İnsanlar sadece onlara gösterdiklerimi görebilirler :)
#Yeterhayeterhayat

İnsanlar sadece onlara gösterdiklerimi görebilirler :)
#Yeterhayeterhayat
Bana göre, başkalarının beni nasıl tanımladığı her zaman benim iç dünyamla tam olarak örtüşmeyebilir. İnsanlar genellikle dışarıdan gördükleri kadarıyla bir yargıya varırlar ve bu da eksik ya da farklı olabilir. Kendi kendimi tanımlama biçimim ise çok daha derin ve detaylı. Belki başkalarının benimle ilgili düşündükleri, sergilediğim davranışlardan yola çıkıyor, ama benim iç dünyamdaki niyetlerim, hislerim, hayallerim onların gördüklerinden çok daha fazlasını barındırıyor. Kendimi tam anlamıyla tanımlamak, sadece dışarıdan bir gözle mümkün değil gibi geliyor bana.
Baya iddialı wuu
Öyle 😂
Elimde çok net doneler olmadan kimseyi belli bir kalıba sokup tanımlama gibi bir huyum yok.. Biri hakkında bir yargıya vardıysam eğer o kişiyi gerçekten tanıyorumdur.. beni de bu şekilde oldukça net tanıyan insanlar tanımlayabilir ancak.. ne kadar doğru ne kadar yanlış olduğuna ondan sonra bakarız..
Herkesin yanlışı kendinedir boş ver reis :)
Beni benden başka kimse tam olarak bilemez o yüzden hakkımda yapılan çoğu tanıma uymuyorum.
Bizi tanımayan uzaktan sallar. Yakınlaşınca sallayacak fırsatı bulamaz :D
Hahahha afiyet olsun :D
Yarı yarıya. Görünmeyen iç dünyamı bilmiyorlar
Kedi güzelmiş cassieeeeeeeee :D
İyisi mi kızdırmayayım haha
Cevap
15Cevap
Hayır insanlar sadece bir kısmımı görüyorlar o anda bende gördükleri tek şey bana verdikleri ve hak ettikleri kadarı. Her insana aynı değilim ve çok az insanın yanında kendimi olabiliyorum o yüzden de bir insanın beni tanımlayabilmesi mümkün değil bu en yakınım için bile geçerli en yakınım da bir yabancıya ya da düşmanıma nasıl olabileceğimi asla bilemez.
Başkalarının beni nasıl gördüğüyle ilgilenmem bu onların sorunu. Kafalarında uyarladıkları şeye uymayınca ağlamasınlar.
Esmer gibi mi 🥹
Sahte olamıyorum elbette her şeyimle göremezler beni hep bir sınırım vardir ama gördükleri neyse oyumdur
Hanım hanımcık bir insan işte :D
Biraz cazgırlığım vardir😃
Töbeeeeeeeee hiç görmemişim hahah
😀
Uymuyorum, herkesin nasıl tanımladığı da umrumda değil...
Güçlü bir duruş olması gerekn bu evet
Hayır kimsenin beni tanımlamasına izin vermem
"Başkalarının sizi tanımladığı kişiliğe uygun olmak" ya da olmaya çalışmak;
Kişinin çevrenin beklentilerine göre hareket etmek anlamına gelir ki. Bu bazı kişiler için zaruri bir haldir. Hakim, avukat, sanatçı, siyaesetçi, doktor, mühendis... gibi Bu durum Sosyoloji ve psikolojiye göre, insanlar toplumda kabul ve saygınlık görmek ya da bu duruma uygun olmak için bu tür bir uyum gösterebilir.
Ancak bu, kişinin gerçek kimliğiyle çatıştığında, kendini baskı altında hissetmesine ve içsel huzursuzluk yaşamasına yol açabilir. Yani, başkalarının sizi nasıl görmek istediğine göre yaşamak, özgün benliğinizi ifade etmenizi zorlaştırabilir ve bu da psikolojik stres yaratabilir.
Herkesin daha kolay ve net anlaşılması adına gerçeğe yakın kurgusal bir örnek ile açıklayacak olsam.
Diyelim ki, toplum nazarın da saygın ve iyi biri olarak tanınmış bir kişi olduğunuzu düşünün; Toplumun bazı insanlar için bellirlediği bir saygınlık ve davranış, duruş, konuşma üslup... gibi karter belirlemiştir. Artık sıradan bir insan değilsinizdir.
Hadi, şimdi bir düşünün: Basit bir insani hata yaptığınız da, herkesin gözünde o hata birden dev bir hale dönüşür.
Bu öyle bir tanınmışlıktır ki umuma açık bir tuvallette bile size rahat yokur. O Meşhur “zurnanın zırt dediği” nokta tam da burada devreye girer.
