İnsanlar genelde egolu olmadıklarını iddia ederler ama bu ne kadar doğru? Siz egolumusunuz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 5,5b cevap paylaştı.
1 yılEvet bildiğim konularda egoistlik yaparım. Çünkü bilmediği konularda insanların ne kadar vahşileştiğini gördükçe hakkım olduğunu düşünüyorum... Adam hem yanlış biliyor hem bileni karalıyor. Böylelerine Tanrı gibi ego yaparım. Normalde ponçiğimdir.
028 Yorumla- 1 yıl
Mesela kendimi iyi tanıyorum. Bu soru da belki farkında olmadığımı düşündüğün için sorduğun bir soru. Olayları güzel okurum. Bildiğini sandığın bir konudur belki de bilmiyorsundur ucu açık bir durum. Ben ucu açık lmayan şeylerden bahsediyorum. örneğin Mal satışı yapıyoruz faturasını ben kesiyorum. x 5 dolara sattığımızı iddia ediyor ben de hayır faturasını ben kestim 9 dolar diyorum. Yok olmaz da Allah bilir o işte ne var da sen yalnış biliyorsun falan . Gibi çıkışları olur. Ya da ben hangi firmaya ne akdar borcum olduğunu çok iyi biliyorum. Patron gelip şuna şu kadar borcumuz varmış iyi ce bir bakarmısın dediğinde hayır o rakamı size kim verdiyse ona söyleyin iyice bir baksın derim. İşimi iyi yaparım doğrulugundan emin olduğum şeyin bile sağlamasını mutlaka yaparım gibi gibi. Ben kick box yapmışım 6 sene adam hayatında spora yazılmamış bana nasıl tekme atılacağını öğretip tartışıyor mesela. Güzelce anlatırım ama baktım bilmişlik ypaıyorsa laflarımla yerin dibine sokarım gibi gibi kanks.
- 1 yıl
Sen ne tavsiye edersen et kanks toxic adam hep toxictir. Asla değişmezler. Bak etrafında çok aklı selim olduğunu düşündüğün insanlar var. Bunlar aslında ahmaktır. Özellikle hayata küskün olanlar. Ne kadar saçmaladıklarını asla göremezler. Aslında bu kişiler ile arkadaşlığını bitirmen ya da söylediği herhangi bir çelişkili muhabbete karışmaman gerekir. Benim çevremde bir tane narsist var. Bak bir konu konusuyorsun mesela diyor ki o iş öyle değil. Hayır öyle sen su an öyle olmamasını umarak saçmalıyorsun ben ise bu işin kuralının bu olduğunu biliyorum diyorum. Yok öyle bir şey diyor. Telefonlarımızı koyuyorum masanın üstüne istediğini ara istersen 10 kişi ara 2 si öyle değil derse kabulum diyorum. Aramam diyor aramıyor. Peki kafede istediğine soralım ben sorayım istermisin diyorum. Ne sorcam der. Oğlum yalnış biliyorsun çünkü bak sor herkes bilir diyorsun herkes beni ilgilendirmez der. Öldürsen de bir şey değişmez yani. Bu tarz adamlara eyvvallahım ya da geri adımım yok :D
- 1 yıl
Hayatında bazı şeyler yoluna girerse düzelme eğiliminde oluyor. Ama yine bir şeyler berbat olduğunda eski haline dönüyyor. Benim gözlemlediğim kadarıyla hayata karşı kopuk hisleri olanlar böyle. İsyankar ffazlaca üzüntülü kişiler. Örnek bu arkadaşın manitası varken melek oluyor. Manitası yoksa şeytan :) Kendin için mi soruyorsun? Herkesin karakteri ve zihni farklıdır. Bir kaç tavsiye verebilirim ama kişiyi bilmeden tanımadan ne söylersem boş.
