Kimsenin mutluluğu umurumda bile değil benim için en değerli mutluluk her zaman için öncelikli olarak kendi mutluluğum.. Bundan da hiçbir zaman utanmıyorum çünkü bu benim en doğal hakkım evet.. Kimseye haksızlık yapmamaya özen gösteririm, bana yapılan hiçbir haksızlığa da boyun eğmem..
Eğer üzülmek istersen seni kimse mutlu edemez, mutluluk elimizde Mutluluk elimizdekileri değerini bilmekle alakalı mesela azla mutlu olup herşeyi olan bir insan mutsuz olabilir yani mutlu olmak herşeyin mükemmel olduğu anlamına gelmez mutluluğun formülü düşüncelerinizin kalitesiyle alakalıdır mesela balık tutarakta mutlu olabilir ya da bir çocuğa sarılarakta amaç mutlu olmaksa basit düşünüp milimalist bir yaşam tarzını benimsemek kendi hayatına diğer vermek ve son olarak ne istediğini bilmek ve öyle yaşamak neyi düşünüyorsan sen osun.
Başkaları içinde kendim içinde mutluluk duymaya önem veririm. İkisini bir arada götürmeye çalışırım. Sevdiklerimin mutlu olması benimde mutluluğum. Onları iyi görmek benimde iyiliğim. Kendimi de geri planda bırakmadan elimden geleni yaparım. Ama kimseyi mutlu edebiliyor muyuz o ayrı konu. Yine en güzeli kendimizi mutlu etmek. İnsan yeri gelir kendine bir tane çikolata alarak bile mutlu olur. Küçük bir şey belki ama hasta olup onu yiyemeyenler var. Bence en büyük mutluluk istediğin herşeyi yapabilmektir.
Ben hayatımı hep başkaları mutlu olsun diye yaşadım benim de mutlu edilmeye hakkım olduğunu çok geç öğrendim 😌😌oysaki insan en çok kendine değer vermeli sen kendine değer vermezsen başkası hiç vermiyor çünkü
3
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Bunu hepimizde yaşamışızdır, mutluluk değerli bir insan olduğumuzu er ya da geç öğreniyoruz. 🌸
Hep aklıma en son gelen de bu olur ya. Ona koş, bunu hallet, tamam yaparız çözeriz derken, ruhum huzur buluyor ama kendimle ancak yastıkta buluşuyorum.