Ne kadar açıklamaya çalışsanız da, kimse anlamaz. Durumlar zorlaştıkça zorlaşır. Çünkü insanlar sizi kafalarındaki o karakter ve imajla değerlendirmeye devam ederler. Ve siz de o "başkalarının sizi tanıdığı kişiliğe uygun" olma mücadelesini sürdürmek zorunda kalırsınız.
Bir nevi, "Ben insan değilmiyim" diyemeyeceğiniz bir konudur bu.
Net bir insanım.. Ne görüyorlarsa tam olarak öyle bir insanım..
Helal be
Teşekkür ederim efenim.. Yalanla dolanla işim olmaz.. Ben ne kadar net bir insan isem karşımdakinin de öyle olmasını isterim..
Tuttuğunu koparan, kafasına koyduğunu yapan birisi olarak tanımlanıyorum aslında doğru bir tanım. Ancak onların sandığı gibi ultra bir hırs ile yapmıyorum aksine akışına bırakıyorum zevk alarak ilerliyorum o yolda. O yüzden bu şekilde söylemeleri tuhaf geliyor.
Hayır başkalarının beni tanımladığı kişiliğe uymam yani başkalarının ne dediğini pek umursamıyorum ve asla başkası beni o şekil düşünüyor diye onun düşündüğü şekil de olamam çünkü benim kendime özgü bir kişiliğim var bunu ister beğensinler ister beğenmesinler.
Evet, tam anlamıyla yansıtıyorum çünkü kişiliğimi. Her anlamda fikirlerimi, rahatsız olacağım şeyleri açık sözlülükle dile getiren biriyim. Buna rağmen kafasında belli kalıplara sokmak isteyen kişiler de yok değildir elbette.
Bu sitede karakterini ve duruşunu en takdir ettiğim üyelerden birisin. Herkes kendinden sorumlu boş ver.
Başkaları, kendimi onlara yansıttığım kadarıyla tanır beni. Benden içerdeki beni, benim gibi olan görür. O da gösterirsem😅
Bildiği 3-5 bilgiyle beni tanımlayan, tanımladığını zanneder.
Çünkü duvarlarımız konfor alanlarımız. Mağaramızda mutluyuz :)
Ne demiş Oğuz Atay?
"Beni bir gün unutacaksan, bir gün bırakıp gideceksen, boşuna yorma derdi; boş yere mağaramdan çıkarma beni. Alışkanlıklarımı özellikle yalnızlığa alışkanlığımı kaybettirme boşuna. Tedirgin etme beni."
Mağara falan deyince aklıma geldi. İyi ki şu copy paste olayı var he😃
Bana da mağara adamı diyenler olmuştu haha olabilir saygı duyarım :D
Şey kediler :D :D :D
"Kalabalık bir masada deseler ki 'bu masadan birisi katil' hiç düşünmem sana bakarım" diyor arkadaşlarım bana 🥲 oysaki ponçik bir kızım bence 🫠
Evet ponçik bir havan var :) Polis'e artık 112'den de ulaşılabiliyor değil mi? aklımda bulunsun :D
Evet ulaşabilirsin🔪 oldukça ponçik biriyim evet☺️
Tiffanysu haha
Ya çok güldüm buna aynen öyle kdjdkdkdkdkf
Beni tanımak mümkün değil ki her manada 😅
Yapmaz denileni yaparım, yapar denileni yapmaz.
O öyle değil dedikleri kişi oldum mesela😅
Bana trip atmaz, bana tavır almaz :P
Tam tersi mi olsun istiyorsun yani😅
Yarım kilo baklava diyorum bak :D
Uffff kahveleri hazır ediyorum😅
Akıllı insanın hali de başka oluyor hahah
Tişkirler 😌
Ben olduğum gibiyim, başkaları nasıl tanımlıyor bilemem. Herkes anladığı şekilde tanımlıyor olabilir.
Çok sakin ve mütevazı bir vibe veriyorsun reis
Teşekkür ederim üstadım
Anlattıkların, yalnız karşıdakinin anlayacağı kadardır. Kendini istediğin kadar anlat, karşıdaki nasıl anlamak isterse öylece görür.
