Sigorta yok öğle yemeği yok mola yok köpek gibi akşama kadar çaliş 8 iş başı 7 de çıkış verdikleri 650 TL. 700 kişiye paket yemek çıkıyor ortalama en az100 TL den.. Disariya da belediyeden kaymakamlıktan gelenler oluyor hep.. Her işi yapyorsun bulaşık hiç bitmiyordu neyse ben dayanamadım çıktım. Her gün yemek kahvaltılık çalışanlar menu yiyor etrafimizdakiler biz de zeytin peynir her gün salata bide saat 3-4 o zamana da ben hastalanıyordum.. Kadının bana yazdığı şey bu " Abin gelmedi daha ama bı ödememiz vardı en geç Perşembe gününe kadar. Abinle konusuyum eğer mümkünse gondertiyim ama biraz geç gelebilir gene bilgin olsun ablacım" Ev tadilatı fazla aştı bizim kotayı da
Güncellemeler
1 yıl
Arkamdan gen bi eleman almışlar 22 yaşlarda kız hiç bir is yapmamış bu parayı bu kadar iş mi olur demiş. Erkenden çıkmış gitmiş akşamı da beklememis öyle dediler. Aklın yolu bir
Bir aydır ev yemekleri yapan bir yerde calışıyordum?
Abin gelmedi daha ama bı ödememiz vardı en geç Perşembe gününe kadar. Abinle konusuyum eğer mümkünse gondertiyim ama biraz geç gelebilir gene bilgin olsun ablacım
Biliyor musun bu dünya çok saçma. Benim bir komşum aynı zamanda yakın arkadaşım var. Kocası memur, halleri vakitleri yerinde çalışmaya ihtiyacı yok. Kadın sitedeki özellikle bizim bloktaki durumu iyi olmayan 3-5 kadın için ev yemekleri yapan bir yer açayım sizde sarma sarın, mantı açın, içli köfte baklava yapın para kazının dedi. Kadınlar sevindi tamam dediler.
İste ne güzel biz burada müşteri bakıyoruz bulaşık yikiyosun hepsini ypyorsun kadın saat 4 de gelince ya akşam oldu hadi bı peynir ekmek yiyelim diyor ona ayar oldum artik
Arkadaşım 2 dükkan tuttu yan yana biri imalat biri satış. Bir ay sonra kimi kocam istemiyor, kimi çocuğum dedi, kimi başka çalışan ile anlaşamadı hepsi kadını yarı yolda bıraktılar.
Benim çalıştığım yer çok yoğun 11 saat calsyoruz gunliuk 650 biz öyle oturup msnti katlsysmiyoruz deli dana gibi durmsdsn dissriya menü paket bulaşık geliyor zaten çıkana kadar hiç bitmez o bulaşık çay kahve ne sen insanmisin mola filan yok ki zaten çok yoğun bı yer
Arkadaşım çok iyi bir insan çalışanlara arkadaş evlat gibi davranır, sıkmaz, yormaz, kızmaz, hakkını verir ama maalesef hiç bir çalışandan verim almadı.
İki dükkanı da kapattı evine 800 metre idi 6 km uzakta yeni bir tane açtı. Orada da önce eşinin teyzesi işi bıraktı sonra başkaları şu bu derken 1 yılda 15 e yakın kişi deli etti kadını.
😅😅😅 ben ilk defaa böyle yerde tecrübe edindim ve gervekten Allah'tan korkuları yok tiksindim resmen bide kızı dsmadi hoca sözde hoca kaç gündur dinlenemiyorum daha yeni kendime gelebildim. Elim yüzüm şişmişti artık
Ben işten ayrılacam dedim neden ne oldu diyor. Saati uzun dedim oda bı sebeb demiş sorun çok para az SSK yok yemek yok 11 saat bir saat de durak da bekliyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Bence işi bırakın. kölelik gibi resmen maalesef
Perşembe günü bıraktım zaten
Ne kadar alacağın kaldi? Baya kazanıyorlar sana verdikleri para çok az
4 günlük param kaldı 650 günlüğü
Evet bugün isteyecem tekrar sürekli yazayım olmazsa çok ayıp yaptıkları
E sor cekinme ne zaman verirler iye soyledilermi?
Abin gelmedi daha ama bı ödememiz vardı en geç Perşembe gününe kadar. Abinle konusuyum eğer mümkünse gondertiyim ama biraz geç gelebilir gene bilgin olsun ablacım
Ev tadilatı fazla aştı bizim kotayı da
Hm tm brkle bakalım biraz
Haha gelen kaciyo
Evet benim panik atağın arttı orada resmen
Bu soruyu detaysız yazmıştın, oraya bir şeyler yazdım yeni soru sormuşsun. Bu iş değil kölelik maalesef.
O soru yanlış gitti aynen benim ihtyacim. oldugu için durdum günlük 650 bide bana vereceği para ne sanki yani
Biliyor musun bu dünya çok saçma. Benim bir komşum aynı zamanda yakın arkadaşım var. Kocası memur, halleri vakitleri yerinde çalışmaya ihtiyacı yok. Kadın sitedeki özellikle bizim bloktaki durumu iyi olmayan 3-5 kadın için ev yemekleri yapan bir yer açayım sizde sarma sarın, mantı açın, içli köfte baklava yapın para kazının dedi. Kadınlar sevindi tamam dediler.
İste ne güzel biz burada müşteri bakıyoruz bulaşık yikiyosun hepsini ypyorsun kadın saat 4 de gelince ya akşam oldu hadi bı peynir ekmek yiyelim diyor ona ayar oldum artik
Arkadaşım 2 dükkan tuttu yan yana biri imalat biri satış. Bir ay sonra kimi kocam istemiyor, kimi çocuğum dedi, kimi başka çalışan ile anlaşamadı hepsi kadını yarı yolda bıraktılar.
