Korkularımız, yaşamlarımız üzerinde büyük bir etki yaratabilir. Bu korkular bazen bizi sınırlayabilir veya endişelerimize neden olabilir. Korkularımızın yaşamımıza olan etkilerini anlamak, onlarla başa çıkmak için önemli bir adımdır. Senin en büyük korkun nedir ve bu korku senin günlük yaşamını nasıl etkiliyor?
En büyük korkularından biri nedir ve bu korkunun senin hayatını nasıl etkilediğini düşünüyorsun?
En büyük korkum Annemi kaybetmek kanser hastası olduğu için ben küçükken annesiz büyüdüm bu yüzden annemden ayrı kalmaya korkuyorum ona zarar gelirse kendimi affedemem
Benim yükseklik korkum var. Çocukken anahtar içerde kalmıştı beni iple üçüncü kata salmışlardı anahtarı almam için tabi o sırada tutunduğum tuğla aniden düşünce olanlar oldu ölüm tehlikesi geçirdim. O günden sonra yükseklik korkum nüksetti. Rüyalarımda bile görmeye başladım. Bunun psikolojik etkisi ise kaybetme korkusu oldu. Çünkü o esnada duyduğum endişe ve panik hali bu duyguya sebep oldu. Hayatımda bir insan kaybetmek benim için çok kötü bir duygu oldu kardeşimi kaybettikten sonra kanserden özellikle. İnsanlara hep değer verdim, duyarlı bir insan oldum bu özelliğimden pişman değilim çünkü kendime yakışır şekilde yaşadım her zaman.
En büyük korkularımdan biri sevdiğim insanları kaybetmek onların olmadığı bir dünyada yaşamıma devam etmeye çalışmak beni gerçekten de çok zorlardı. Bu korku yaşamımı onların yanından bir an olsun ayrılmamak şeklinde etkiliyor kendime daha az vakit ayırıp onlar için adeta ömrümü heba ediyorum ve en güzeli de bundan şikayet bile etmiyorum
depremden korkuyorum dar bir alanda sıkışmaktan, savaşlardan bombalardan korkuyorum, kaçırılmak veya öldürülmekten korkuyorum. Hayaletler bile bu kadar korkutmaz beni
Kaybetme korkusuydu ve beni çok yıpratıyordu ama zamanla kendime geldim ve artık diyorum ki beni kaybetmekten korkmayanlr için neden kendimi yıpratym ki