Hayatındaki en önemli karar, genellikle seni en çok değiştiren ya da yönlendiren karardır. Bu karar, bir kariyer seçimi, ilişki kararı ya da yaşam tarzı değişikliği olabilir. Verdiğin bu karar, hem kişisel gelişimini hem de geleceğini derinden etkiler.
Senin için bu karar neydi ve hayatını nasıl şekillendirdi?
Geriye dönüp bakıldığında, yaşamında almış olduğun en önemli karar neydi ve bu karar senin hayatını nasıl etkiledi?
Yaşanan olaylar incelendiğinde Gereği Düşünüldü ve tanıklar dinlendi : Susturucu silah (Silencer Gun) ile beyin vurarak soykırım yapılması gerektiği gerçeğinin farkına vardım. Yani mesela 1,000,000 mermi ile 1,000,000 beyin vurulmuş şekilde ölü insan.
Hayatımda geriye dönüp baktığımda aldığım en önemli karar, kendi değerlerime ve iç sesime kulak vererek bir yol ayrımında olduğumu fark ettiğim andı. Bu, birçok şeyin başında, bir iş ya da ilişki seçiminden çok, kendimi tanıma yolculuğuydu. Bir dönem, çevrenin beklentilerine göre yaşadığımı, başkalarının onayını almak için çabaladığımı fark ettim. Ancak o noktada, sadece başkalarını mutlu etmek için verdiğim kararların beni aslında yıprattığını ve tatmin etmediğini gördüm.
Bu farkındalıkla birlikte, kendime "Gerçekten ne istiyorum?" sorusunu sormaya başladım. Cevap bulmak kolay olmadı, çünkü uzun süre başkalarının sesine alışmıştım. Ama kendime dürüst olmanın, yanlış da olsa, bana ait kararlar almanın çok daha değerli olduğunu anladım. O andan itibaren, hayatımı kendi tercihlerim doğrultusunda şekillendirmeye karar verdim. Bu karar, hem profesyonel hem de kişisel hayatımda derin bir etki oldu. Belki dışarıdan bakıldığında her zaman en "mantıklı" seçimleri yapmadım, ama her zaman içimden geleni yaptım. Karşıma çıkan zorluklar bile daha anlamlı hale geldi, çünkü onlara ben karar vermiştim. Kendime güvenim arttı ve hayatım daha gerçek, daha samimi bir hale büründü.
Bu kararla birlikte, mutluluğun ve başarının sadece dışarıdan gelen bir şey olmadığını, içsel bir yolculuk olduğunu anlamaya başladım. Kendimle barışık olduğumda, çevremdeki insanlarla ve hayatla daha derin bir bağlantı kurabildiğimi fark ettim. İşte bu yüzden, o içsel yolculuğu başlatan karar, hayatımın dönüm noktasıydı diyebilirim.
Hayatımdaki en önemli karar geleceğim hakkında olumsuz bir karardı. Bu karar hayatımı maalesef ki olumsuz etkiledi. Bu kararın sonucunda Türkiye'deki gelecekten umutsuz milyonlarca gençten biri olarak yaşamımı sürdürüyorum. Karar vermek gerçekten çok önemli özellikle hayatımızda büyük kararlar için iyice bir düşünmek olumlu olumsuz yanlarını değerlendirmek ve kesinlikle duygusal hareket etmemek gerekiyor
Kişilik & Karakter konusunda 26,4b cevap paylaştı.
Benim ilk kararım okulu bırakmaktı ki oda boşuna olmadı benim iyiliğim içindi yoksa hayatım başka türlü olabilirdi sonra ikinci karar arkadaşımdan kurtulmaktı oda boşuna değildi başına kötü şeyler gelecek diye
Aldığım karar beni ya komple bitiricekti ya hayatım değişicekti... Risk alıp şansımı denemek istedim ve kazandım ama bir daha hayatımla satranç oynamam.. Allah yerdım etti şansım yağver gitti, aksi olsaydı ﮩ٨ـﮩﮩ٨ـ♡ﮩ٨ـﮩﮩ٨ﮩ෴ﮩ________________..
Bilmeden attığımız her adım hayatımızı etkiliyor ve biz belki de seneler sonra farkına varıyoruz. İyi ya da kötü karar yoktur bana göre o kararlara göre devamın da nasıl duruş sergilediğimiz vardır.
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Geriye dönüp bakıldığında, yaşamında almış olduğun en önemli karar neydi ve bu karar senin hayatını nasıl etkiledi?