun dışa vurumunu analiz ettiğimde gördüm şey sahiplenme duygusuna girdiğmde yani gerçek mana da çok sevdiğim insanları koruma iç güdüsü altında gelişiyor.
- 1 yıl
Anlıyorum
- 1 yıl
"Anlıyorum" bu cümleyi kurarken işaret parmağın çenende miydi😄 durumum o kadar vahim mi hocam:))
- 1 yıl
Hayır klavyedeydi 😅
- 1 yıl
Ha tamam o zaman hala umut var 😀
- 1 yıl
Her zaman umut vardır 😉
- 1 yıl
Gonca ören, umut örürken görüntülendi. 😀
Kişilik & Karakter konusunda 7,3b cevap paylaştı. Seviyorum aşık oluyorum ama reddediliyorum tipim kötü değil her zaman düzenli ve bakımlı birisiyimdir ama ne yazık bedensel yürüme engelliyim beni bu yüzden istemiyorlar ama yine de sabır ile bekliyorum doğru kişiyi, size sorum şu kızlara nasıl yaklaşmam gerek? iltifat ediyorum kibar oluyorum ama yok yine olmuyor 🤷♂️
035 Yorumla- 1 yıl
Merhaba bazen olmaz bunun sebebi yanlış kişiler olmasıdır. Sizin için doğru kişi geldiğinde ne yapmam gerekiyor diye düşünmeniz gerekmez. Dürüst samimi olun gerisi kendiliğinden olur. Olmuyorsa da bu sadece sizinle ilgili değildir sorunu kendinizde aramaktan vazgeçin.
- 1 yıl
Benim bir sorum var size ben 2. kez mezuna kaldım dershanaye gidiiyorum 19 yaşındayım orada bir hoca var ama tam hoca değil danışman gibi düşünebilirsiniz ama hocam diyoruz her neyse bir gün bir evrak vermem gerekti sonra bana arkamdan ismimle seslendi yanına yöneldim bunu... hocanın odasına bırakırmısın bitanem dedi biraz şaşırdım önceden canım da demişti bana ama canımı bir kıza daha derken duymuştum ama bitanem biraz fazla olmadı mı adam Max 30 lu yaşlarda ve parmağında alyans var ve zaten soğuk birisiyim bu ağız alışkanlığı bir kelime olabilir mi ne düsünüyorsunuz
- 1 yıl
Merhaba Cemre hanım rahatsız olmanızı çok iyi anlıyorum durumu dersane yönetimine iletmenizi ve bu durumdan rahatsızlık duyduğunu belirtmenizi tavsiye ediyorum. Sizin öğrenci olmanız ya da onun alyansı olması ayrıntıdan ibaret siz izin vermediğiniz sürece kimse size bu şekilde hitap edemez. Yönetimle konuştuğunuz halde sizden davranışı ile ilgili bir değişim söz konusu olmazsa durumu ailenize iletin.
- 1 yıl
Başka bir yanlışı olmadı zaten yani kötü niyetle dememiş olabilir belki ağız alışkanlığıdır bitanem kimlere denir ki
- 1 yıl
Neden demiş olabilir şöyle bir şey de olmuştu biz dershaneye gitmediğimiz de aranıyoruz velide aranıyor teli açmıştım hoca bana nerdesin dedi evdeyim dedim neden gelmedin dedi rahatsızım dedim gecmiş olsun dedi teşekkür ederim dedim sonra neyin var dedi ben de nezle olmuşum galiba dedim yine geçmiş olsun dedi ben de teşekkur ederim diyip telefonu kapadım işi gereği neden gelmediğimi öğrenmek için aradı ben de rahatsızım dedim geçmiş olsun dedi neden ayriyeten neyin var diyor ki biraz özel bir soru değil mi
- 1 yıl
Bu onun görevi sende cevap vermişsin bunun o şekilde hitap etmesini gerektirmez kendinde benim mi hatam var sorgulaması yapmana gerek yok o bir yetişkin ve sınırlarını koruması gerektiğini bilmesi gerekiyor.