- 1 yıl
Aynen öyle. Ben defalarca çektim kenara konuştum. Baj anlıyorum hayatın kötü bok gibi eyw. Elimizden ne geliyorsa yapalım. Ama şu huylarını bırak. Bak dalga geçiyor insanlar arkandan falan . Yok bir etkisi yok. Arkadaşlığımı kestim (30 senedir arkadaşız) bir etkisi olmadı. Babasının cenazesinde barıştım. Bak dedim senin hayatının şekline göre davranabileceğin birisi değilim ben. Sen mutluysan bende hissediyorum sen mutsuzsan bende hissediyorum arkadaşlık dostluk böyle bir şey değil. Ne yapıyım kız arkadaşın yokken ben mi veriyim sana falan . neler neler konusuldu da olmuyor. Bak bir başkasını örnekliyeyim. İkimizin de çakmağı aynı marka aynı renk. Denk geldi. Cafe de oturduk sonra bu çakmağını kaybetti bana nasıl küfürler ediyor. Sen çaldın dimi çakmağımı ver diye. Yok dedim vallahi benim. Yok diyor sen seninkini kaybedip benimkini aldın. ( kafada ki kötücülüğe bakar mısın? Ben çakmağımı kaybetsem de seninkini neden alayım? 9 Hayır kardşeim benim çakmağım bak cebimden hiç çıkarmadım ikimizinki aynı bkarışıklık olmasın diye falan . Bu muhabbetin üzerine 2 saat daha oturduk ve neredeyse yumruk yumruğa gireceğiz duruyor duruyor çemkiriyor laf söylüyor küfür ediyor. Bende sen kafayı yemişsin ya bak çakmak bir yerlerden çıkar rezil olursunç. Bana değil sadece 6 kişi oturuyorzu şurda falan diyorum yok. En son tam kalktık arkadaşlardan bir tanesi böyle yaptı çakmağını en basından beri ben aldım şimdi özür dile bu çocuktan. Ne özür dileyecem diyor. Çakmağı sen aldıysan sen özür dilemelisin. Oğlum sen salkmısın 2 saattir bana küfür ediyorsun diş gösteriyorsun özür dilemiyecekmisin diyorum. Ben ne dileyecem bu saklamış çakmağı o dilemeli diyor. Ve çok ciddi. Gün gheçti 2-3 gün sonra buluştuk hala aynı mı düşünüyorsun diyorum benim zerre suçum yok diyor. Bu çocukta isyankar sevgilisinden ayrı 1 aydır :D Yoksa ne çakmağı arabanı ver desem verir. ben geri götürene kadar da istemez. Hangi tipler bunlar profil oluştur diye söylüyorum.
- 1 yıl
Heh işte en başa geliyoruz. Gerçekten kendimi iyi tanıyorum. Sorguluyorum sürekli. Acaba diyorum ben mi haksızım? SOruyorum ya ahmet mehmet her neyse surada söyle yaptık ama ben haksızdım sanki. Yok diyor. Kendi eksi artılarımı bilirim. Bugune kadar yapamayacağım hiç bir şeyi yapabileceğimi iddia etmedim. Yapabileceğim bir şeyi de yapamazlık etmedim. Kişi kendini tanımalı, kültürlenmeli, hayatı kendi yaşadığı şehir, ırk ülkeden ibaret sanmamalı. Ailen ile böyle saçmalıklar yaşıyorsan onlar sein her türlü çeker ama dışarıya karşı farklıdır falan . Bir sürü şey. İnsan kendini iyice bir tanımalı. Ben bu arkadaşlarıma önerme olarak kafanıza bir tane kamera takın mikrofonlu böyle bir gününüzü analiz edin derim. Hatta sırf bu yüzden telefonumda ses kaydı var. Bir şey konusuyorum mesela karşımda ki hayır öyle demein diyor hemen açıp bakıyorum demişim. Ve yanılmıyorum %95 isabetliyim. Belki daha fazla gibi gibi. Bazı şeyler sabit değildir daha karmaşıktır ve bazen herşeyden birazcık gerekir... Kötü huylarımın da farkındayım iyilerin d...
- 1 yıl
Mesela ben sendede ego demeyim ama biraz farkındalığında eksiklik görüyorum. Çünkü insanı çok fazla önemsiyorsun gibi geldi bana ama insan dediğin canlı düşüncelerinin ürünüdür ve böyle olduğu içinde çok büyütülmemesi gerekir. Peki sana sorayım sence ben egolu birimiyimdir konuştuğumuz kadarıyla? ya da nasıl birisiyim genel olarak?
- 1 yıl
Bazı konularda okuyup bilgi edinip teoride de böyle olmasını bekleyen birisisin. Hiç bir şey okuduğu ya da düşündüğün gibi değil reelde. 30 senelik arkadaşlarım hakkında fazla ciddiye alıyorsun denmez mesela. Önemsediğin insanı ciddiye alırsın. Onun harici hiç takmadığım insan benzeri şeyleri yağarsa zaten dayak yer. Onlara öyle beni kırıyorsun bak yaptığın ayıp demem. Ama öğrenime açıksın. Mesela bana sorduğun sorulardan hem cevap arayıp hem de beni deneysel olarak gözlemliyorsun. Farkındayım.
