AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Sat deniz kuvvetlerine, bordo bereliler kara kuvvetlerine mensuptur. SAT in uzmanlık alanı deniz ve deniz altidir esasında, bordo berelilerin kara performansını beklemek yanlis olur zaten.
Var. Hangisinden nasıl bir bilgi istiyorsun. Göreve dayalı bilgi hariç.
Kimin sat komandosu
Bizim kimin olacak. Onlar da diğer birlikler gibi farklı birliklere mensup size nasıl bir bilgi lazım?
Hocam sat komandoların bordo bereliler den kötü olduğu hatta afrinda patates çuvalına döndüğünü söylüyordu biri doğrumudur
Bunlar gibi bilgileri hiç bir konuda bilgi sahibi olmayan insanlar verir. O arkadaşa sor bakalım ZDH da hangi sektördey miş? Hangi SAT'ı görmüş? SAT lar ve ÖKK nın görev parametlerini yani ne maksatla orada olduklarını biliyormuymuş? ÖKK veya SAT diye ayrım yapan insanlar kulaktan dolma bilgilere sahip kişiler. ÖKK ayrı bir maksadına sahiptir SAT apayrı bir görev maksadına sahiptir. İki birlikte kendi alanlarında en iyisi olmak için çabalar.
Hocam satlar operasyonlara nadiren mi gider
Nadiren değil gerektiğinde diyelim. Mesela DZKK komutanlığının her yurt dışı görevinde istisnasız onlar da olur. Eğitim aşamaları ÖKK dan farklı olmakla beraber görev sahaları ve sorumlulukları daha farklıdır.
Hocam peki sat komandosu olmayımı tavsiye edersiniz yoksa bordo bereli olmayımı
Bu konuda benim şahsi tavsiyem SAT olur. Ama şunu unutmayın ki SAT ve ÖKK kursunu bitirmenin %65'i mental, %35'i fiziksel güçten geçer. SAT Komandoları sadece DZKK na bağlı Subay/Astsubaydan, ÖKK Gen. Kur. Bşk. lığına bağlı ( HVKK, KKK, DZKK) kuvvetlerin Subay/Astsubay/Uzman Çavuşlarından oluşur.
Peki hocam sat larmı daha fazla operasyona gider yoksa bordo berelilermi
Dediğim gibi ikisininde operasyonel durumları farklı ama teknik olarak bakarsak ÖKK nın operasyonel tarafı daha fazla.
Hocam satlara korkak diyordu birisi güvenli binalarda geziyor afrinda pek bir şey yapmadılar diyorlar satlar pek fazla operasyona katılmıyor en rahatları satlar diyorlar haklılarmı sizcd
SAT lar oraya ileri harekata katılmak için ya da direkt olarak temasa girmek için gelmedi o görev başka birliklerindi. Nereden biliyorsun bunları diye sorma.
Hocam sat komadosu olmayı tavsiye edermiydiniz yoksa başka özel kuvvet birliklerinimi tavsiye ederdiniz
Hocam sat olmayı tavsiye edermisiniz yoksa başka bir özel kuvvet birliğinimi tavsiye edersiniz
Bu senin görev bilincine bağlı bir konu. Sen ne yapmak istiyorsun ona bağlı. Ha bu iki kurumda da kahraman olamazsın onu bil. Kahraman olan asker şehit olan askerdir.
Var.
Neyin
Akraba
Hocam internette bazılar bordo berelilerin satlardan daha iyi olduğunu söyler hatta satların afrinda Suriye'de patatese döndüğünü söylüyorlar doğrumu
Satların Sasların eğitimleri daha zor. Su altı, Su üstü, nefes tutma, elleri bağlı yüzme, silahsız şekilde düşmanı öldürme vs.
Fakat işte sonuçta kimse Süpermen değil, 9 mm'lik mermi kocaman adamı deviriyor. Mesela Hendek Operasyonun'da da şehit olan Bordo Bereli askerlerimiz vardı.
Hocam satlar nadiren operasyonlara gittiği söyleniyor doğrumu
Sayıları az ve değerliler, çok önemli opesrasyonlarda kullanıyorlar. Zaten kazanması zor, okula devam etmesi daha zor. Eğitimi bırakıp gidenler çok oluyor. Herkes kaldıramıyor.
Peki hocam operasyonlara giderlermi
Önemli, nokta operasyonlara giderler.
Sat olmayı tavsiye edermisiniz
Kazanabilirsen, kaldırabilirsen ol.
Hocam sat olmayımı tavsiye edersiniz yoksa bordo berelimi opmayı
Sat, Deniz kuvvetlerinden alıyor. Bordo'lar da yanılmıyorsam Kara kuvvetlerinden alıyor. Hangisi olabiliyorsan onu ol, ikisini de dene.
Peki hocam son olarak bir bordo bereli mi yoksa bir satmı daha fazla operasyonlara gider
Onu tam bilemeceğim valla. Şimdi yanlış bilgi vermeyim sana
Teşekkürler hocam Allah'a emanet olun
Sen de. Allah yolunu açık etsin
Bunu söyleyen kişiler hayatlarında hiç cehennem haftasını duymamiş ya da sat personelinin Suriye operasyonundaki görevini bilmiyo kuruluşundan şu ana kadar verilipte vaşarisiz olan herhangi bu bir olay yoktur KKK ye bağli komando unsurlarından daha az olsada az kalır değildir nokta atişi ve çok üst düzey profosyonellik istiyor ve alıyor yani ökk kadar aktif görev almaz çünkü görev verilmez sat başarilari hep gizli tutulur çünkü SF normal personel değildir
Konu nedir?
Aklımda sorular varda
Sat dediğim su altı taaruz timi dir bordo berelilerin uzmanlık alanı farklıdır iki tim de kendi alanlarında uzmandır birbirleri ile mücadele peşinde değillerdir bunları birbirleriyle kıyaslayanlar yarıştıranlar genelde 15-17 yaş aralığında olurlar
Hocam peki sat komandosu olmayı tavsiye edermiydiniz
Yetiştirilme tarzına eğitim düzeyine göre değişir gelir elde etmek amaçlı bir düşüncen varsa önermem
Hocam ben parasında değilim
O zaman neden öneri soruyosun içinde olsa zaten noktayı koymuştun
Hocam zaten çok istiyorum ama bazı duyduğum şeyler beni sat olmaktan uzaklaştırıyor
Mesela sat komandoları korkak gibi şeyler diyorlar nadiren operasyonlara gidiyorlar afrinda patates oldu gibi şeyler diyorlar ne kadar doğru tam olarak
Komikmisin ya sen 😂😂😂😂 bunlar varya çok uzun hikayeler sen bunları gerçekten bilgili biriyle yüz yüze konuş ama bi not düşeyim bu tür operasyonlar gizli olur olmak zorunda yani senin kulağına gelenin 500 katı duymadığın operasyon sayısı vardır patates çuvalına döndüler mevzusu da onlarla alakalı değil iç/dıl işleri bakanıyla alakalı bir durum.
Hocam peki sat komandosu hayatı boyunca tempolu bir askerlik mi geçirir
Sat komandoları türk deniz kuvvetlerinin en seçkin özel kuvvetler birimidir ve sık sık uluslar arası operasyonlara ve tatbikatlara dahil olurlar kariyerleri boyunca fiziksel ve psikolojik olarak ciddi anlamda disiplinli ve yoğun bir yaşam sürerler.
Hocam bildiğiniz sohbet edebileceğim bir sat komandosu var mı
Bulabileceğini sanmıyorum
Sizin bildiğiniz biri varmış
Yanlış yazdım var mı*
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!