- 1 yıl
Bir de telefonu açar açmaz nerdesin senli benli konuşuyor sürekli ismimi unutuyor oysaki sınıftaki diğer öğrencinin ismini biliyordu
- 1 yıl
Gonca hanım bu bitanem kelimesi ağız alışkanlığı bir kelime değil dimi bile isteye söylemiş yani bir de ben soğuk bir insanım böyle söylediğini duyunca şoke oldum
- 1 yıl
Öncelikle kendinize güvenin ağız alışkanlığı ya da her nedense şu an sizi huzursuz hissetmenize neden oldu ve buna hakkı yok. Siz gerekli uyarının kendisine yapılmasını sağlayın o sebebini iletsin eğer devam ederse ailenize bildirin.
- 1 yıl
Siz öğrencisiniz diye senli benli de konuşamaz saygı sınırları içinde kalmak onun görevi.
- 1 yıl
Ya biraz hassas birisiyim yaygara çıkarmadan bir şey söylemeden eğer bir daha o tarzda hitap kelimesi kullanırsa rahatsız olduğumu nasıl belli ederim nasıl bir duruş sergilemeliyim o hocaya karşı
- 1 yıl
Bunlara gerek yok bu şekilde hitap etmenizi doğru bulmuyorum net bir tavırla direkt olarak söyleyin. Savunmaya geçip üzerinize gelirse eğer bunu yöneticiye bildireceğini söyleyin ve direk o kişiye gidin durumu izah edin.
- 1 yıl
Neden böyle demiş olabilir sizce
- 1 yıl
Onunla ilgili olan kısım onu ilgilendirir siz kendiniz için neyin doğru olduğunu anlayarak bu doğrultuda hareket etmelisiniz.
- 1 yıl
Ama rahatsız olmam normal diymi gonca hanım siz olsanız siz de rahatsız olurdunuz bitanem denmesinden
- 1 yıl
Kesinlikle haklısınız böyle özel bir hitap rahatsız edici.
- 1 yıl
Canım denmesi normal mi peki
- 1 yıl
Hayır tabi ki isminizi kullanabilir sadece.
- 1 yıl
Herkesin ismini öğrenmeye çalışıyordu işi gereği ben de ismimi söylemiştim tamam canım falan demişti
- 1 yıl
Bir de şunu danışmak istiyorum gonca hanım yarın deneme ücretinin parasını o hocaya vereceğiz nasıl bir şekilde vermeliyim ki muhatap olmak istemediğimi anlasın
- 1 yıl
Sadece gidin ve ödeyin sohbet etmeyin.
- 1 yıl
Gonca hanım arkadaşımla birlikte verdik zaten parayı ona vermedim kağıt aldım onda da zaten senli bir hitap olamadı 2 kişi olduğumuz için ama şöyle bir şey dikkatimi çekti bir öğrenci hocam diye seslendi efendim dedi ağız alışkanlığı olsaydı bu tarz kelimeler efendim canım demezmiydi ona da
- 1 yıl
Bir de şöyle bir şey oldu ben bir arkadaşımla sınıfa çıkıyordum o hoca da kendi kapısının önündeydi arkadaşım çok psikolojim bozuldu dedi ben de neden dedim sonra o hoca kıza şey dedi psikolojin neden bozuldu acaba başka biride olsa o kızın yanında konuşmaya dahil olurmuydu
- 1 yıl
Anlattığınız kişi sanki biraz patavatsız ve nerede nasıl konuşması gerektiğini bilmiyor. Söz hakkı verilmeden özel bir konuşmaya bu şekilde dahil olamaz.
- 1 yıl
Aklınca kibarlık yapıyor gonca hanım beni düşündüren acaba o kızın yanın da ben değilde bir başkası olsaydı olaya dahil olmaya çalışırmıydı
- 1 yıl
Bilemiyorum
- 1 yıl
Gonca hanım size daha önce dershane olayını anlatmıştım başka bir şey oldu sorabilirmiyim
- 1 yıl
Merhaba tabi ki
- 1 yıl
O adam sınıfımdaki kıza bı kere denk gelmiş kız yazışıyormuş bir çocukla. o adam da o kızı görünce adamla bir anda karşılaşmış şey demiş beni arkanda görünce heyecanlandın mı
- 1 yıl
Seni bu kadar rahatsız edip kafanı kurcalıyorsa lütfen kurumdaki yetkili kişiye şikayetini bildir. Bundan çekinme çekinmesi gereken kişi o cesur ol.
