Size mutluluk veren şey nedir? Anlık değil ama genel bir mutluluk.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Geçen senelerde hiçbir şey bana mutluluk vermiyordu. Ama hayatta mutlu olmak için bi amaç aramak saçma geldi. Yani doğan güneşten, yüzüme vuran rüzgardan bile mutlu olmam gerekiyor diye düşünmeye başladım. Hayatta biriciğim ve kendime göre bir yolum var herkeste olduğu gibi. İleride geçmişe baktığımda mutsuzluklarla dolu bi hayat geçirdiğimi düşünmek istemiyorum. Genel olarak huzurlu ve şükreden bi yapıya sahip olmaya çalışıyorum🌸
13 Yorumla- 1 yıl
En güzeli
- 1 yıl
❤️❤️🌸
En İyi Cevaplar
Kişilik & Karakter konusunda 761 cevap paylaştı. Aslında bize hep bir şeyinler en iyisi seçilmesi baskısı mutsuzluk olarak geri dönüyor. En basit yaşamsal fonksiyonlar olsa bence çok daha mutlu olabiliriz. Eskiden fakirdik ama mutlu idik neden hep o olsun bu olsun yoktu. Yokluk insanları elindeki ile mutlu edebiliyordu diye düşünüyorum. Gerçi çok mutlu olduğum söylenemez allah cümlemize sağlık sıhhat versin 🙏
11 Yorumla- 1 yıl
Amin
- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılÇünkü mutluluğu insanlar sürekli dışarıda deniyor. Deneye deneye deneme tahtasına dönüştü insanlar.
Oysa bir insan bütün bu sorunlardan kurtulduktan sonra, kendi yalnızlığında huzuru yakalayabiliyor.
Bir çok ilişkiden yara alarak çıkan insanları izleyin burada, yalnız kalmanın keyfini çıkarıyorlar.
Genel sorun dışarıda, iç huzur içeride.
19 Yorumla- 1 yıl
Yalnızlık Allah'a mahsus diye bir laf vardır. İnsan ara sıra kafa dinlemek için yalnızlığı sever ama sürekli yalnızlığı sevmek normal değil bence. Sadece ilişki olarak bakma. İnsan aile de olsa arkadaş da olsa kendisini anlayacak, dinleyecek, yanında olacak kişilere ihtiyaç duyar. Çünkü insan sosyal bir varlıktır
- 1 yıl
Sürekli yalnızlıktan bahsetmedim. Elbette ki komple insansız yaşayalım demiyorum. Seçici olmak gerektiğine burada vurgulayabilirim. Seçici net değişmeyen kurallarla insanları hayatımıza alabiliriz. Canımızı sıkan varlıkları bizde tutmanın faydası olmadığını açıkladım.
- 1 yıl
Seçici olduğumuz için yalnız değil miyiz zaten...
- 1 yıl
Kısmen hayır.
- 1 yıl
Neden peki? İnsan seçici olmasa yalniz olmaz ki. İlla birilerini yanında toplar. Zor bir şey değil. Asıl mesele kaliteli insanları bulmak
- 1 yıl
Zamanında gerçekleşmiş seçimsizlikler bizi yalnızlığa da itebilir. Artık gına geldi gibisinden. Yani sana bu kararı aldıran daha önce yanında olanlar.
- 1 yıl
Elbette onların da etkisi oluyor zaten
- 1 yıl
Teşekkür ederim 🙂
- 1 yıl
Rica ederim :)
- Kişilik & Karakter konusunda 12,9b cevap paylaştı.
1 yılşükür etmeyi bilmemekten
11 Yorumla- 1 yıl
Haklısın
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
21Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 207,5b cevap paylaştı.
u 1 yılmutsuz eden bir şey vardır
10 Yorumla
1 yılBunun sebebini çok araştırıp, irdeledim. Çünkü biz mutluluğu bir sonuç olarak görüyoruz. İyi bir işim olunca mutlu olcam, param olursa mutlu olcam tarzında. Bunlara sahip olunca mutlu daimi mutlu olmuyoruz.
Sebebi ise mutluluğu kendi içimizde aramak yerine, bizi mutlu edeceğimizi sandığımız şeyler peşinde koşarak harcıyoruz.
