Geçmiş tecrübelerime dayanarak kimseye tam anlamıyla güvenemiyorum. Güven problemini aşmanın bir yolu var mı?

Geçmiş tecrübelerime dayanarak kimseye tam anlamıyla güvenemiyorum. Güven problemini aşmanın bir yolu var mı?
Ben güven problemi yaşamıyorum.
İlk tanıştığım zaman kişinin ağzından çıkanları inanırım.
Aksi ispatlanana kadar da benim için o kişi masumdur.
Bu konu hakkında sana şunu söyleyebilirim;
Güven problemini aşabilirsin eğer iyileşmek istiyirsan.
Kişisel gelişim kitapları okuyarak ilk adımları atabilirsin.
Baş edemiyorsan yardım alabilirsin.
Şöyle düşün;
Karşındaki gerçekten güvenilir bir insansa güven problemin yüzünden onu kaybedebilirsin.
Nereye kadar yalnız yaşayacaksın?
Bunu sadece aşk ilişkileri için söylemiyorum her türlü ilişkinde sorun yaşarsın.
Umarım iyi olursun...
Uzun uzun yazdığın için teşekkür ederim. Aşk'a inanmıyorum zaten aşk ilişkileri konusunda açmamıştım soruyu. Genel olarak mutlaka bir prüz çıkıyor ya da ben aşırı takıntı yapıyorum. İyileşmek istiyor muyum bilmiyorum. Sanırım yalnızlık cezbedici.
Rica ederim.
Önlem başka takıntı bambaşka bir olay.
Şimdi yalnızlıkla alakalı sorun yaşamazsın ama ileride mümkün.
Yaşın daha çok küçük insana her zaman ihtiyaç vardır hayatlarımızda.
Ben çözümünü bul derim
10 küsur yıldır yalnız yaşıyorum. Sanırım alıştım :) Denerim.
Merhaba,
Güven problemi değildir bu. İnsan evladı çiğ süt emmiş nankör her şey beklenir normaldir!
Rabbim harici hiç kimseye güvenmedim, güvenmiyorum!
Güvenin de boyutları vardır ancak insanlara güvenmem!
Az çok güven kırıntımı alabilirler fakat o kadar!
Bu bir problem değildir, aşmaya gerek yok!
Sigara sağlığa zararlı ama insanlar kadar zararlı değil. Sigaranın zararları belli fakat insanların ne yapacağı hiç belli değil. İnsana zarar insandan gelir!
Olması gereken budur, normaldir!
Elim ayağım tutuyor, elimden geleni yaparım dua ederim olursa olur hiçbir şey olmak zorunda değildir!
Çok haklısın teşekkürler.
Ricalar ve teşekkürler EyvAllah mutlu günler diliyorum
Tam anlamıyla güvenmek derken neyi kastediyorsun?
Her an biri arkamdan bir iş çevirecek gibi oluyor. Şizofrenik düşünceler bırakmıyor.
Bence asıl mesele senin neden başkalarına bu derece güvenme ihtiyacın var sorusu. Arkandan birisi iş çevirse yapabileceği maksimum şey seni biraz üzmek olur. Ama aşırı güvenirsen o üzüntü de büyür aynı derece de. Acaba benim güven anlayışım aşırı mı? diye bi sorgula bence
Sorguluyorum zaten de dilemma da kalan sonuçlara varıyorum genelde. Teşekkürler yorum için.
Youtube da bu konularla ilgili güzel videolar var tavsiye ederim. Bide tek başına aşamıyorsan profesyonel yardım almaktan çekinme. Sonuçta bu da ruhsal sağlık
Biri gelip kazanıcak başka yolu yok
Ne zaman baba ne zaman 😂😂
Cevap
7Cevap
Düzgün bir insan olunca güven geliyor bazı insanlar cidden güven kokuyorlar
Evet zamana bırakmaktır
Herkesin aynı olmadığını kabullenmek yeterli. Elmanın biri kurtlu çıktı diye tüm poşeti çöpe atmayız, diğerlerine de bakarız. Bu da öyle bir şey. Denemeli ve hepsi öyle gözüyle bakmamalı.
Geçmiş tecrübeler zaten güven problemi yaşatan öyle kötü insanlarla karşılaşıyorsun ki o insanlar yüzünden her insana karşı bir acaban oluyor bu aslında bazı durumlarda iyi oluyor ama bazen de çok diken üstündeymiş gibi hissettiriyor bakalım sonumuz ne olacak?
Tam birine güveneyim insanlar aynı değildir diyorum neden haksız cikarmak için çabalıyo ki karşımdaki cidden inanılmaz bunu aşmanın bi yolu yok
Kesinlikle katılıyorum...
Yok. O problem aşılmaz, gerçekten güven veren insanlar olduğunda onu zaten hissedersin ve kendiliğinden güven oluşur. İş her zaman bizde bitmiyor yani, onu diyen terapist veya motivasyoncu tayfaya bakmayın siz..
Var elbette. 5 parmağın 5 i de bir değil derler ve herkes tam güvenilir değildir huyunu bilip ona göre hareket et insanlara her şey daha güzel olur ders çıkararak yaşarsan bir gün inşallah güveneceğin birisi ile karşılaşırsın bile
Sadece insanlara bir şans vermek
İnsanlara veririm de kendime veremiyorum reis ")
Güvenimizi kırmanın yolunu bulan o kötü insanlar yüzünden güvenilir insanlara da güvenemez hale geldik. Tavsiyem güvenmeyi dene başka yolu yok.
Bence yok. Tamam herkes aynı olmayabilir yanlış kişiler karşımıza çıkmış olabilir ama yine de olmuyor aşılması zor hatta imkansız bence.
Gerçekten güvenilir bir insan gördüğünde güvenirsin. Guvenilmeyecek insanlara güvenmemek bir problem değil
Biri güvenini yikinca herkes onun gibi sanıyorsun ve bu kolay kolay geçmiyor maalesef
Biri olsa aşılabilir diye düşünüyorum.
Benim bu dediğim gibi oldu o beni bırakacak korkusuyla ben hzuuesuzluk ciakarip ayriliyorum çok kötü bir his
Evet genelde öyle oluyor. Kaybetme korkusu gidişleri tetikliyor.
Ya herkes bir değil tabi. Bazen risk almak, sonucunda da hayal kırıklığını yaşamayı göze almak gerek
Ancak güven verilirse güven duyulur. Hep söylerim bunu.
Çok zor. Güvenim sarsılırsa mümkün değil eskisi gibi güvenmem hatta hiç güvenmem
Bazı insanlara güvenip risk alarak.
Güvenmek biraz risk işidir.
Ya guvenceksin ya da guvenmiceksin bana göre ikiside sıkıntı pişmanlık oluyor
Hep yanilma payi birakmak lazim insanin kendisine saygisi icin
Bulursanız ipucu alırım 🤐
Bulursam, ipin hepsini veririm 🙏
Hele bi bulalım da, gerekirse iplik fabrikası kurarız.
Zaten kimseye tam olarak guvenmemek iyidir
En iyisi hiç güvenmemek..
Risk alarak güveni așabilirsin anca.
Güvensizlik sağlayan insanları hayatından çıkarmak
güvenmemeye devam et ama çaktırma
Hayır yok
Tamamen karşındakinde biter o
Ben aşamıyorum..
Yok.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?