- 1 yıl
Evet mesela anneni babanı bile çok büyütmemelisin gözünde çünkü insan. Yani aslında yaşadığımız bu duygular hisler bizim zannettiğimiz gibi gerçek değiller. Hissediyor olmamız onların kesin şeyler olduğu anlamına gelmez çünkü bunlar değişen şeylerdir. İnançlar bizi böyle yapıyor ve inançlar bizim nasıl düşündüğümüzle ilgili şeylerdir. O yüzden insanlar robot gibidir benim gözümde.
- 1 yıl
İnançlar dediğin gibi yapmaz ama inançsızlık senin düşündüğün şeyleri yapar. Fiziksel his harici kalpten hissetmek denen şeyler de var. Telekinezi yapabiliyorum. Ama istediğimde değil gerçekten öyle hissettiğim anları ayarlayamıyorum ama dünyanın öbür ucundan istediğim kişiye dokunabiliyor ve benimle iletişime geçmesini sağlayabiliyorum. Bunun açıklaması olmaz. Ayrıca istersen yorumlarıma bakabilirsin her gün papağan gibi tekrarlarım insanları gözünüzde büyütmeyin aşağılık yaratıklardır diye. Her insanın içinde kötülük vardır. İyi yoktur yeteri kadar şanslara sahip olamayıp düzene uymaya çalışanlar vardır falan diye. İnsana gereken değeri vermeseydi birileri bugün pc den birbirimize bu şeyleri bile yazamazdık. İnsanlığı sevmemekle insan gibi yaşamaya çalışmak arasında fark vardır... Örneğin çocuklardan nefret ederim. Ama her hangi bir çocuğa muhtemelen anne babasından daha iyi davranırım. Tercihen sevmem ve istemem bu hali hazırda olanı zorbalamam anlamına gelmez...
- 1 yıl
Gerçeklik nedir? insan oğlunun kendince belirlediği, kendince anlamlandırdığı bir kelimedir. Yine insan oğlu kendi belirlediği harfler ile oluşturur bu kelimeyi. Dolayısıyla senin benim bildiğim gerçekliğin ne olduğundan bile emin olamayız. Zihnimizin algıladığı kadarını biliriz. Şu an okuduğun bütün kelimelere anlam yükleyen sen değil misin? Öyle ise neyin doğru neyin yalnış olduğunu nasıl bilebilirsin ki? Bazı şeyler komplikedir. İnanamamakta bir inanış şekli değilmidir? İnanmamayı tercih etmek? Bazı şeyleri hissederek ancak anlayabilirsin yine de bu hissettiklerinin doğru hşeyler olduğu anlamına gelmez.
- 1 yıl
Maddeler üzerinde zihin yoluyla etkileşim kurma, telepatinin maddesel yanı. Ben telepatiyi daha iyi yapabiliyorum. Ya da hayatımın bazı dönemleri yaptım. Bunu söylemek nebeni senin gözünde yüceleştiri ne benim söylediğim şey yalansa değerimden bir şey kaybettirir. Deneyimimi paylaşıyorum. Mesela dünyanın 4 bir yanında aşık olduğum kızlar bana açılıp aşkını ilan etti. Bunlar hislerle mümkün olan şeyler. Karşındakine de hissettirirsin. Yöntemini bilmiyorum ama o yanma hissi oluşunca anlıyor insan... Bazı şeyler bizim anlayabileceğimiz şeylerin ötesinde. Ya da bunu anlamlandıranlar var ama biz onlara ulaşamıyoruz...
- 1 yıl
İnsanların birbirlerini anlayabileceğine inanmıyorum mesela.
- 1 yıl
İnanç bir yoldur. Bağ kurman için gereken bir yol. Ben bunu şöyle simgeleyebilirim. Bir yerde priz var. Ve senin kafana bağlı bir kablo uçu da prize sokup enerji almana yarıyor. İnanç o prize giden kablodur. İnanırsan bşaarırsın. İnanırsan o yönde harekete geçersin. Dinlerde taoizim de meditasyon da inançsızlıkta hepsi aynı kaynağa gider ve bir şekilde geri dönüşü olur. Sen inanarak daha fazla bağ kurar va o yolda ilerlemeyi daha kolaylaştırırsın... Ben böyle görüyorum.