Halbuki mutluluk bir duygudur. İnsanın kendi içerisinde olan bir duygu. Kendiyle iyi geçinen insan daha mutludur.17 Yorumla- 1 yıl
Haklısın. Bir de mutluluk bir sonuç değil bir süreç aslında. Süreçten keyif almak mutluluk getiriyor sanırım. Sonuç odaklı olmak insanı mutsuz ediyor
- 1 yıl
Bide mesela biz insanlar mutluluğu tek bir olayla bağdaştırıyoruz.
Param olursa mutlu olurum. Evlenince mutlu olurum tarzında...
Ama günün sonunda parası olanlar da mutsuz, evli olanlarda mutsuz. Bunlar tek başına yeterli değil mutluluk için.
Para tek başına mutlu etmez: Para varsa mutlu olabileceğin imkanlar artar. İhtiyaç sahiplerine yardım eder, çocukları sevindirirsin.
Ama o parayı mutsuzluk içinde kullanabilirsin. Kötü işlerde, insanlara zarar verecek işlerde de kullanabilirsin.
Aynı şekilde tek başına evlilik de mutlu etmez. Eşine sevgi duygusunu verip çocuklarınla bir arada olmak varsa mutlu eder.
Yani mutluluk aslında parada ya da evlilikte değilmiş. Onu nasıl değerlendirdiğimizle ilgiliymiş.
Mutluluğu oluşturan bizleriz. İç dünyamızın yansıması mutluluğu oluşturuyor.
Bide mutluluğun yolunun sevgiden geçtiğine inanıyorum. İnsan sevgisi, Allah sevgisi, çocuk sevgisi. Çünkü sevgi duygusu varsa insan istese de istemesede mutlu oluyor.
- 1 yıl
Tam olarak aynı şeyi düşünüyoruz. Teşekkür ederim yorumun için
- 1 yıl
Unutmazsam eig seçicem
- 1 yıl
Ama işte gel gör bunu uygulayamıyoruz 😂
- 1 yıl
Demi keşke tam olarak uygulayabilsek her şey çok daha güzel olurdu :)
- 1 yıl
Maalesef :/
Genel olarak insanlara ve hayvanlara yardım etmeyi seven biriyim. Dışarı çıkarsam gözüm hep engelli yardıma muhtaç veya çocuk olarak çalışanlar da. Hiçbir çocuk bence oyun oynama yaşında peçete su satmamalı. O çocukların yüzündeki gülümsemeyi sağlamak veya birisine yardım edip hayır duasını almak beni çok mutlu ediyor
110 Yorumla- 1 yıl
Evet haklısın. Ben şahsen kendimden ödün vermemeyi öğreneli çok oldu. O konuda bir sorunum yok. Ama bilmiyorum içimde bir yerlerde bir şeyler eksik gibi geliyor
- 1 yıl
Boşluk hissi
- 1 yıl
Teşekkür ederim sağ ol. Öyle belli bir şey yok aslında. Genel
- 1 yıl
Arada bir sahile gidiyordum simdi yorgun oluyorum ona da pek vakit ayıramıyorum. Biraz da üşengeçlik
- 1 yıl
🤷🏻♀️
Belki çevresinde ya da yaşadığı dünyada gerçek anlamda mutluluğu bulunmamış olabilir. Bazen bir sürü para içinde bile insanların mutsuz olduğunu duyuyorum.
12 Yorumla- 1 yıl
Mutluluk tek başına parayla ilgili değil ki zaten
- 1 yıl
Mutluluk inancımıza bağlı İstediklerimiz olsada olmasada nasib kısmet diyebilmek Herşeyin Allah'tan geldiğini bilmek Ahiretimizi öncelik tutmak
Mutsuzluğun birçok sebepleri vardır. Bu durum kişiden kişiye de değişir. Sonuçta herkesin yaşam tarzı ve hayata bakışı farklıdır. Bazen anlık mutsuz olabiliriz bazen de uzun süre boyunca devam eder. Uzun süre mutsuz olan kişilerin geçmişte yaşadığı olumsuzluklar ve çevre yapısıyla kaynaklanabilir. Yine de olay tamamen kişinin manevi durumu ve bakış tarzıyla çözüleceğine inanıyorum. Çünkü insan kendi içinde büyük bir alemdir ve alemi renklendirmek ve karartmak kişinin elindedir.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,7b cevap paylaştı. Bilmiyorum açıkçası maddi olarak daha rahat olsan mutlu olacağımı düşünüyorum ama ne kadar olurum oda belli değil ama sanırım sevdiğin insanlarla birlikte olmak ve onlarla vakit geçirebilmek genel olarak mutlu edebilir insanı
17 Yorumla- 1 yıl
Para, para kaynaklı mutsuzluğu giderir belki ama mutlu etmez
- 1 yıl
Ben de bilmiyorum işte
- 1 yıl
Keşke bilsem
- 1 yıl
Teşekkürler
- Kişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı.