- 1 yıl
Bu olayı sınıftan arkadaşıma yapmış
- 1 yıl
Tamam arkadaşınla birlikte git o da dile getirsin kendi şikayetini. Böyle kendi aranızda bir çözüm bulamazsınız.
- 1 yıl
Kimseyi ekmeğinden etmek istemiyorum yuvasını yıkmak istemiyorum. bu adam gevşek yapılanlar sadece bize özel değil herhalde. diğer öğrencilerle de samimi gibi belki de o adama göre normal yaptıkları
- 1 yıl
Bunun açıklaması ve sorumluluğu ona ait. Senin onu düşünmek gibi zorunluluğun yok eğer bu kadar kıymetliyse işi hayatı kariyeri ona göre davranmalı. Kendini düşünmek bencillik değil. Suçluluk hissetme kendini korumak kötü bir şey değil.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı. Hocamm uzaya çıkan astronotlar nasıl namaz kılıyor hocam canım hocam
10 YorumlaMerhaba sevgilim memlekete gitti aramiz cok iyidi onu hergun özluyordum bi ara tartıştık birileri yuzunden üstüne gittim sonra barıştık özürdiledim konu kapandi keyfimiz yerindeydi annesinin evindeydi Ogün rahatsız etmek istemedim ertesi gün içimde bir rahatlık var sonrasinda durgunluk olmaya basladi ikimizdede alışır gibi oldum uzakda olmasina onu seviyorum ama eskisi gibi olamiyoruz oda öyle ayrilmaya kalkti beni telefondan engelledi son sozu ozurdilemek oldu ama 4 saat sonra engeli kaldirdi ağladığını söyledi bende agladimi söyledim dedim sonra üstüne gitmedim fakat eskisi keyif almiyoruz telefondan görüntülü konuşmakla napabiliriz yardımcı olur musunuz
02 Yorumla- 1 yıl
Merhaba sizi anlıyorum uzak mesafe ilişkisinin zorlukları bilinmezlikleri çiftleri ve ilişkiyi yorabilir. Bu durumda birbirinize karşı anlayışlı ve asıl sorun olan mesafeye karşı neler yapabileceğinize odaklanmalısınız? Biraz da detay verebilir misiniz? Neden gitti? Ne zamana kadar bu şekilde ayrı olacaksınız? Gitme nedeni ilişkiniz mi?
- 1 yıl
Gitmr sebebi Kırgızistan annesini özledi bende dedim git orada biraz kal kafa dinle kağıtları yaptirmasi gerekiyordu evlilik icin bekarlik nüfus kayit örneği orada da noter gibi bir yer var onu damgalamasi gerikiyordu ama gittinden beri bir türlü gidemedi en son tartışmaya başladik aksamina barıştık ama ertesi gün bir durgunluk ve soğukluk oldu aramizda ama günlük gene birbirimizi arıyoruz eskisi olmak istiyorum
Gizli Üye(18-24)1 yıl3 yıldır hayatımda olan kişi (sevili gibiyiz ama uzak measfe ve dersleri yoğun diye sevgili olmadık birbirimizi seviyoruz ve arada flörtleşiyoruz sadece) tıp okuyor ben bu yıl anestezi bölümü kazandım. O, zamanla beni sıkıcı bulup uzaklaşır mı? Sorun yok diyor ama ben kendimi geri çekmeye başladım bile ne yapmam gerekir? İkinci olarakta 3 yıldır böyle toksik bir ilişkim var etrafta bir inanış var toksik ilişkide n hemen sonra doğru insan karşına çıkar diye doğru mu?
03 Yorumla- 1 yıl
Merhaba insan ilişkisi değişkendir endişelerinizi anlıyorum ancak tek taraflı bunlar sizin ilgilenmeniz gereken şey o sizden sıkılacak endişe yerine siz bu ilişkiden memnun musunuz? Yeni biri olur mu diye umut ediyorsanız sanki pekte mutlu değilsiniz. Sizin de mutlu olduğunuz bir ilişkide olmayı tercih ediyorsanız önceliğiniz sizin talepleriniz ve bunu karşılamaya istekli biri ile birlikte olmaktır.