Low IQ konusuna değindin sanırsam :)
Biraz önce öyle oldu karşıdakini doğru anlamak zeka gerektirir. 🙂
Yaniiiiiiiii dışardan bakıldığında nasıl duruyorum bilmiyorum ama bazılarının dediklerine uyuyorum bence
Hem azcık piskopat hem de sadık bir arkadaş gibi :D
Yha ajaja teşekkür ederim
Gerçekte sinirli bir insanım, onlar hep güler yüzlü bilir 🤭
Bence doğal bir insansın :D
Bir tarafım uyuyor ama benim bildiğim başka bir tarafım daha var
İnsanın kendine has bir tarafı kalmalı insanca :)
Güzel cümleymiş
Hayrını gör :D
Eyvallah😁
Kimse kimsenin ruhunu kendinden daha iyi bilemez 🌷
Kesinlikle çok haklısın
O esnada içimden gelen ses "sen öyle san"
ahahha
Kişiye göre tanıtırım kendimi. Herkese gerçek beni göstermem. Ederine göre herkes.
İki yüzlü gibi bir şey mi bu :)
Valla ne dersen? Hak etmeyen adama iyi yüzümü göstermem. Hak eden hakkını alır
Sanırsın kleopatra oldu başıma. Sezarın hakkını sezara :P
Benim yanımda klopatra benim yanımda halt etmiş şkvgkx
şimdi de biancaya dönüştü. Yüz sayısı artıyor :P
https://www.youtube.com/watch?v=GEb27AO9YSU
Benzemez kimse bana oğlum lbşhkx zorlama ablan taş taş şjc
aha şimdi de gizo oldu. yüzsüz diyecem kızacak :D
https://www.youtube.com/watch?v=G852_FWnu-4
Sana yansıttığım yüzüm önemli lgkc sen ona bak.
Kışkırtmaya da gelmiyor tamam tamam haha
😛😛
Gördükleri kadar sade onun haricinde tam olarak tanımlayamazlar
Sen adamsın ^^
Teşekkür ederim bilmukabele 👍🏻
Hayır uymuyorum. Başkalarının tanımlamaları genelde yanlış oluyor.
Hmmm. :) Tanımlarım bak şimdi :D
Kesinlikle hayır. Özellikle de stil tarz olarak asla tahmin edemiyorlar :D
Sende farklı bir vibe var. Aslında psiko manyak ama aslında çok duygusal biri gibi duruyorsun :D
karakterim ne kadar dingin ise tipim o kadar aykırı :D
Olduğum gibi görünmeyi tercih ettiğim için öyleyim kardeşim
Sen ediz abisin reis :)
Başkalarının beni kafalarında aslı olmayan tanımlamaları tamamen onların sorunu beni tanıyanın, bilenin doğru tanımlanmasına da şahit olan biriyim.
Tabikide hayır 😂😂ama olsun ben beni tanıyor sanmalarini seviyorum hoşuma gidiyor sonra bir bakar aaa tanımıyor muş😃😃şok etmeyi severim
Başkaları hiçbir zaman bizi sevmez menfaati için kendilerini bile satandır insanoğlu, onlardan kendiniz için iyi birşeyler söylemesini beklemeyin.
Başkalarının tanımı umurumda değil ki
Hayır yani en fazla ne diyebilirler ki :^^
Bana da kimseye yazmadığım halde gizli çapkın diyorlar napalım hahaha
Belki de sadece garibanız hehehe
Hiç uymuyorum şeytan gibi görünmeyi öğrendim melek olunca tepeme çıktılar
Başkalarının ne dediği umrumda olmaz ama uyuyorum diyebilirim kimse hakkımda kötü bir şey söylemez.
Aman bea ben uymam, kim uyarsa uysun umurumda değil..
Bir film fragmanı gibi ne olduğu az biraz belli ama, filmi izleyen netlik kazanır
Kimin tanımaladığına göre değişir
Tanımayan tanımlamaya kalkıyor genelde
Tanımayan beni tanımlamasın. 😂
Beni ne olarak tanımlıyorlar bilmiyorum.
Paradator olarak sanırsam reis. Ama para sorularına geldiğim zaman bana az veriyorsun diye küstüm :D
Verdiğin miktarlar İaşe bedelini kurtarmıyor reis yani aç aç gidip geliyoz :D
Hahahaha sabırsızlıklan bekliyorum :D
Hahhaha hemen geliyorum :D
Açıklamada gerekeni yazmışsınız zaten ✌🏻😇
E Bu ben ama :D
Biraz da ben 😃
:D :D :D
Gerçekten tanıyanlar genelde doğru tanımlıyor
Genelde hayır
Ne demek hayır. Şimdi senin inanılmaz bir gücün ve sevgin de yok mu?
:D :D :D
Kısmen uyuyor
Çünkü sen içi dışı bir insansın erkanım :)
Katılıyorum sana
Katıl bana hayatı yaşa :D
Bazılarının.
Mesela?
Hayır
Hayır.
Hayır
Pek değil.
Hayır
Hayır uymuyorum
hayor
evet