- 1 yıl
Elbette değiştirebilirim. Yine de yukarıdakiyle aynıdır cevabım. İnanarak bir enerji ortaya çıkarırsın. İnanmayarakta bir enerji ortaya çıkarırsın. Ve bu doğrultuda hareket edersin. İnsanların birbirlerii anlayabileceğine inanırsam bunun yaşantıma etkileri olacaktır. Eğer tesini düşünürsem bu sefer o yönde etkileri olacaktır. Yani bunu şuraya bağlayacak olursan, e neden dinlere inanıyoruz? Yine söylüyorum o ortaya çıkardığın enerji aynı kaynağa gider. Bilimsel olarak etki tepki meselesi ve etki olmadan tepkimenin olmayacağı gerçeği.
- 1 yıl
Anlatamadım galiba. Şöyle söylüyebilirim. Kendisi karamsar olup içe dönük yaşayan birisini mi sürekli klupte dans ederken görürsün? Yoksa neşeli hayatı seven birisini mi? Sen kötümser olmayı seçersen o kulupte dans etmeyen kişi olacaksın büyük ihtimalle. Ama diğerini seçip o şekilde bir inanış seçersen okulupte dans eden kişisindir. Bir şeyi düşünmeden hayal etmeden istemeden sahip olamazsın. İnanç sana bunu getirir. Bugün dinler yok Tanrı yalan diye kanıtlarsan herkese her köşede birileri birilerini ziker. Diyeceksin ki hah işte bu bende dine inananları böyle olmakla itham ediyorum. Ama durum böyle de değil. İnanarak bunu sağlıyorsan, ilaç aldığını zannedip placebo etkisini zihnine yutturabiliyorsan. Öldükten sonra da hayalini kurduğun o cennete gitmeyeceğini nereden bilebilirsin? Öyle hissettikten sonra gitmenin bir mantığı var mı? Rüyaların gibi düşün. Neyse cidden akrmaşık konular bir yandan çalısırken bir yandan da yazma ya çalışıyorum sana. Muhtemelen aklımdan geçen her cümleyi yazıya dökmüyor eksik yazıyorumdur. D Benden bugüğnlük bu kadar son dokunuşlarımı yapıp paydos edeceğim. İş yeri harici KS ye girmiyorum. Şİmdilik iyi akşamlar. Ama sormak istediklerin olursa yarın siteye girrdiğimde cevaplarım mutlaka. Hoş sohbet için teşekkürler...
- 1 yıl
Sohbetin için teşekkür ederim güzel fikir alışverişi oldu ama inançlar kontrol edilemezde iddialıyım ve insan bu yüzden sadece gözlemler yani bilinç dediğimiz şeyiz ama olan biten her şey bizimle alakalı değildir çünkü bedenimiz sürekli çalışır biz uyurken bile ama bizim burada kontrolümüz yoktur. İşte herşeyde böyledir inanç bile o yüzden aslında bana göre neredeyse her şey boştur çünkü dünyaya atıldık ve en önemlisi bunu biz yapmadık. Sağlıcakla 🖐️
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
5Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 210,1b cevap paylaştı.
u 1 yılHayır düşünmüyorum.
00 Yorumla
1 yılHiçbir şeyimle hava atmayı sevmem. Bilen beni kötü, yeteneksiz, cahil bilsin. Ansızın yanılacaktır zaten.
07 Yorumla- 1 yıl
Etrafımda hava atıp kendini rezil eden, ukala ve kibirli egoistleri görüp onlara benzemek istemememle ilgili muhtemelen. Yetiştirilme ve şımartılmama da buna katkı sağlıyor.
- 1 yıl
Yetiştirilme ve çevreyi gözlem %50 %50 diyelim. Yarısı benim elimde yani.
- 1 yıl
Evet
- Kişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılSemaptik birisi olduğumu söylerler çevremdeki insanlar. Egolu olduğuma dair bir yorum almadım.
05 Yorumla- 1 yıl
Allah vermeyince olmuyor ne diyelim.
- 1 yıl
Evet genellikle iyi niyetimi kullanmaya çalışıyorlar.
Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Değilim. Mütevaziyim aksine.
014 Yorumla
1 yılHayır düşünmüyorum
01 Yorumla
1 yılHayirr
01 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?