Cevap sahibi1 yılne zaman çıkacak işte merak ediyorum böyle sama bir ilişkinin hemen ardından çıkıyormuş genelde. Sizin konuştuğunuz insanalrdan bilginiz vardır belki en zaman mutlu oalcağım :D
- 1 yıl
Genelde evet hiç ummadığım bir anda oldu şeklinde beklenmeyen bir anda süpriz olarak gelebilir hayatın genel tavrı bu sanırım.
1 yılBiliyorsunuz ki bu toplum nezdinde kabul görülmüş bazı iyilik halleri var, onların dışında bir yaşam tarzı tercih edildiği zaman herkes hemen muhalefet olma yetkisini kendinde görüyor. Bu toplumda yaşayıp da herkesleşmemek mümkün müdür?
04 Yorumla- 1 yıl
Mümkün tabi ki kendine bu özgürlüğü verebilecek olan sensin konuşmalarına izin verirsen ancak seslerini duyarsın
- 1 yıl
Ama o kişiler seslerini duymayacağım insanlar değiller ki.. Ve yanlış bildikleri şeyin doğrusunu izahate de kapalılar.
- 1 yıl
Kör birine gökkuşağını anlatamazsın bu noktada kabullenip kendi doğrularıyla onları baş başa bırak. Sen kendi doğrularını göre yaşa hayatını sonuçta bu senin hayatın.
- 1 yıl
Teşekkür ederim tavsiyeler için 😊
Yer yüzünde güneşi aslan, yükseleni koç olan bir erkekten daha kusursuzu var mıdır hocam?
23 Yorumla- 1 yıl
Vardır elbet herkese kendi sorunu dünyanın en büyük derdi gibi gelir ayrıca aslan olmak iyidir iyi ki varlar 😉
- 1 yıl
Güneşi koç yükseleni aslan olan bir kadın.
1 yılGeçmişte kalp kıran biriydim. Bencildim. Geçmişe baktığımda hayatı kaçirmisim gibi geliyor. Bu yüzden şu an hayatımın hiçbir noktasında hataya yer bırakamıyorum. İnsanlarla ilişki içindeyken hep en doğrusunu yapmam gerekiyor gibi geliyor. Hata olunca da kendimi çok kusurlu hissediyorum. Kendimi seviyorum aslında ama bir hata yapınca dünyanın en komik hatasını yapmış gibi aciz hissediyorum.
01 Yorumla- 1 yıl
Merhaba hatalarının farkında olman bile senin artık eski sen olmadığının kanıtı olmalı. Geçmişi düşünerek aslında bu anı kaçırıyorsun. Kusursuz bir insan var mı sence hayatta? Hata yapan insan bir şey yapan insandır. Hatalarına olan bakış açını değiştirmelisin.
Yks sınav öğrencisiyim. Bunaldığım ve sıkıldığım zamanlar ne yapmamı önerirsiniz? Ve masa başında daha uzun süre oturabilmek için ne gibi taktikler uygulamalıyım?
05 Yorumla- 1 yıl
Merhaba uzun süre oturarak ders çalıştığınız için ara verdiğiniz zaman fiziksel bir aktivite yapabilirsiniz. Uzun süre ders çalışmak için de 20+5 kuralını uygulayabilirsiniz. 20dakika çalışıp 5dakika mola vererek dikkatinizi uzun süre koruyabilirsiniz.
- 1 yıl
Kendine eve döndüğünde ders başına oturmadan önce dinlenme ve motive olmak için bir ödül ver bu sevdiğin bi tatlı ya da izlemeyi sevdiğin bir film olabilir kafanı boşaltıp enerjini topladığında masana geçebilirsin.
- 1 yıl
Rica ederim 😇
Gizli Üye(36-45)1 yılKimsesiz birinin (aile, eş, dost olmayan) Hayatına birisini alma sorunu oluyor. Çünkü Hayatına girecek kişi onun herşeyi olacak. Ve bunun yükü ağır oluyor. Korkuları çok oluyor. Güven problemi, bırakılma korkusu, sevme korkusu vs vs. Yalnızlığa devam etse sorun yok gibi aslında. Ama nereye kadar kaçabilir bilmiyorum. Ne yapmak gerekir?