Üstelik tam çalışana sigorta yaptığı halde. Kuryeler perişan etti, 2 motor aldılar sıfır ikisini de parçaladılar. Yemekleri geç götürdüler.
Benim çalıştığım yer çok yoğun 11 saat calsyoruz gunliuk 650 biz öyle oturup msnti katlsysmiyoruz deli dana gibi durmsdsn dissriya menü paket bulaşık geliyor zaten çıkana kadar hiç bitmez o bulaşık çay kahve ne sen insanmisin mola filan yok ki zaten çok yoğun bı yer
Arkadaşım çok iyi bir insan çalışanlara arkadaş evlat gibi davranır, sıkmaz, yormaz, kızmaz, hakkını verir ama maalesef hiç bir çalışandan verim almadı.
İki dükkanı da kapattı evine 800 metre idi 6 km uzakta yeni bir tane açtı. Orada da önce eşinin teyzesi işi bıraktı sonra başkaları şu bu derken 1 yılda 15 e yakın kişi deli etti kadını.
İnanırmısın hergün et yemeği yiyorlar, 2-3 kola içiyorlar, hazır su içiyorlar, dondurma tatlı yiyorlar
İnsan insana denk gelmeli bence.
😅😅😅 ben ilk defaa böyle yerde tecrübe edindim ve gervekten Allah'tan korkuları yok tiksindim resmen bide kızı dsmadi hoca sözde hoca kaç gündur dinlenemiyorum daha yeni kendime gelebildim. Elim yüzüm şişmişti artık
Sana yapılan hem kanunen suç hem dinen günah hem ahlaken yanlış, şikayet etsen ceza alırlar diyeceğim ama burası Türkiye sen bile suçlu olabilirsin.
Ya kaç senedir çalıştırıyorlar mis beldiye kaymakamlık diplerinde onun da bı çözümünü mu bulmuşlar anlamadım da niye şikayet eden olmamış
Hangi ilde oluyor bunlar?
Konya
Offf offf sözde muhafazakar yer, sorsan dindarlıktan uçuyorlar.
Ankara olsa seni arkadaşımın dükkanına götürürdüm, sen insan bir patron görürdün.
Hepsi öyle defil ben böyle bı yer ilk defa görüyorum
Sana sigorta yapmayan hiç bir yerde çalışma. Sigortasız ancak karı koca memurun çocuğuna bakarsan belki olur.
Sıkma canını, umarım gönlüne göre düzgün bir iş ve düzgün bir insan patronun olur. Hayırlı sabahların olsun.
Tamam teşekkür ederim
Tipik emek sömürücüleri işte ne olacak
Ben böyle bı yer ne gördüm ne çalıştım sırf işsizlikten ama çok sinir oluyorum su yaşadığım duruma
İnan bana hemen hemen her yer öyle
Çok iş az para, para az dediğin zaman da kazanamıyoruz ancak masrafları karşılıyor denir
Bilmiyorum hak yemeyle de bı mal sahibi ne kadar olunur
Başka türlü nasıl zengin olacaklar
Hskkim helal olmasın günlük 800 bile değil 650 50 si de yola gidiyor zaten
Onlar hak hukuk umursamazlar söylesen elhamdülillah müslümanız derler
Ama o para bir gün ellerinden pat diye gidecek hsberleri yok
Başka bir yol bulurlar
Doğru Allahdan korkmayans yol çok
İyi ki Müslümanlar değil mi, bir de Müslüman olmasalar neler neler yaparlar
İş hayatı öyle güzelim benim be.
Eşek aryor onlar kendilerine
Genelde böyle maalesef :/
Rezalet kendimekiziyorum niye clisttin böyle bi yerde diye. Bana ders olsun ama
Paraya gelince yok bide ise bak ya
Evet banane tadilattan evi de zorla almışlar amcalaarinin elinden adamvermek bile istemiyormuş tadilat dediği o daha parasını da odememisler
Sıkıntı umarım paranı alirsin
İnşallah yani 2600 bana vercegi olmadığını sanmıyorum iyki de çıkmışım bizim üstümüzden milyarlar kazanıyorlar anca
Srfsizler işte ne olursa olsun al paranı
Alaca bidebelediyenin yanında iş yerleri niye kapatmiyorlar anlamyorum. Hep sigortasız işci calistryorlar
Şikayet etmek gerek
Ben işten ayrılacam dedim neden ne oldu diyor. Saati uzun dedim oda bı sebeb demiş sorun çok para az SSK yok yemek yok 11 saat bir saat de durak da bekliyorum
Değmez yani hak yiyen insanların taamk srfsizler
Hhic değmez ben çok bile durdum da neyse
Umarım daha iyi bir iş bulursun
Amin inşallah ya pskolojim de etkilendi burada
En azından kurtuldun yani
Evet çok mutluyum inan ki hele şu son para ile ilgili yazdığından sonra yani
Belki bedava calistirmayi düşünüyorlar milleti
Demi onlaranlamismidir benim yaptıklarına sinnir olduğumu sence
Evet anlamıştır tabiki sovesim geliyor öyle insanlara ya
Neden ne oldu yaZmaz mi bide soruyu da sirabiliyir yani
Evet utanma yok bide odemezlerse parayı
Parayı verene kadar dukyanlarinda otururum müşterilere derim bu insanlar böyle burdan yemek yemeyin diye 😅
Yap mantıklı 😅😂