1 yılYaşama dair umutlardır, yeni hevesler ve merak uyandıran herşeydir. Amaçlarımıza hedeflerimize giden yolda yaşanılan zorluklarla severek mücadele etmektir. Sahip olduklarımıza şükretmek sahip olmadıklarımıza kanaat etmektir. Yaşama dair hiç bir umut heves yoksa, hedeflerimiz yoksa mutlu da olamayız. Yaşama sevincimizi artıracak her eylem mutluluk getirir kısaca.
10 Yorumla Her şeyin yolunda olup olmaması ve beklentilerin mutluluğu etkiler. Hayattan istediğin şeylerin olmaması mutsuz eder. Beni mutlu eden şey her şey üzerinde kontrolüm olması nasıl mutlu olacağımı seçebiliyorum bu şekilde.
13 Yorumla- 1 yıl
Her şey yolunda giderken peki?
- 1 yıl
Belirsizlik herkesin hayatında yok mu ki? Bir eksiklik de var bence ama ne olduğunu bilmiyorum
1 yılİnsanlar çeşitli nedenlerden dolayı mutlu olamayabilir. Geçmişte yaşanan travmalar, olumsuz düşünce yapıları, toplumsal baskılar ve kişisel hedeflerin gerçekleşmemesi gibi faktörler boşluk hissine yol açabilir. Bazen insanlar, hayatta anlam ve amaç bulamadıkları için de kendilerini mutsuz hissederler.
Benim için genel mutluluk, anlamlı ilişkiler kurmak, insanlara yardımcı olmak ve sürekli olarak kendimi geliştirmekten geliyor. Doğayla iç içe olmak ve kitap okumak da huzur verici.10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 9,9b cevap paylaştı. Mutluluğu çok uzaklarda, zorda aradigindan. Içsel psikoloji bozuk olduğunda. Bir seylerin eksikliği bu duygu halini ya da hayatında normal gitmeyen bir şeyler olduğundan.
15 Yorumla- 1 yıl
Bir şeyler eksik sanki ama ne bilmiyorum
- 1 yıl
Kaç yaşına geldim yaa daha neyi bulucam ki
- 1 yıl
🤷🏻♀️
1 yılVicdan muhasebesinde eksiği vardır. İçinde bitiremediği, bir hatam olmadı ki kesinliği olmadığı yarım kalmış konular ona huzur vermez
13 Yorumla- 1 yıl
Vicdanımı sızlatan bir şey yok aslında
- 1 yıl
Zerre şüphe duyduüun bir şey bile varsa rahat edemezsin. Sonuçta ölümlü dünya hiçbirimiz kusursuz değiliz yanlış kararlarımız oluyor illa ki
- 1 yıl
Evet haklısın o konuda
1 yılBence mutluluk andadır çocuklar neden bu kadar mutlu çünkü hep andalar kaygı yok yârını düşünmekten bugunu kaçırıyoruz
11 Yorumla- 1 yıl
Evet doğru
Kişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı. Zaman zaman insan boşluğa da düşer, çabalar da çıkmak için, sessizleşir de, hüzünlenir de... Hayatın durakları bunlar. Biraz kalıp yola devam etmeyi bilmeli.
Hayat, her şeye rağmen devam ediyor.10 Yorumla
1 yılYanlış kişilerle verdiğimiz doğru kararlardan olabilir
110 Yorumla- 1 yıl
Nasıl yani
- 1 yıl
Yanlış kişilerle yol aldığımız için 🙄
- 1 yıl
Anladım. Doğru seçimler yapmak lazım
- 1 yıl
Her ne kadar doğru seçim yaparsan yap olmayınca olmuyor
- 1 yıl
O zaman hayırlısı olsun diyelim
- 1 yıl
Bundan başka diyecek birseyimiz de yok ki zaten
- 1 yıl
Öyle
- 1 yıl
maalesef
- 1 yıl
🤷🏻♀️
- 1 yıl
:):)
Kişilik & Karakter konusunda 716 cevap paylaştı. Genel mutluluk diye bir şey olmaz öncelikle. Huzurdur o.
