Sizin duygularınıza ve düşüncelerinize önem vermeyen, sürekli övgü ve hayranlık bekleyen; kendini sizden, diğer insanlardan üstün ve daima haklı gören biriyse narsisistik biri olma ihtimali yüksektir.

Sizin duygularınıza ve düşüncelerinize önem vermeyen, sürekli övgü ve hayranlık bekleyen; kendini sizden, diğer insanlardan üstün ve daima haklı gören biriyse narsisistik biri olma ihtimali yüksektir.

Narsist ruh hastası biriyle tanışmak bile istemem, arkadaşım bile olsun istemem, sevgilim veya eşim olmasını zerre kadar bile istemem tabiki. Bu tarz kişilerin her konuda haklı olduğunu düşündükleri ilk ve tek kişi her zaman sadece kendileri olur. Bunlara alttan aldıkça insanın tepesine çıkarlar. Her hangi bir konuda sevgililerine en ağır şartları uygularlar kendilerine ise en hafif kuralları isterler. Sevgilisinin başarılarını yok sayarlar, kendilerinin en sıradan başarısı bile gece gündüz övülsün isterler. Sadâkat kurallarına da sevgilileri harfiyen uysun isterler, kendileri herkesle yakınlık kurmaya herkesin sevgisine ve ilgisine zaaflıdırlar. İşlerine gelmeyen en ufak bir anda duvar kesilirler, mesajlarınıza asla cevap yazmazlar, yine işlerine geldiği zaman derhâl sevgililerini ve etraflarındaki herkesi bilgi alışverişinde kullanırlar. İçten içe tek öncelikleri sadece kendileridir. Bunların daima sözleri başka icraatları başkadır. Ben böyle bir tipi geçtiğimiz sene yanlış tanıyıp çektim ve dersimi aldım gerçekten narsist bir kişi nasıl olur anladım. Bunlar hem acımasız hem bencildir, bunlara iyilik yapılsa onun da değerini bilmezler. Çok sinsi oluyorlar. Narsist kişi gerçekten çekilmez..
Onların başından ne mal oldukları belli olmuyor. Onun için de bir kez oluvermiş oluyorsun bilmeden. Sonra da diyorlar arkalarından saydırınca “Madem o kadar kötüydü de niye kabul ettin?”oluyor. “Kızlar kendine kötü davranan kişileri seviyor.”oluyor. İnsan mal olunca düşünemiyor demek ki başından iyiyi oynayıp kendine alıştırma durumunu. Bununla ilgili çok iyi bir film var Gashligting diye. İzleyen zaten bilir, bilen de mal mal konuşamaz.
Başlarda çok ilgili , iyi biriyken sevginden emin olunca geliyor gaslightingleri. Kendinden emin olunca da geliyor kavgalar ve sonuç ayrılık.
Çok güzel söyledin
Teşekkür ederim.
Hayır tabi ki de.. narsist bir kadını hayatıma almam ben sevgili olarak.. hatta onu geçtim arkadaş dahi olmam öyle biriyle.. çünkü bencil olurlar sadece kendilerini düşünürler.. böyle bir insanın da sevgiyi bildiğini sanmıyorum hiç bir şekilde..
ben kendim gibi olan birini severim.. sevecen duygusal ve aşkı hayatının merkezine koyacak kadar temiz kalpli birisi tabi ki de..
bunlar yoksa olmaz.
Cevap
35Cevap
5 yıla yakın bir süre tahammül ettim. Allah'a yakın bana uzak olsun narsistler bu illaki aşk olacak diye bir şey yok öyle arkadaş tanıdık bile istemiyorum.
Aynen, hayat kalitemi düşürdü...
Çok zor öyle insanla birtelik yaşamak insana kişiliğini benliğini unutturur oyuzden gerek yok
Narsist biriyle sevgili olmak benim için zor olurdu. Çünkü bir ilişkide karşılıklı anlayış, empati ve fedakarlık önemli. Narsist biri genelde kendini ön planda tutar ve bu, bir süre sonra yorucu hale gelebilir. İlişkide sadece tek tarafın duyguları ve ihtiyaçları önemsendiğinde, diğer taraf kendini değersiz hissedebilir. O yüzden, ben böyle bir durumda muhtemelen o ilişkiyi yürütemezdim.
Vallahi ben deli ederim o düşünsün
Narsist insanla beraber olmak kişilik bozukluğuna yol açar gadası
Öhmm ajaja kişinin karşı duyduğu hayranlık ve bağlılık yani tabirle kişinin kendisine aşık olması olarak okey buna bende bazen dahil olabiliyorum ama duygulara ve düşüncelere önem vermeme, sürekli övgü ve hayranlık bekleme ve kendini diğer insanlardan üstün görme bla bla bu duruma karşı okey değilim olmam :D
Sebep🙄
Ay yok daha çok gencim.. Öyle biriyle olacağıma bekar kalırım daha iyi..
Selam👻😌
Narsist biri ile sevgili olmam mümkün değil çünkü sadece kendini önemseyen, benim fikirlerime saygı duymayan, devamlı poh pohlanma gibi triplere giren birini sevmem söz konusu bile olamaz.