04 Yorumla- 1 yıl
Merhaba, insan sosyal bir canlı korkularınızı anlıyorum ancak er ya da geç hayatınızı biriyle paylaşmanız çok olası. Hayatınıza aldığınız kişiyle korkularınızı da paylaşmanızı tavsiye ederim. Sizi seven kişi her şeyinizle sizi sevecektir.
Cevap sahibi1 yılEyvallah koçum.
- 1 yıl
☺️☺️😇
Cevap sahibi1 yıl🙏🙏🙏🙏🙏
Gizli Üye(25-29)1 yılAldatılma ve terkedilme acısını nasıl atlatabiliriz tam atlattı unuttum diyorum sonra bir video veya televizyon da gördüğüm herhangi bir şey tekrar hatırlatıyor derin bir hasar ve boşluk var içimde
01 Yorumla- 1 yıl
Merhaba zor bir süreç ancak birden unutmak gibi bir durum söz konusu değil. Onu hatırlatan her şeyi hayatınızdan çıkarın. Kendinize odaklandığınız bir rutin oluşturun. Aldatılma kişide değersizlik duygusu yaratır. Bunu aşmak için de özgüveninizi yükseltecek şekilde kendinizi geliştirin.
Gizli Üye(30-35)1 yılMerhabalar buradakilerin kusuruna bakmayınız dalgaya vurmuşlar ciddiyeti anlamamışlar sanırım. 🙂 iyisinizdir umarım. Sizce aşkla başlayan bir evlilik zaman geçtikten sonra monotonlaştıgında bunu nasıl eskiye döndürürüz?
03 Yorumla- 1 yıl
Merhaba teşekkür ederim iyiyim. Evliliğinizin aşkla başlamış olması çok güzel bu aşkın sevgiye dönüşmesi çok normal her zaman aşktaki heyecan devam edemez. Aşktaki adrenalin yerini sakinliğe güvene ve rutine yerini bırakır. Evliliğin getirmiş olduğu monotonluğu kırmak ilişkinize ufak heyecanlar katmak belki size kendinizi daha iyi hissettirecektir. Bunu nasıl yapabilirsiniz mesela ilişkinizin başındaki gibi jestler yapın planlayarak değil de süpriz bir şekilde program yapın. İlk kez tanışıyor gibi sohbet edin. Çünkü zamanla insan değişir hayata bakışı da öyle onunla ilgilendiğinizi hissettirin. Böyle başlayabilirsiniz sonuçlarına göre de çeşitlendirebilirsiniz.
Cevap sahibi1 yılTeşekkür ederim çok şey denedim ama eskisi gibi olmuyor özellikle çocuktan sonra çok değişti ilişkimiz ne yazık ki
- 1 yıl
Eskiye özlem duymanız normal ancak ilişkiniz olgunlaşmış evlenmiş ve çocuk sahibi olmuşsunuz artık farklı insanlarsınız ilişkinizde öyle var olanı kabullenip bunun da keyfini çıkarabilirsiniz. Beklentiniz daha fazla ilgi gibi bir şey ise açık sözlü yapıcı bir dille partnerinize bunu iletin.
- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılBazen bazı durumlarda insanları bozmamız gerekiyor mu acaba?
Ya da anlamalarını mı beklemek mantıklıdır12 Yorumla- 1 yıl
- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılŞu ana kadar hep reddedildim, ne yapmalıyım?
01 Yorumla- 1 yıl
Yaklaşım şeklinizi değiştirebilirsiniz. İnsan ilişkileri karşılıklıdır pozitif bir yanıt almak için ufak sinyallerle başlayın.
1 yılBucket list yapabilir miyiz? We tarz dankşmanlığı yapar mısınız?
