Herkese Merhaba,
Eski zamanlarda insanların en kıymet verdikleri, At, Avrat ve Silah olarak belirtilirmiş.
Devir değişti tabii. Eskilerin yerinde artık yeller esiyor.
Size göre ya da günümüz insanları için bu kavramların yerini neler aldı?
Herkese Merhaba,
Eski zamanlarda insanların en kıymet verdikleri, At, Avrat ve Silah olarak belirtilirmiş.
Devir değişti tabii. Eskilerin yerinde artık yeller esiyor.
Size göre ya da günümüz insanları için bu kavramların yerini neler aldı?
Avrat yine avrat. Hayat arkadaşı işte 😂 silah yerini paraya bıraktı. En büyük silah para artık 😂 Gariban atın yerini de son model ulaşım araçları aldı. Gerçekten de olmazsa olmaz şeyler at, avrat, silah 😂 2 bin yıl önce de böyleydi şimdi de böyle 😂
Evet Devir değişti Tabii ki bazı şeyler değişiyor atın yerine artık araba aldı vasıta ulaşım aracı netice itibariyle insanlığın ihtiyacı devir değişse de ulaşıma olan ihtiyaç değişmiyor o yüzden atın yerini şimdi araba alır yarın uçak alır ileride başka şeyler alır Ama ulaşım aracı değişmez avrat zaten hiçbir zaman değiştirecek bir şey değil Çünkü insanın bir eşi olması lazım O anlamda zaman değiştirdi o değişmiyor burada ki avrattan kasıt birlikte yönetmek yani yönetime ortak olan bir kadından bahsedilir aslında burada yani kişinin hayatını yönlendiren işte evi iş yerini ülkeyi bulunduğu yeri yöneten yönlendiren bir destek silah da zaman içerisinde Tabii değişikliğe uğradı yani buradaki silahtan kasıt güç sahibi olmak Eskiden kılıçtı şimdi güç para yani orada Aslında gücü simgelemek anlamında Yani insanın elinde bir güç olması lazım bu bilgi olabilir Para olabilir tabanca olur tüfek olur yani bir güç silah burada gizli temsil ediyor bugünkü güçte para yani toparlayacak olursak araba avrat para olarak bu sözü güncelleyebilirim ama orijinalinde yine ulaşım eş ve güç üçlü unsur olarak kıyamete kadar geçerliliğini sürdürecektir
İstediğim yorum senden geldi..
Teşekkür ederim abicim :)
Dediğin gibi at, avrat, silah bir erkek için olmazsa olmazmış, günümüze bakılırsa atın yerini binek araçlar aldı, otomobil, motorsiklet, yat, jet vs. Avrat konusunun da değişmemesini tavsiye ve ümit ediyorum, bazıları için avrat tabiri eş olarak devam etse de bazıları bunun yanına metres, fb olaylarını karıştırıyor ki ben uygun görmüyorum, şahsi fikrim. Silah konusuna gelince de günümüzdeki tek silah da para. Paranın maalesef önemi büyük ölçüde arttı, uç bi örnek olacak ama vücudunun hayati noktalarına dahi kurşun yesen ya da zarar gelse, paran varsa bi şekilde seni ayakta tutuyorlar. Para konusuna bir örnek daha vercem, az önce öğrendim bir profesöre sadece muayane olmanın bedeli 2015₺ imiş. Yani asgari ücretli çalışan bir kişi (17002/2015=8,43) ancak 8 defa muayene olabilecek, bütün ay boyunca hiçbir harcama yapmazsa. Özetle durum vahim.
Rica ederim 😊
At yerini arabaya bıraktı, avrat hâlâ aynı , silah da yerini kaleme bırakmalı fakat bu konuda tam birlik sağlanabilmiş değil. İçimizde magandalar var hâlâ
Maalesef.
Cevap
18Cevap
Güzel ahlaklı olmak
Güzel ahlaklı olmak, kitap okumak, müzeleri gezmek.
Faydalı şeyler almış. Tebrikler :)
Burada değişkenlik gösteren sadece at binek Yani onun yerine de şu an araç var ama avrat ve silah aynı değişkenlik yok Gerçekten de bu üçü emanet edilmez
At yerine = araba Avrat yerine =sevgili ya da manita silah yerine= cep telefonu 🥰
Çok doğru :)
Yani bu devirde bunlara önem veriliyor 🥰 sakaryanın nere sin den
Evet. Artık buna döndüler. :)
Erenler. Sende bir 41 lik var sanırım
Tabiki var 41 kocaelinde ikahmet ediyorum 34 tuzlada çalışıyorum
Mesleğin masör galiba :)
@Sakaryalim Değil ama hobi olarak ve zevkine isteyene sevdiklerime yapıyorum🥰
@Sakaryalim Öz el den yazabilirmisin toprağım🥰
Özel sevmiyorum genç adam. :)
Oda iyiymiş.
🥰 genç adam derken anlamadım yaş 43 gençliğimizmi kaldı canım orta yaşlıyız artık @Sakaryalim masaj yapmayı çook seviyorum özeli neden sevmiyorsun
@Sakaryalim sen severmisin masajı
@Sakaryalim ordamısın
Para, para, para olur, milletin aklı hep parada.🙂
At yerine arabalar geldi. Avrat ve silah aynı hâlâ daha
Telefon internet para
Aynen öyle..
Bi şık daha eklede annemi de alayım yanima 😀
3 sınırı yoktu aslında ama :)
O zaman ekledim gitti aşkımı
iPhone starbucks ciplaklik
Sende mi brütüs?
Dostum orada anlatılmak istenen senin hayatında bunların varlığıydı.
Kullanmadığın şeyleri niye yazmışsın ki :)
Günümüzde çoğu özenti insanlar için bunlar oldu evet haklısın.
Lakin ben kendin için olanları soruyorum aslında. :)
Kendi hayatınca bu kaideler ne ile değişti?
Eyvallah :)
Para gezme tozma çalışmak yok
Dedi amele :D
Amelemi ba bak. Kizdurma kafami aksam 40 dakikaya yanunayim 😄😄😄😄
İşun da var? İşun gücün mü yok desam :D
Yok kovilmisem isten 😂
Sevgili , fb , karısı
Sevgili ve FB yi anladım da "karısı" ne oluyor onu çıkaramadım :)
Yani erkek için bu dönemde bir karısı önemli bir fb si bide sevgilisi önemli
Genelde de evlilerde 3 ü bir arada oluyor
Şimdi oldu.
Haklısınız insanın eşi önemlidir.
Diğer türlü paraydi işti kariyerdi arabaydı bence anlık zevkler
Gerçekten hayatınız için doğru insanı bulmuşsanız dünyada cenneti yaşıyorsunuz demektir.
Doğru insanla yetişmeyen lerde var ama
Yanına bir sevgilim olsun
Araya bir fb katalım diyen çok an ki zaman da
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın..
Aminnn
Para, seks, cep telefonu
Kulaklık, kitap ve kalem
Araba ve para oldu simdi
Sakaryada mı yasıyosun
Pijama terlik televizyon.
Ev iş akıl
Bide buna kaçmak ekleyelim.
O da güzeldir, kacabilenler kaçabilir
Seversin başkan.. Kaçmayı çok seversin.. :)
Araba kadın para
Para her daim var
Yani para varsa bunların hepsi zaten oluyor doğru👍
araba para Üç
üç?
Türkçe ağladı şu an :D
Araba, karı, tüfek
Sadece At mı değişmiş oldu yani :)
Yani
araba avrat para
Evlimisin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?