İşine gelmediğinde sözünden vaz geçer misin, bu seni güvenilmez yalancı yapmaz mı?

Yalancıdır net bunun yumuşulatılarak işime gelmedi falan diye kıvırılması kişinin yalancı ve güvenilmez olduğu gerçeğini değiştirmez.
18 Eylül 2024
İşine gelmediğinde sözünden vaz geçer misin, bu seni güvenilmez yalancı yapmaz mı?

Yalancıdır net bunun yumuşulatılarak işime gelmedi falan diye kıvırılması kişinin yalancı ve güvenilmez olduğu gerçeğini değiştirmez.
18 Eylül 2024
İşine gelmeyince, çıkarlarının gerektirdiği biçimde verdiği sözden dönenlere güvenilmez, iletişim de kurulmaz, her an bir katakulli beklenir onlardan..
İşine gelmediğinde değil de , ortada önemli, makul sebepler varsa verilen sözden dönülmesi anlaşılır bir durum olur.
Tabi sözden kolay dönmekte, zor dönmek arasında ciddi bir fark var.
Birde verilen sözden nasıl dönüldüğü önemlidir. Zamaninda , uygun bir açıklama ve özürle dönülmesi karşı tarafı çok rahatsız etmez.
Düşünerek söz versin o zaman
İstisnai drumalar sayılamaz
Bunu hep yapanlar var
Evet aynen ondanlar
Kesinlikle öyle.. Bir duruşu olmalı insanın.. Prensiplerinin tersi bir durum olunca, kim olursa olsun tepkisini göstermeli ama görüyoruz ki hırsızlık yapan iki kişiye de aynı muamele gösterilmiyor.. Çünkü dansöz gibi karakterleri var..
Evet insanın duruşu karekteri olmalı dansöz gibi kıvırmayı bıraksın bu cümleyi kurarken bile dansözlere hakeret oluyor bence..
teşekkür ederim..
Rica ederim..
Kesinlikle güvenilmezdir ama bence yalancı değil tersine dürüsttür. En başında kendisine güvenilmemesi gerektiğini kendi ağzıyla söylüyor sonuçta.
Cevap
19Cevap
Söz verdiysek, söz almışızdır. Karşımdaki sözünde durduğu müddetçe ben de dururum. Gerisi hep misilleme
Evet yalancı ve güvenilmezdir.
bazende öyle olmak gerekir hayata her zaman beli sınırda ilerlemiyoruz bazen gerçekten engel diyebiliceğimiz şeyler çıkabiliyor bu durum da mecbur yapamıyoruz bazen bu imkan dahilinde oluyor hemen yaftalamak doğru olmaz.
Elbet öyle tiplerde olabilir ama bazıları da imkan vermediği için öyle diyebilir.
Tabiiki hayir
Bu neyin sözü o da onemli
Ekonomi oynak dünya dönüyor kisi kendi ve çevresini olumlu etkileyecek durumlarda tabiiki kararını gözden geçirebilir gecirmelidirde
Sık eleyip dokusun ona göre söz versin
Hayat buna uygun değil:) gene de kişisel durumlarda belki kabul ederim ama genel olarak böyle bakmam
Merhaba,
Evet olur, onların canı cehenneme tamam lanet olası pislikler kahrolasıcalar filan! 😅
Adam gibi adam ya da insan olan sözünde durur! Söz namustur! 😅
Kesinlikle...
EyvAllah 🌸
"Öl, söz verme. Öl, sözünden dönme." demiş büyükler.
Yalancı, adi, düzenbaz, karaktersiz falan da denir onlara.
Doğru söylemişler.
kaldi mi öyle sözünde duran insanlar ya son 10 yildir hic görmedim ben kendilerini 😀
Çevreni değiştir bence, hala sozunde duran çok insan var.
buyuk cogunlugu cikmis durumda ama bazen bazilari kalici oluyor cikamiyorsun ordan
Haklısın
Pek söz vermem, vereceksem de şartlarıyla veririm. Haliyle verdiğim sözü bozduğum olmadı. Bozana da yalancı derim evet.
Olmaz olmamalı
Ben de söz verip tutmuyorum bazen ama keyfimden değil 😀
İşine geldiği gibi davrananlara keyfinizin istediği gibi yol verin öyleleri yorar
Aynen yol vermek en doğrusu
bunu söyleyecek kadar dürüst olmasını beklemek neye dahil? ben söyleyeyim , biraz ahmaklıkla harmanlanmış saflık
Peşin peşin söyleyen, net, ileri görüşlü olacakları önceden söyleyen denir. Yalancı olur hallederiz bakarız gibi oyaşarsa yalancı ve güvenilmez olur.
Çoğu insan yalancı öyleyse.
Evet
Dürüstçe isime gelmedi demiş 😄😄
Çok dürüst ölecek dürüstlükten 😀
Olmaz, dürüst insandır..
Yalaktir.
Menfaat odaklıdır
Yalancı, sahtekar, ikiyüzlü
Mikrop aşağılık * bi de kaşar ruhlu🤣
Sü*tük yazmıştım biplemiş🤣🤣
Bana ne🤣
Tabiiki de yalancı ve güvenilmez tipler öyleleri.
Yalancıların ele başı olur
Aynı zamanda çıkarcıdır.
Güvenilmez
Hiç böyle bi sohbet içine dahi girmem. 🤣
Uzak durmak gerekir
Sözüm sözdür.
Olur tabi
Böyle muameleci insanlardan olmaz
Acik açık söylüyorsa gayet iyi
Puşt olur Puşt.
Yalanci s*erefsiz pislik biri yapar hatta
Evet böyle söyleyen biri karaktersizdir