05 Yorumla- 1 yıl
Tabi ki yapabiliriz. Hayatınızda yapmazsanız pişmanlık duyacaklarınızın bir sıralaması olmalı bunu da önemine göre değerlendirerek bir liste haline getirin
- 1 yıl
Bir "ideal insan" yaratacağınızı düşünün. Beni tanımıyorsunuz. Bu ideal insana önereceğiniz, 5 film, dinleyeceği 5 sanatçı, muhakkak görmesi gereken 5 yer, okuyacağı 5 kitap, ve edinmesi gereken 5 duygu/erdem ne olurdu
- 1 yıl
İdeal insan diye bir şey söz konusu olamaz kusurlu yaratıklarız söylediğiniz şeylerin bucket list ile alakası yok ne yazık ki. Aynı kitabı filmi şarkıyı yeri gören insanların ondan anlayacağı şey farklıdır. Bunu kabullenmek belki de insan olmanın ilk şartıdır. Kendin için de bu ideal insan olma çabasını bir kenara bırakıp kendinin en iyi versiyonuna odaklanman daha gerçekçi olur.
- 1 yıl
Yaklaşık aynı şeyden bahsediyoruz. Herkesin aklında ki ide farklı. ben kendi haritamı çıkardım, ve aslında evet, size yanlış yerden sordum. merak ettiğim, kendi yol haritam, ya da zaten gelmiş oldupum yer ike, bir yaşam koçunun önerisi arasında ki fark
- 1 yıl
Yaşam koçluğu ideal insanı oluşturmaz aslında danışanın hayatında bir hedef belirlemesini ve bu hedefe ulaşması için seçenekleri değerlendirerek onunla bu yolculuk esnasında eşlik etmesidir. Siz kendinizi hangi konuda geliştirmeyi dilerdiniz?
1 yılMerhaba, ani ve fevri davranan insanlar hayatta daha başarısız mı olur?
03 Yorumla- 1 yıl
Merhaba harekete geçmeden önce düşünmek ölçüp tartmak sonra aksiyon almak hayatınızı daha ölçülü yaşamınızı sağlar. Kontrollü olmak da başarıyı getirecektir.
- 1 yıl
Teşekkür ederim. 🙂🌷
- 1 yıl
Rica ederim 🧡
Asagidakilerden hangisi aslinda asagida degildir?
10 Yorumla
1 yılYapay zeka degilsin demi 🤔
Bazen bazı üyelerin sanki hayal ürünü gibi düşünüyorum da
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılbir ortamda konuşurken çekiniyorum sesim yüksek çıkmıyor kısık sesim çıkıyor bunu nasıl düzeltebilirim konuştuğumda beni anlamıyor karşımdaki
015 Yorumla- 1 yıl
Evde yüksek sesle kitap okuyun.
Cevap sahibi1 yılYeterli olur mu
- 1 yıl
Lütfen deneyin
Cevap sahibi1 yılSes yüksekliği için tamam ama çekingenliğimi peki nasıl yapabilirim
- 1 yıl
Yüksek sesle kitap okuduğunuzda hem telaffuzunuz düzelecek hem kendinizi duyarak ses tonunuzu ayarlamayı öğreneceksiniz. Kitap kelime ve bilginizi de arttıracağı için özgüveniniz artacak katıldığınız yerlerdeki o çekingenliğiniz son bulacaktır. Bir öneri daha insanlarla daha iyi ilişki kurmak için onlara kendileriyle ilgili sorular sorun herkes kendinden bahsetmekten hoşlanır dinleyen taraf olmak ortamda sevilmenizi sağlar.
Cevap sahibi1 yılMaalesef ortamlarda hep Suzan bazen bir ortamda saatlerce oturttuğumuz halde ben bir kelime dahi söylemeden kalkıyoruz o ortamdan
- 1 yıl
Sorular yöneltin ya da yok sayıldığınız ortamdan uzak durun.
Cevap sahibi1 yılSohbet oluyor bölmek istemiyorum ya da çekiniyorum
- 1 yıl
Siz harekete geçmediğiniz sürece bunu yapmanız için sihirli bir değnek yardımcı olmayacak.