11 Yorumla- 1 yıl
O zaman huzur diyelim
Harekete geçmiyordur, geçse olur bence... Başkalarını mutlu ederekte mutlu olunuur
110 Yorumla- 1 yıl
Evet o da bir seçenek. Ama bu anlık mutluluk verir gibi sanki. Sürdürülebilir mutluluk verir mi
- 1 yıl
Aynı kişiden bıkmamak derken? Anlamadım
- 1 yıl
Sevmeye değecek ve değerince seni sevecek bir insan olduktan sonra ondan neden bıkasın ki zaten? O insan doğru insandır. Sonsuza kadar onunla olmak istersin.
- 1 yıl
Artık onu da onlar düşünsün ben henüz evli değilim
- 1 yıl
:)
- Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılKaygı. İnsanı mutsuz eden şey kaygıdır. Ne için kaygılandığı değişir..
11 Yorumla- 1 yıl
Haklı olabilirsin
Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı. İyi bir insan olduğunu bilmek, kendini daha iyi olmak için geliştirmek bu yeterince iyi bir mutluluk kaynağı
10 Yorumlaİhtiyaçlar sonsuzdur. Dünya ve isteklere dalınca mutsuzluk başlar
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılİşte onu bilebilsek sorun kalmaz. Bilemiyoruz ne yazıkki.
10 Yorumla
1 yılKalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur
21 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle
1 yılİnsanlar mutluluğu elde etmek istediği edemediği şeylere bağlıyor ama mutluluk inancımıza bağlı olsada olmasada nasib demek
10 Yorumla
1 yılYalnızlıktan olabilir
13 Yorumla- 1 yıl
Kalabalıklar içinde yalnız olmaksa eğer olabilir evet
- 1 yıl
Hem kalabalık hem sakin olam hep yalnızlıktan bahsediyorum
- 1 yıl
Yok öyle değilim
1 yılİstediğini yaşayamadığı için.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılKuran ikumak ve sahilde yurumek
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 16,2b cevap paylaştı. Yari olmaması, yarım olması.
10 YorumlaRutinlerini değiştir
17 Yorumla- 1 yıl
Benim hayatımız bizzat kendisi rutin değil zaten
- 1 yıl
Kendimi dinleyince daha kötü oluyor 😂
- 1 yıl
Yok işte ben kendimi unutmuyorum. Aksine arada bir unutmak istiyorum ki kafam dağılsın. Çok düşünmek de yoruyor çünkü insanı
- 1 yıl
İşte o yüzden kendini dinlememek lazım diyorum zaten
Gizli Üye(25-29)1 yılKavga etmeye ihtiyacı oldugu icin birinden iyi bi sinir cikarman gerek
01 Yorumla- 1 yıl
Hiç öyle bir derdim yok
Sürekli mutlu olmayı istemek aptallıktır
03 Yorumla- 1 yıl
Sürekli mutluluk olmaz zaten. Söylediğim şey sürekli mutsuzluk
- 1 yıl
Bilmem olabilir
Gizli Üye(45 üstü)1 yılAllaha iman ve güven
10 Yorumla
1 yıllütfen ona söyler misin
08 Yorumla- 1 yıl
Ne?
- 1 yıl
hesabında hafız adlı bir kullanıcı var ona söyler misin bana yazsın onla sohbet ediyorduk zaten tanır beni
- 1 yıl
Tanıyorsa takip isteği gönder görür. Bana niye söylüyorsun ki
- 1 yıl
senin arkadaşın rica ediyorum bu hesabım farklı diğer hesaptan konuşmuştuk hatta senle de konuşmuştuk
- 1 yıl
@haafizz
- 1 yıl
@haafizz bi bana ulaşır mısın
- 1 yıl
@haafizz bi yazar mısın lütfen adım gibi eminim tanıyacaksın
Kişilik & Karakter konusunda 5,3b cevap paylaştı. Kişiye göre değişir
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılşükürsüzlük
11 Yorumla- 1 yıl
Evet haklısın
Devamını Gör(18)