Çekilmez.. Sürekli kendini ön planda tutarak manipülasyon yapan erkektir.
Konu siz olunca düşman kesilir. Kendisi olunca "aaa canım doğal edalarına bürünür "
İstediği zaman yazar çizer ✍ İlgi alaka bekleyip ilgisi zero olan erkek modeli.
Düşmanımın başına. Yürüyen egoları çekemiyorum.👀
İstemem derler ama bir çoğu o tip kadına ya da erkeğe kapılıp gider nedeni de aslında biraz psikoljik ama neyse girmeyelim bu tarz hassas yerlere herkesin narsisti kendine 😃
Çok yorucu. Öyle biri denk geldi üstüne annemin de narsist olduğunu düşünüyorum. Hayatı zindan etti bana
Teşekkür ederim 🌸
Narsizmle alakali bi bence yazmistim sonra paylasmadan geri silmistim. Onu yazmama sebep olan da hayatima giren narsist erkekler olmustu😅
Teşekkürler 😂
Ne birlikte olması 1000 km yakınımda dahi olamaz ben konuda birinden zaten çok cektim hala cekiyorum
Hadi yaw
Maalesef çok iyi bilirim bunun ne olduğunu
Farkına bile varamazsın, bir bakmışsın karşında duran kalbini, hayatını paramparça ediyor. Kurtulamazsınız, onun sizin peşinizi bırakmasından başka bir seçeneğiniz yoktur. Narsistler tehlikelidir.
Narsist insan ölüme bile götürebilir. Seni dünyadan soyutlar. Sana başkalarını kötüler ve ya seni sana kötüleyerek aşağıya çekmeye çalışır. Sürekli manipülasyon yapar. Böyle birisi ile yapamazdım. Tanrım korusun.
3 kez masaya vurasım geldi 😹.
Asla. Arkadaş bile olamam ki arka planda kalmam kalamam.
Olurum hatta narsist de olmalı, ben bazen çok mütevazı olup dozunu kaçırıyorum.
Evet dengeleriz karşılıklı
Ayyy işim sırf bu yüzden aslan erkeklerinden uzak duruyorum sdfhfjj
isim olmaz •
Evettt
Narsist biri benimle olabileceğini düşünebilir mi :D
Asla olmama tabi. o nedir erkek erkek olsun sallarim o hatunu yolda taksiye binsin😂 abi hediye çekeni aldığını duydum sendeniz bu gece bilgin olsun😂😂
Olsan bile dayanamazsın, çekilecek çile değildir, ki kendine saygısı olan biri narsist eğilimleri olan biriyle sevgili olduğunu anladığı gibi ayrılmalıdır.
Duygu ve düşüncelere önem vermeyen,, bu özellik bile tekbaşına yeterli zaten öyle birini hayatımdan da kendimden de uzak tutmaya
Aslan burcuysa olur öbür türlü olmam zaten Aslan burcunun yarısı olmaz
Her insan özünde bir parça narsisttir.
Duygularına gem vuramayan kimseyle birlikte olmam.
Böyle kişilerle arkadaş bile olmuyorum ben
İnsanı ruhen ve bedenen çok yoruyorlar. Asla istemem.
Kesinlikle olamam. Ayrıca beni anlamayan dengesiz birisiyle de olamam.
Olamam. Bu yüzden tanımaya çalışırken henüz , farkettim ve güle güle dedim
Sevgiliydim o günleri bir ben bir de Allâh bilir neler çektiğimi ne kadar acı çektiğimi
Böyle insanlar da kendileri enerjik neşeli olmadığından, senin kanını emer. Seni sömürür
Ben bu konuda başarılı olamam ve en sonunda pes ederim
Nar seviyorsa neden olmasın hocam? Ama ekşi degil tatlı nar seviyorsa olur ancak 🤣
olamam.. detay da beni anlattı tesadüf herhalde.. 🙄
Bu açıklamaya göre ülkedeki tüm kadınlar narsist
Yok ya narsist biriyle beraber olamazdım çekilmezdi yani
Reis okurken yordu beni istemem ya bize ne istediğini bilen ve karekterlisi olsun yeter
Hayır böyle birini hayatımda istemem.
Olmam yorucu bir ilişki
Öyle bir insanla arkadaş bile olunmaz 😂
Ooo en sevdiğim
Esim bana narsist diyor 😂😂
Ruhum daralır😱
Kimse büyük konuşmasın. Hayatın ne getireceği bilinmez. Ama genellikle hayır denilebilir
Niye bu kötülüğü kendime yapayım
Arkadaş bile olamam
Hayır kfkfj sen diye bir şeyin olmadığı dünya jdjd
Olmam direkt yol veririm
Narsist birisiyle asla sevgili olmam..
Hayır tahammül edemiyorum böylelerine
Hayır katlanamam muhtemelen düşman başına jgjk
Uzak dursun öyle insanlar 🙄
Zor olamazdım heralde
Benden uzak Allah'a yakın olsunlar
Kim olmak ister ki
olamamm