Cevap sahibi1 yılyani diyorsun ki bıçak gibi keseceksin sohbeti ancak öyle katılırsın
- 1 yıl
Bu kadar zamandır sessizlik sana istediğini vermemiş denemelisin
Cevap sahibi1 yılHaklısın
Cevap sahibi1 yılBirde bana önerebileceğin konuşmamı düzeltecek kitaplar var mı?
- 1 yıl
Sevdiğin tarzda herhangi bir kitap olur.
Cevap sahibi1 yılPeki teşekkür ederim
Dünyada ki bütün insanlar sarı giyinse ne olurdu?
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 24,1b cevap paylaştı. Bir erkeğin 35 yaşına kadar hiç flörtünün sevgilisinin ilişkisinin olmaması olumsuz bir durum mu?
012 Yorumla- 1 yıl
Yalnızlığı tercih edebilir çok normal.
- 1 yıl
Hayır yalnızlığı kendim tercih etmedim bu yaşıma kadar istesemde hiç flörtüm sevgilim ilişkim olmadı gençliğimi hep yalnız geçirdim hiç sevilmedim ilgi değer görmedim aşkı tatmadım bunun eksikliğini hep hissettim hâlâ hissediyorum kendimi yetersiz eksik kalmış görüyorum ve ilişkilere dair deneyimsiz olmak da bir eksiklik gibi geliyor
- 1 yıl
Biriyle tanışmak için bir şey yaptınız mı?
- 1 yıl
Bu saydıkların üzerinde tek tek çalışılması lazım ayrıca kendini bu kadar sert eleştirmemelisin.
- 1 yıl
Böyle bir inancın varsa zaten evet olmaz. Önce inanman gerekiyor. Bir hedef koy ve yapılacakların listesini çıkartıp yola koyulman gerekiyor kendine acıyarak olmaz.
- 1 yıl
Kendine güvenini arttırmak için ilgili olduğun bir konuda kendini çok geliştir. Spor yap kitap oku ne kadar donanımlı olursan özgüveninde o kadar artacaktır.
- 1 yıl
Yaparsın ben sana inanıyorum
Gizli Üye(30-35)1 yılKendime bakacak isteğim ve gücüm yok.
İntihar düşünüyorum
12 Yorumla- 1 yıl
Merhaba bu konuda ciddi misiniz?
Cevap sahibi1 yılCiddiyim çaresizim
Son senelerde yaşadıgım hayalkırıklıkları hayat kalitemi düşürdü. Gelecek konusunda emin iken şimdi gelecek kaygisindan evden çıkamaz hale geldim
01 Yorumla- 1 yıl
Korkularının endişelerinin bugününü ele geçirmesine izin verme. Yarınını belirleyecek olan bugün yaptıkların. Eve kapanarak kendini kısıtlayarak zaten iyi bir gelecek ihtimalini kendin bitirmiş oluyorsun.
Gizli Üye(25-29)1 yılGonca hanım ayaklarınızdan gıdıklanır mısınız?
00 Yorumla
1 yılKoçum benim.:)
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 6,6b cevap paylaştı.
1 yılTeşekkür ederim. Herhangi bir sorum yok 😇
10 Yorumla İnsanın yükselen burcu ne zaman etki gösterir belli bir yaşi var mı yoksa nasıl oluyor
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 15,7b cevap paylaştı. Genelde kadınlar neden hep kızgın bakar?
06 Yorumla- 1 yıl
İnsanların nelerle mücadele ettiğini bilemeyiz büyük ihtimalle hayatıyla ilgili sorunları vardır.
- 1 yıl
Bizler hep konunun bizimle ilgili olduğunu sanıyoruz ancak çoğu zaman olayın öznesi kişinin kendisidir.
- 1 yıl
Yardımcı olduğuma sevindim 😇
Gizli Üye(25-29)1 yılKendi dış görünüşümüzü sevmiyorsak ne yapmalıyız nasıl barışılabilir
08 Yorumla- 1 yıl
Dış görünüşünüzü beğenmeme sebebiniz nedir?
Cevap sahibi1 yılİnsanların sürekli eleştirdiği yerleri sevmiyorum ve şuanda da değiştirmem pek mümkün değil
- 1 yıl
Seni eleştiren olduğun gibi kabul etmeyen insanları neden hayatında tutuyorsun?
