Hayat olur iş olur.. Neyi öğrendiniz? Tam da bu yaşınıza kadar ne öğrenebildiniz? Ne anladınız mesela?

Hayat olur iş olur.. Neyi öğrendiniz? Tam da bu yaşınıza kadar ne öğrenebildiniz? Ne anladınız mesela?

Konuştuğum kişilere insanlara karşı daha dikkatli olmayı kimseye güvenmemeyi öğrendim. Hatta var ya dediklerinin onda dokuzu yalan olduğunu bile öğrendim. Bir insan ısrarla yapmıyorum dediği şeyi de yapıyormuş onu da gözümle gördüm ya pes doğrusu.
Zaten ben buyum ben şuyum diyen aslında ne olmadığını anlatır.. Bende çok derin bir darbe alarak öğrendim bunu hem de hiç beklemediğim çok iyi gördüğüm biri sayesinde öğrendim.. İyi ki öğrendik.. Bize çok güzel ders oldu.. Bundan sonra kalbimizi kıramazlar ruhumuzu dengemizi bozamazlar
Kesinlikle öyle göründüğü gibi değilmiş hiç kimse. Yapmıyorum etmiyorum diyenden taşının altında neler çıkıyor neler
Allah bizi her daim öyle insanlardan korusun 🙏
Amin. Günaydın
Günaydın, keyifli günler 🙂
Benim hayatım olmadı oda boşuna değil o ünlü dizi var ya gerçek olay benim o kız o kızlardan biriyim o yüzden Allah onu bir sınav olarak yolladı yaşadım biliyorum Allah'a şükürler ettim herşeyin bir nedeni var ilk olay travma yaşadım atlattım yine gördüm yine de görebilirim çünkü eski komşumuz dedi ki ne kadar büyümüşsün dedi muhattap olmadım sonra kuzenim baya tuzak kurdu 10 kere ilkten kurtardılar bende kurtuldum en son büyük tuzak kurdu sezdim ikinci göz temasında yukarı kata çıkmadım çıksaydım işim bitmişti Allah korudu onun yüzünden arkadaşı iki kere denedi sezdim tuzağı 3. yol kesmede sonra arkadaşım o çocuğu bırakmıştı biz iyi olmadık kazık attı yine tuzak kurdular doğruysa olanlar ona olmuş etme bulma dünyası demişler çünkü sezdim tuzağı 23 yaşındaydım tehdit edildiğimde ve 30 yaşında tuzak kurdular umursamadım onlardan kurtuldum ilk olay şu yüzden onunla muhattap olma kuzenle de muhattap olma arkadaşıyla da olma arkadaşınla olma eşiyle olma biri bana demişti zaten onlardan uzak dur sonra turdaki olay bu yüzden okumuyorsun? aynen o dizi gibi rezil rüsva olacaktın? kurtardım o yüzden yetenekler verdim ki hem yaşadıklarından dersler al Allah'a şükürler et
Öğrenmenin yaşı yok derken, yıllarca öğrenci olacağımızı kestirememiştik. Anlamanın bitmeyen bir okul olduğunu anlamamıştık.
Bize hayat sırtını çevirdiği anda anlamaya başladığımız çok şey oldu. Hayatımıza giren çıkan herkesin, öğretmenimiz olduğunu çok geçte olsa öğrendik.
Şu an dönüp baktığımda öğrendiklerim bir kamyon dolusu. Ancak araca yüklenecek onlarca daha yük var.
İşte bunu da anladım.
Harika 👍🙂
İnsan yalnız doğar, yalnız yaşar ve yalnız ölür. Geriye kalan her şey ve herkes biz ayakta olduğumuz ve menfaatlerine yaradığımız sürece bizimle.
O kadar doğru ki👏
Cevap
4Cevap
Öğrenemedim ben bir halt, yeniden başlamak istiyorum 😃
Ayyy kahkaha attırdın ya.. Sen iyi ki varsın daha fazla gül hep inşallah ❤️
Amin bebeğim bilmukabele ♥️
😘❤️
Kültür ve tarih anlamında kendimi geliştirdiğimi ayrıca kişisel gelişim kitapları ve yazıları okudum iletişimimi güçlendirdim ayrıca şiir yazmak buna olan yatkınlığımi, düş gücümü yükselttiğime inanıyorum
Söylenene takilmam.
Ne yaptığına bakarım.
Kişileri ve hayatı tanımanın en kolay yolu.
çok az şey bence ama az olsun tam olsun
Kesinlikle ✌️
Önce ben demeyi..
Geç oldu ama öğrendim.
Çok önemli bir şeymiş bende yeni yeni öğreniyorum.. İnsan sanıyor ki ben dersem ya bencil olursam.. Ya yenilirsem kendi egoma.. Sonra bakıyor ki herkes önce ben diyor.. Bir tek ben kalmışım ben demeyen..
Egoyla inan hiç alakası yok. İnsanın kendine saygısı bu ve maalesef çok geç öğrendim ben de.
Geç olsun güç olmasın demişler o misal bizdeki..❤️
Aynen öyle ❤️🌸
Kafayı yediğimi öğrendim
Tek doğdun Tek ölüceksin kimseye ihtiyacın yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?