Cevap sahibi1 yılHayatımda değiller
- 1 yıl
Hayatınızda olmayan insaların eleştirileri neden önem taşıyor
Cevap sahibi1 yılÇünkü eskiden sevdiğim insanlardı
- 1 yıl
Geçmişte kaldılar sen kendini nasıl görmek istiyorsan o haline kavuşmak için bir şey yap ve birden olmasını bekleme kendine bunun için zaman ver.
Cevap sahibi1 yılTeşekkür ederimm
1 yılikizler ve diledigin gibi yorum yapar misin?
09 Yorumla- 1 yıl
Sorunuzu tam anlayamadım
- 1 yıl
ikizlerim yani genel olarak burc yorumu yapabilir misin diye sordum
- 1 yıl
Astrolog değilim ancak genelde zeki konuşkan kararsız bir burç olduğunu düşünüyorum
- 1 yıl
aaa bi dakika cok özür dilerim ben burç etiketi var sandim djcocmcmc
- 1 yıl
😅😅😅
- 1 yıl
kusura bakma😂🙈
- 1 yıl
Sorun değil
- 1 yıl
iyi calismalare
- 1 yıl
Teşekkür ederim
1 yılhocam dans eden baklavalar gerçek mi
00 Yorumla
1 yılGüzellik doğuştan mı reis sjsj
00 YorumlaNe hakkında soralım, ilgi alanın nedir
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 6,2b cevap paylaştı. Aslanı bu ay ne bekliyor sevgili koçum
00 YorumlaBen...
011 Yorumla- 1 yıl
Merhaba asıl soru şu olmalı kendinize şunu sorun siz neden hala eski sevgiliniz neyi neden yaptığını önemsiyorsunuz?
- 1 yıl
Seviyorsanız ve yeniden şans vermek istiyorsanız bu soruyu kendisine yöneltmelisiniz cevabı sadece kendisi bilebilir.
- 1 yıl
Sanırım sizden bahsediyorlardı ve 3. birine de sizi göstermek için fotoğrafınızı çekti ancak bu sadece bir tahmin bu şekilde sorunuza gerçek bir cevap bulamazsınız
- 1 yıl
Erkek isterse gelir söyler ya da terk etmezdi. Kadınlar gibi komplike düşünmeyin.
- Kişilik & Karakter konusunda 351 cevap paylaştı.
1 yılAşk mı para mı
015 Yorumla- 1 yıl
Aşk
- 1 yıl
Kime göre neye göre :)
- 1 yıl
Hayatının son saniyelerinde kimse parasını düşünmez kalbindekileri hatırlar.
- 1 yıl
O son saniye ya ömründe ilk sıra nedir?
- 1 yıl
Hayallerim olur sanırım gerçekleştirebildim mi hepsini diye sorgulardım sanırım
- 1 yıl
Hımmm hayaller için en büyük engel maddiyat olur ama genelde dimi yani para ;)
- 1 yıl
Benimkiler için değil
- 1 yıl
Senin en büyük hayalin en
- 1 yıl
Ne
- 1 yıl
Gerçekleştiğinde söylerim
- 1 yıl
Vay vay emin misin gerçekleşecek m
- 1 yıl
Tabi ki
- 1 yıl
İnşallah olur gonca istediğin :) sana yazılmıyor da :)
- 1 yıl
Oluyor merak etme
- 1 yıl
Sevindim senin adına daha iyi olur
1 yılKoçumuz kim
012 Yorumla- 1 yıl
Benim 😇
- 1 yıl
Burcun koç mu
- 1 yıl
Ünvanım
- 1 yıl
Soru mu sorabilir miyim
- 1 yıl
Tabi ki
- 1 yıl
Neden bu kadar güzelsiniz? gördüğüm en güzel ilişki koçu siz olmalısınız (KS yi kapatmaya gidiyorum)
- 1 yıl
Teşekkür ederim
- 1 yıl
Rica ederim Oğlak erkekleri hakkında ne düşünüyorsunuz sorum bu
- 1 yıl
İşkolik prensip sahibidir genelde
- 1 yıl
Sizinki nedir?
- 1 yıl
Balık
- 1 yıl
Anladım